Przepis na bigos z kwaszonej

Magda111
Magda111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowite Dania
Bigos

Bigos 783

Bigos to klasyka o bogatej tradycji kulinarnej . Mój bigos jest troszkę bardziej nowoczesny ale niemniej smaczny , lekko kwaśny z słodką nutką śliwki . Najlepiej smakuje trzeciego dnia . składniki na Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w wersji light
Dietetyczny bigos z kurczakiem

Dietetyczny bigos z kurczakiem 1711

Bigos z kurczakiem w wersji dietetycznej. Daleko mu do bigosu staropolskiego, ale nam bardzo smakowała ta odchudzona wersja. Jest znacznie mniej tłusty, ale dzięki dodatkowi suszonych grzybów i śliwek Zobacz więcej
beata2345@wp.pl
beata2345@wp.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smaczna kuchnia
bigos

bigos 532

Ten bigos powstał z tego co było w lodówce 2 kg kapusty kwaszonej 4 udka 0.25kg kiełbasy śląskiej kilka grzybków przyprawa do kapusty i bigosu kamis kostka rosołowa knor majeranek sól, pieprz do smaku Zobacz więcej
U mnie w domu bigos robiło się zawsze tylko i wyłącznie z kapusty kwaszonej. Kiedyś będąc z wizytą u znajomych spróbowałam bigosu z kapusty mieszanej: słodkiej oraz kwaśnej. Taki bigos był dla mnie Zobacz więcej
Martaf
Martaf Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
martawkuchni
Bigos

Bigos 744

Składniki: 1 kg kwaszonej kapusty 1 mała golonka 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 cebule 2 pętka kiełbasy 2 łyżki koncentratu pomidorowego lub pomidory w puszce bez skórki przyprawy: Zobacz więcej
akruka
akruka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smacznie Mi
Bigos

Bigos 631

Bardziej niż jeść lubię bigos gotować. Lubię, kiedy zmienia kolory pod wpływem smażenia. Zazwyczaj kapustę smażę kilka dni. Zazwyczaj, bo tym razem po dwóch dniach smażenia została miseczka bigosu. Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Bigos

Bigos 324

"W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną;" ...już wiecie? Oczywiście - dziś narodowa potrawa Rzeczypospolitej - pyszny kwaskowy bigos z kiszonej i Zobacz więcej
Ciężko było mi się do niego przybrać. Według niektórychosóbnie ma świąt bez bigosu. Przy przygotowywaniu i gotowaniu nie ma co sie śpieszyć najlepiejgotować go długo i na małym ogniu. Mój bigos robię Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Bigos staropolski

Bigos staropolski 931

W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną; Słów tylko brzęk usłyszy i rymów porządek, Ale treści ich miejski nie pojmie żołądek. Aby cenić litewskie Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1245

Nie ma bigosu ekspresowego, tak jak nie można ugotować prawdziwego rosołu na skrzydełkach - i to w pół godziny. Procedury nie przyspieszy szybkowar. Gotowanie bigosu to rytuał. Zima to dla niego Zobacz więcej
buszujacawkuchni.pl
buszujacawkuchni.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buszująca w kuchni
Bigos

Bigos 194

Main menu Post navigation Składniki kapusta kwaszona, 1 i 1/2 kilograma boczek wędzony, 300 gram kiełbasa jałowcowa, 200 gram kiełbasa śląska, 200 gram mięso wołowe (użyłam gulaszowego), 400 gram Zobacz więcej
NaTkA
NaTkA Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w zaciszu domowej kuchni
Bigos wigilijny

Bigos wigilijny 2106

Mój pierwszy:) Gotowałam go dzwoniąc co chwilę do mamy, żeby się upewnić czy przypadkiem o czymś nie zapomniałam. Uff dwa dni przy kuchni i nareszcie skończyłam...Kapucha wyszła pyszna! A już jutro Zobacz więcej
Marius Vakovičius
Marius Vakovičius Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W SMAK
Bigos

Bigos 97

Czy ktoś z Was wyobraża sobie Boże Narodzenie bez bigosu? Ja nie! Do świąt zostało już bardzo mało czasu, a bigos potrzebuje kilku dni, by smakował tak, jak należy, więc jeśłi jeszcze nie zaczęliście Zobacz więcej
Gdy tylko zobaczę bigos, przepadam z kretesem. Wtedy nie jadłabym nic innego, tylko te pyszności ;) Potrzebne składniki: 2 parówki, biała kiełbasa, 30 dag boczku parzonego wędzonego, 25 dag pieczarek, Zobacz więcej
Gotuj z Cukiereczkiem
Gotuj z Cukiereczkiem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Cukiereczkiem
Bigos

Bigos 488

Na świątecznym stole nie może zabraknąć bigosu. Najlepszy to taki, który przygotujemy kilka dni wcześniej, aby zdążył się przegryźć. Można go przygotować kilka tygodni wcześniej i zamrozić. Taki bigos Zobacz więcej
haniakasia
haniakasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna pasja Hani-Kasi
Bigos

Bigos 150

Otrzymanie do przetestowania zestawu polskich produktów regionalnych i tradycyjnych posiadających unijne znaki jakości, o których pisałam w poprzednim poście, zachęciło mnie do ugotowania bigosu. Zobacz więcej
Składniki: 1,2 kg kapusty kwaszonej 90 dkg kapusty białej 40 dkg wieprzowiny bez kości (okrawków lub łopatki) 20 dkg boczku wędzonego 30 dkg kiełbasy 15 dkg tłuszczu 1 dużą cebulę 2 ząbki czosnku 5 Zobacz więcej
Aganiok
Aganiok Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W kuchni Aganiok
Bigos

Bigos 417

To właśnie ten czas, kiedy nachodzi mnie ochota na dania kapustne, w tym bigos. Przygotowuję go zawsze ogromny garnek, a później mrożę. Odgrzewany zyskuje jeszcze na smaku! Podstawą dobrego bigosu Zobacz więcej
Ewelinaevekowalska
Ewelinaevekowalska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakołyki z kuchni
Bigos

Bigos 337

Ile domów, tyle różnorodnych wersji tego przysmaku. Każdy robi go inaczej, z innymi dodatkami, a nazwa przez wiele lat pozostaje taka sama. Jest nią bigos - tradycyjne danie kuchni polskiej z mięsa i Zobacz więcej
Danusia
Danusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Wypieki I Nie Tylko
Bigos staropolski

Bigos staropolski 129

„W kociołkach bigos grzano; w słowach wydać trudno Bigosu smak przedziwny, kolor i woń cudną (…) Bierze się doń siekana, kwaszona kapusta, Która, wedle przysłowia, sama idzie w usta; Zamknięta w Zobacz więcej