bigos ze śliwkami i żurawiną

Mój dzisiejszy bigos zrobiłam z dużą ilością mięcha. Upiekłam do niego pieczeń wołową i dodatkowo usmażyłam wędzony boczek. Miłośnikom mięcha z pewnością posmakuje...Moim zdaniem bigos jest najlepszy Zobacz więcej
Kulinarna Ja
Kulinarna Ja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarna Ja
Bigos z cukinii i kurczaka

Bigos z cukinii i kurczaka 995

Przepis na te danie otrzymałam od mojej p. Dietetyk - Adrianny Barczyńskieji od razu mi się spodobał. Cukinia, którą tak bardzo lubię i na którą aktualnie zaczyna się sezon oraz kurczak, który jem na Zobacz więcej
Aga M
Aga M Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cynamonowe szczęście
Bigos z patisona

Bigos z patisona 986

Najlepszy sposób na wykorzystanie letnich smaków to dla mnie zamykanie tych smaków w słoikach i gotowanie dań których bazę stanowią aktualnie dostępne warzywa. Tym razem bardzo proste danie Zobacz więcej
Letni bigos w 30 minut. Z dodatkiem cukinii, cieciorki i pieczarek.może być w wersji na obiad, albo kolację. Uwielbiam takie bigosy bo robi się je szybko. Obowiązkowo podaję go z koperkiem. 1/2 główki Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Bigos z cukinii

Bigos z cukinii 944

Bigos z cukinii Bigos z cukinii to nie taki do końca bigos, a bardziej potrawa, która bigos przypomina, ale pod taką nazwą cukinia przygotowana i zaprezentowana mi została, więc i ja swoją potrawę tak Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Bigos z cukinii

Bigos z cukinii 114

Słyszałam kiedyś obigosie zcukinii, aże miałam dużą, dorodną sztukę, topostanowiłam ją wykorzystać dotego celu. Bigos jest jarski, wyglądem przypomina bigos zkapusty, alesmak ma zupełnie inny, lekko Zobacz więcej
Danie bardzo proste i szybkie,wręcz ekspresowe, równocześnie świetnie smakuje i nieźle prezentuje się. Aż trudno uwierzyć, że tak niewiele składników wystarczy by uzyskać dobry smak. Polecam do Zobacz więcej
Wielki gar bigosu z młodej kapusty, który zniknął zaledwie w 24 godziny, które zjadły tylko dwie osoby. Uwielbiamy kapustę, a tym bardziej młodą! Tanio, szybko, syto , pysznie! Oczywiście podane z Zobacz więcej
Cześć cześć! Wiosna oraz lato to moje ukochane pory roku na targowiskach. Nie mogę nacieszyć się widokiem tylu świeżych warzyw i owoców, przez co potrafię przechadzać się między straganami prawie Zobacz więcej
Ponura kwietniowa pogoda nie zachęcała do gotowania lekkich, warzywnych posiłków, stąd na naszym stole pojawił się rozgrzewający i kaloryczny bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty. Dwa rodzaje kapusty, Zobacz więcej
Dzisiejsza wersja bigosu z młodej kapusty (który uwielbiam!) została zaostrzona przez dodanie sporej ilości przesmażonego pora. Bigos z dodatkiem pora jest ostrzejszy, intensywniejszy w smaku Zobacz więcej
0,5 kapusty włoskiej 1 bakłażan 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego olej 1 liść laurowy 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Kapustę poszatkować. Bakłażan pokroić w kostkę. Zobacz więcej
To taki lekki, bezmięsny, a jednak sycący, bigos z kiszonej kapusty. Łagodnie kwaskowo-słodkawy w smaku, pięknie pachnący suszonymi śliwkami,miodemi oregano .... Jak przetrwać koniec zimy i początek Zobacz więcej
Konstancja
Konstancja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
atlassmakow.blogspot.com
Bigos z wieprzowiną

Bigos z wieprzowiną 51

SKŁADNIKI:( 12 porcji po ok 200 g ) 1 porcja = 332 kcal 1 kg kiszonej kapusty 130 g pieczarek 0,5 kg białej kapusty 2 cebule 500 g golonki wieprzowej 200 g boczku wędzonego 4 łyżki oliwy z Zobacz więcej
Bigos chyba większości z nas kojarzy się z daniem ciężkim i nasiąkniętym tłuszczem. Tak jak to babcie gotowały w wielkich garach, z dodatkiem słoninki. Na myśl od razu przychodzi tłuste mięso i Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Bigos z grzybami i kiełbasą

Bigos z grzybami i kiełbasą 145

Przedstawiam aromatyczny bigos z duża ilością leśnych grzybów i swojską kiełbasą. Prosty i bardzo smaczny. Składniki: 2kg kapusty kiszonej (najlepiej mocno kwaśnej) 100g suszonych grzybów leśnych Zobacz więcej
Bigos wigilijny to nic innego, jak świąteczna postna kapusta, przygotowana z grzybami oraz suszonymi śliwkami. Ma bardziej urozmaicony skład od prostej wigilijnej kapusty z grzybami, a co za tym idzie Zobacz więcej
Zrobienie bigosu, chociaż pozornie proste, może być nie lada wyzwaniem. Największym problemem, szczególnie dla osób początkujących, będzie dostosowanie kwasowości kapusty kiszonej i ostatecznie całego Zobacz więcej
Taki postny jada się tylko raz wroku, nakolację wigilijną. Aby smakował równie dobrze jak świąteczny zmięsem, należy go napakować dużą ilością grzybów suszonych iśliwek wędzonych. Muszą być koniecznie Zobacz więcej
Trudno jednak się wraca do obowiązków po wolnych, beztroskich dniach, więc po ostatnim tygodniu to byłam trochę warzywem ;p Ale miały na to wpływ też inne czynniki, więc mam nadzieję, że teraz już Zobacz więcej