bill

skip to main | skip to sidebar Bill Granger i szparagi. (Wciąż coś/ktoś do mnie dzwoni. W samochodzie: – Mamo, dzwonią, żebyś zapięła pasy, słyszysz? W domu, telefon na górze, kiedy jestem akurat na Zobacz więcej
, Grillowane pizze z konfiturą z cebuli, kiełbasą i kozim serem oraz Hamburgery z ciecierzycy Bill Granger jest australijskim kucharzem samoukiem, restauratorem ponoć sławnym i cenionym. Ja usłyszałam Zobacz więcej
, a sam tytuł książki „Nakarm mnie” budzi zmysłowe skojarzenia. Bill Granger to sympatyczny australijski restaurator. Znam go z programów Kuchnia Billa i Wakacje Billa na kanale Kuchnia TV. Programy Zobacz więcej
Lunchblog.pl - przepisy na szybki obiad. "Dieta 50 na 50. Odchudzaj się co drugi dzień" Krista Varady, Bill Gottlieb :: recenzja | Lunchblog.pl Start O blogu Przepisy Czerwone mięso Drób Inne Jajka Zobacz więcej
Dla tych, którym znudził się kompot. Orzeźwiający i pełen witamin napój. Składniki: 250ml świeżego soku z czerwonej porzeczki 250ml soku z cytryny 750ml zimnej wody gazowanej 110g cukru Wykonanie: W Zobacz więcej
Bola
Bola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia nie (tylko) Boli
początek

początek 122

0
ciasto, jeszcze mam trochę porzeczek więc wypróbuję następne: Placek z porzeczkami i cynamonem Placek z porzeczkami - nie będzie Kokosowe ciasto z porzeczkami Ten ostatni spodobał mi się może Zobacz więcej
skórką. Dodać do płatków. Dołożyć jogurt naturalny i dobrze wymieszać. Nałożyć tak przygotowaną owsiankę do dwóch miseczek. Wierzch posypać migdałami i borówkami. Na podstawie przepisu Billa Grangera Zobacz więcej
Kino&Kuchnia
Kino&Kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kino&Kuchnia
Hyde Park on Hudson

Hyde Park on Hudson 60

0
Jak najszybciej obrazić angielskiego króla? Zrobić na jego cześć piknik, a na nim serwować hot dogi :) To między innymi zobaczycie w najnowszej komedii z Billem Murrayem (nominacja do Złotego Globu) Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 5503

0
Żurawina z dodatkiem wina Marsala, skórki oraz soku z pomarańczy aromatyzowana cynamonem i goździkami to doskonały dodatek do dań mięsnych, serów czy też czy dziczyzny. Żurawinę do mięsa z przepisu Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
TODO SUSHI

TODO SUSHI 25

0
Wariacje na temat zupy miso przy placu Wilsona fot. D.Szymborska Pomimo mylącej nazwy nie musiałam sama zawijać matą bambusową maków. Tylko zamówiłam zestaw lunchowy. Zupa miso i malutki zestaw maków Zobacz więcej
powidłami, jagnięciną po portugalsku... Nie sposób wymienić wszystkich rewelacyjnych propozycji. Za wszystkie bardzo dziękuję! A gotować z Billem Grangerem będzie miała przyjemność: Kucharnia, Zobacz więcej
, pokroić i nadmiar zamrozić, a jak znowu będziecie mieć ochotę na chlebek to w kilka chwil, możecie odgrzać kromki w tosterze i delektować się pysznym chlebkiem. Przepis pochodzi z książki 'Nakarm Zobacz więcej
sos sojowy, sok z limonki, sos rybny i cukier. W woku lub na dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju. Dodać imbir oraz fasolkę i smażyć przez 2 minuty. Dodać kostki tofu i podsmażać, aż stanie się Zobacz więcej
Zacznijmy od początku. Czytaliście Moby Dicka, wiecie kto to Jacques Cousteau? A zresztą to też nie ważne. Film daleki od kulinarnych, zresztą sami widzicie, że celowo nie wybieram klasyków. W Zobacz więcej
Ciasto kokosowe z porzeczką i Nutellą. na podst. Bill's Food, Bill Granger iWhite Platez moimi modyfikacjami Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st C. Formę o średnicy 22 cm wysmaruj masłem i oprósz Zobacz więcej
Ana
Ana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko Gorzki Świat
CARAMEL CHICKEN

CARAMEL CHICKEN 50

0
syrop dokładnie pokrył mięso kurczaka. Najlepiej podawać z ryżem i zielonymi warzywami, takimi jak fasolka szparagowa czy brokuły. Na podstawie przepisu Billa Grangera z książki "Bill cooks for kids" Zobacz więcej
średniej wielkości szczypta soli Piekarnik rozgrzewamy do 120 st. Blaszkę wykładamy pergaminem. 4-5 truskawek rozgniatamy z łyżeczką cukru. Białka razem z solą ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo Zobacz więcej
Niby ciasto, ale jednak nie do końca. Autor przepisu, Bill Granger, opisuje je jako nadzienie do tarty, bez kruchego spodu. Jest lekkie i pysznie-cytrynowe, a w połączeniu z łyżką bitej śmietany, Zobacz więcej
do czasu, aż się zarumieni. Dodajemy czosnek i fasolkę. Gotujemy przez 2 min. W miseczce mieszamy wszystkie sosy wraz z cukrem, wlewamy do mięsa. Mieszamy. Wrzucamy do woka ugotowane kluski. Zobacz więcej