bigos z szybkowaru

Szybkowar dostałam w prezencie już jakiś czas temu. Szczerze mówiąc, wręcz bałam się go użytkować:)Wreszcie się zmobilizowałam, przeczytałam instrukcję, szukałam też przepisów w internecie na dania z Zobacz więcej
Bigos - co tu wiele się rozpisywać? Wszyscy wiedzą, że bez niego świąt po prostu nie może być! Jedna z najbardziej tradycyjnych potraw, goszcząca na polskich stołach. Jak robić bigos, to tylko w Zobacz więcej
W tym tygodniu zapachnie świętami. Mam dla Was mnóstwo świątecznych pyszności. Zaczniemy od wegetariańskiego bigosu. Mięsożerni mogą go podać na Wigilię. W pierwszy, czy drugi dzień świąt doskonale Zobacz więcej
Smaczne danie dla leniuchów i tych, którzy lubią potrawy z jednego garnka. Mięso wołowe duszone w towarzystwie kiszonej kapusty i papryki – swoją konsystencją może przypominać bigos. Inspiracją do Zobacz więcej
- schować zawinięte w workeczku do lodówki na całą noc w szybkowarze na gorącej oliwie zrumienić roladę z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na Zobacz więcej
zwłaszcza, jak ktoś mając w planach gotowanie bigosu czaruje ekspedientki w mięsnym wybierając 3 rodzaje mięsa... a potem zapomina o tym mięsie w lodówce. więc czujne oko żony + niedokończona cola Zobacz więcej
Jedliście już taki gulasz? Jeśli nie to koniecznie spróbujcie. Połączenie kwaśnej kapusty z mięsem i warzywami, prawie jak bigos ale jednak czuje się różnicę od razu. Składniki: 1 duża cebula, 1 ząbek Zobacz więcej
W przeciwieństwie do Pawła, ja gotować nie lubię. Uwielbiam za to wszelkie kuchenne wynalazki. Mam oczywiście swoje ulubione sprzęty, ale palmę pierwszeństwa od dawne dzierży wolnowar (ang. Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Letni bigos

Letni bigos 361

0
jego smakiem. Zapraszam na letni bigos. Składniki: 1 główka białej kapusty 100 g bio pomidory Royal Brand garść suszonych podgrzybków 200 g wędzonego karczku 2 laski kiełbasy śląskiej 1/2 pęczka Zobacz więcej
Dla tych co nie mają czasu, ale za to mają szybkowar. U mnie przygotowanie składników, gotowanie i doprawianie zajęło niecałą godzinę. Bigos został przygotowany w piątkowy wieczór z okazji wyjazdu na Zobacz więcej
Przepyszny bigos, który z pewnością pokochacie! Ma tylko jedną wadę... jest tak pyszny, że pod koniec gotowania niewiele zostaje w garnku :)))) Jeśli jesteście w stanie znieść tą niedogodność, gorąco Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Bigos z szybkowara

Bigos z szybkowara 1077

1
z grzybkami i posiekanymi śliwkami, oprócz wody i wywaru wymieszać w większym naczyniu. Na dnie szybkowara włożyć tłuszcz i wlać połowę wywaru, włożyć część wymieszanej z przyprawami i mięsem Zobacz więcej
i z łopatką z kością opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym natrzeć mięsa przyprawą i w szybkowarze 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" na oleju mięsa zrumienić, odłożyć na talerz Zobacz więcej
Kiedyś zjadłam u koleżanki bigos, smakował mi obłędnie. Ponieważ prawie nie jem mięsa, wzięłam przepis i ugotowałam ze wszystkich przepisowych składników nie dodając mięsa. Gotowy był w pół godzinki, Zobacz więcej
zimną wodą i ręcznikiem papierowym osuszyć w garnku szybkowara stopić gęsi tłuszcz i obsmażyć żeberka na rumiano z każdej strony, nadmiar tłuszczu odlać, można później wykorzystać do okrasy, bigosu, Zobacz więcej
seler – zalać wodą do 2/3 wysokości kapusty – ugotować do miękkości /ja gotuję w szybkowarze – 20 min./ - przełożyć do rondla + liście laurowe + uduszone suszone borowiki i cebulą razem z wywarem Zobacz więcej
Maria Romańska
Maria Romańska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Figa S-makiem
Bigos

Bigos 433

1
coś dobrego. Karkówkę lub kiełbasę z grilla, chleb z domowej roboty smalcem i małosolnym ogórkiem oraz bigos. Smalec, ogórki, bigos oraz marynatę do karkówki robiłam ja we własnej osobie. Czy były Zobacz więcej
Świąteczny bigos gotowy! Kilka...no może kilkanaście :P lat temu dostałam ten przepis od mojej serdecznej koleżanki i od tamtej pory nieustannie króluje wśród wszystkich bigosów jakie kiedykolwiek Zobacz więcej
Ten, kto choć raz miał styczność z szybkowarem, zapewne zgodzi się ze mną, że to jedna z najfajniejszych rzeczy w kuchni. W kuchni mojej Mamy, już od niepamiętnych czasów, szybkowar zajmuje Zobacz więcej
. Jest idealny na tego typu imprezy, ponieważ to bardzo sycące i rozgrzewające danie. Warto przygotować je przynajmniej dzień wcześniej, ponieważ uważam, że 'strogonow' to jedno z dań, które, tak jak Zobacz więcej