bigos z patisonów

Bigos z patisonów to szybkie, bardzo smaczne, rozgrzewające i sycące typowo jesienne danie. To już mój ostatni przepis w tym sezonie na wykorzystanie patisonów.. z ogródkowych zbiorów zostały mi Zobacz więcej
Czas cukinii, kabaczków i patisonów uważam za otwarty. Pochwalę się, a co: wsztystkie te cuda są z mojego ogródka #dumna Składniki (co najmniej 4 bycze porcje): 2 średnie cukinie 4- 5 małych patisonów Zobacz więcej
PrzepisyJoli
PrzepisyJoli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Joli
BIGOS Z DYNI

BIGOS Z DYNI 435

0
BIGOS Z DYNI Składniki: 50 dag kiełbasy mała dynia mały patison strąki zielonej papryki cebule pomidory 2 łyżki oleju sól, pieprz Wykonanie: Dynię i patison obrać, wydrążyć pestki, a miąższ pokroić w Zobacz więcej
Kuchnia polska to nie tylko schabowy, barszcz, bigos czy pierogi. Ewa Aszkiewicz prezentuje nam narodową kuchnię w nowym wydaniu w książce „Gotowanie w 20, 30, 40, 50 minut. Kuchnia polska” wydaną Zobacz więcej
W najbliższym czasie będę się intensywnie chwalić tym co urosło w moim ogródku. Przedstawiam patisony: Składniki na 5 szt. patisonów około 300 g każdy: 150 g suchej kaszy gryczanej (miałam niepaloną, Zobacz więcej
malcwi92
malcwi92 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apetyczna Kuchnia
Warzywa i sałatki

Warzywa i sałatki 67

0
) sierpnia(19) Popularne posty Sernik na zimno Mielone inaczej Pieczone pałki z kurczaka Tort bezowy z kremem mascarpone Biszkopt idealny - przepis podstawowy Sałatka z szynką Fit - pomidorowa Zobacz więcej
. Węgierskie, czyli oryginalne Lecsó to nie "zupa", rzadki sos z rozgotowanej cukinii, pieczarek i papryki. Co więcej nie ma w nim cukinii, kabaczka czy patisona, także "bigos z kabaczka" jak bywa Zobacz więcej
LECZO Z CUKINII I PATISONA Przyznaję, miałam pewien problem z nazewnictwem tego dania. Nie jest to klasyczne leczo ( które na smalcu duszone być powinno z wykorzystaniem przede wszystkim papryki i Zobacz więcej
Ulubiona przyprawa w kuchni Polskiej.Dodawana do zup,mięs mielonych,farszów mięsnych ,mięsno warzywnych,flaków,smalcu. Rozmaryn Używa się go do jagnięciny i baraniny,a także jako dodatek do każdego Zobacz więcej
- strona głównaCHRZANÓWKA (11.06.2014)MIZERIA BEZMLECZNA (04.06.2014)BIGOS z MŁODEJ KAPUSTY (01.06.2014)ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA (17.05.2014)PLACUSZKI BANANOWE (01.03.2014)NALEWKA z PESTEK MORELOWYCH Zobacz więcej
śliwek w occie nie wymaga dużego nakładu pracy. Wystarczy umyte śliwki wrzucić do słoików, dodać przyprawy: cynamon, goździk, kar... Makrela pieczona Przywracam do łask makrelę. Nic prostszego! Na Zobacz więcej
obiadów wyborczych, które będą przydzielane wszystkim osobom uczestniczącym wyborach Następne ugrupowanie reprezentuje kandydat z ramienia Platformy Europejskiej. Patisony z Bruksel(k)i to były Zobacz więcej
Pomidorowa przystawka dla odważnych – Kitchen pleasures and distasters Pomidory faszerowane twarogiem – Kuchnia Breni Pomidory z kozim serem i kaparami – Shabby Eat Pomidorki nadziewane sałatką – W Zobacz więcej
tragiczne zniechęcenie. Ale w końcu zmobilizowałam się, bo wszak pora ogłosić kolejną edycję wiśniowej akcji, a głupio tak zaczynać kolejną, nie zakończywszy poprzedniej. I powiem Wam, że jak Zobacz więcej
Kaczka faszerowana i pieczone gruszki Kaczka nadziewana Kalafior pod czosnkowym beszamelem Kalarepki faszerowane Kalmary chips Kalmary w sosie czosnkowym z makaronem penne Kandyzowana skórka Zobacz więcej
z ActiFry Barszcz biały Barszcz Ukraiński Barszcz Ukraiński bez mięsa Barszcz a'la Ukraiński na pieczonych buraczkach Barszcz z botwinką i uszkami Barszcz ze szczawiem Barszczyk czysty Barszczyk Zobacz więcej