Brukselka nie ma łatwego „życia” – często nielubiana i niedoceniana, zmora dzieci i mam próbujących karmić nią swoje pociechy, z trudem znajduje miejsce na naszych talerzach. Tymczasem tym, którzy do
Zobacz więcej
8 grudnia 2012 Danie główne Bigos Każdy robi bigos według własnych smaków. Ja jadam bigos tylko w wykonaniu mojej mamy. Sama nieraz próbuje zrobić ale nie jest tak pyszny jak jej. Nie wiem w czym
Zobacz więcej
„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną (…) Bierze się doń siekana, kwaszona kapusta, Która, wedle przysłowia, sama idzie w usta; Zamknięta w
Zobacz więcej
Ostatnio brukselka sama się wprosiła do mojego jadłospisu (bigosem). Nie mogę już powiedzieć, że jej nie lubię, wprost przeciwnie. Tym razem, korzystając z przepisu P. Basi Ritz na brukselkę z bekonem
Zobacz więcej
BIGOS WIGILIJNY - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... BIGOS WIGILIJNY (21.11.2015)MIGDAŁOWE PRALINY o SMAKU MORELOWYM
Zobacz więcej
BIGOS Z PIECA - sandrafrej.com przepis podróż podsumowania recenzja w poszukiwaniu smaku daty nazwy kontakt / o mnie Search for: Facebook Pinterest Instagram BlogLovin RSS YouTube BIGOS Z PIECA
Zobacz więcej
Zapomniałam jak smakuje. Kupiłam i przeleżała w lodówce dwa tygodnie, zanim dojrzałam do jej wykonania. Zajrzałam tu i tam. Ponatychałam się i szybką kolację z jej udziałem wykonałam. Składniki; - 25
Zobacz więcej
Bigos Dziś była piękna pogoda i wybraliśmy się z mężem i córeczką na spacer do zoo. Po takim spacerku naszła mnie ochota na bigos, a że wszystko miałam w domu, więc stwierdziłam że go zrobię. Trochę
Zobacz więcej
Brukselka nie należy do warzyw, które chętnie zjadamy, ale jako dodatek do obiadu ma jednak coraz więcej zwolenników. Można po ugotowaniu podawać ją na wiele sposobów: przesmażoną z czosnkiem na maśle
Zobacz więcej
Trzy wolne dni za nami :( Dłuższy weekend pozwolił nam na wizytę w domu (po ponad miesiącu milo było pogotować w ukochanej kuchni). Co prawda musieliśmy spędzić ponad 16 godzin w aucie i przejechać
Zobacz więcej
Brukselka duszona z porem, jarmużem, grzybami i suszonymi owocami. Prawie jak bigos, choć całkiem inaczej. Pamiętam, że w moim domu rodzinnym jednym z dań serwowanych przez matkę w sezonie zimowym
Zobacz więcej
Mon petit chou chou. Moja maleńka kapustka. Pełno w tym czułości - takie powinny być zimowe święta i każda z potraw, które staną na stole. Zimą ściągam rękawiczki tylko po to, aby wziąć na dworze
Zobacz więcej
Jedni ją uwielbiają, innych odstrasza już sam zapach, nie wspomnę o smaku. Żródło wielu witamin, związków i składników mineralnych. Brukselka – warto przemycić ją w kuchni podając, jako naprawdę
Zobacz więcej
Brukselka to mini kapustka, a jak kapusta to... bigos. Tak też powstał mój brukelkowy bigos, bo nie miałam innego pomysłu na wykorzystanie jej w kuchni. A że zbliża się Wielkanoc, to biała kiełbasa w
Zobacz więcej
Brukselka! Nie lubisz? Tak Ci się tylko wydaje. To pyszne i zdrowe warzywo, niesłusznie pomijane na polskich stołach. By się o tym przekonać, wystarczy odpowiednio je przyrządzić. Brukselka, obok
Zobacz więcej
Pyszne danie dla wielbicieli brukselki i nie tylko. Doskonałe dla cukrzyka . Delikatne w smaku, aromatyczne, szybkie, łatwe, dietetyczne i smaczne, czego chcieć więcej :) Taki jakby bigos, potrawka, z
Zobacz więcej
Nigdy nie była moim ulubionym warzywem, ale teraz już jest. Dzięki temu przepisowi, który znalazłam w książce Gwyneth Paltrow " Notes from my kitchen table". Pani Paltrow twierdzi, że przekonała wielu
Zobacz więcej
Bigos pieczony – przepis Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Bananowiec na biszkopcie Bigos pieczony – przepis Bigos pieczony – znacie to danie?
Zobacz więcej
Najlepszy bigos, lepszy, delikatniejszy niż ze zwykłej kapusty. Zrobiłam go z brukselki ale zapewniam że nie jest ani trochę gorzki. To warzywo warto jeść w okresie jesienno-zimowym ponieważ wspiera
Zobacz więcej
W listopadowe, szaro – bure dni, kiedy nawet gotować się nie chce, lubię mieć pod ręką zapas sycącego, jednogarnkowego dania. Potrawy, którą po przyjściu z pracy wystarczy podgrzać, nałożyć do
Zobacz więcej