bimber

krzysn
krzysn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Władzia
Bimber Grunwald

Bimber Grunwald 2556

1
Dobry przepis na bimber 1410 to połowa sukcesu, przy wyrobie bimbru wiele czynników decyduje o jego jakości i smaku. Początek naszych prac to zaplanowanie ilości samogonu, musimy dokładnie obliczyć Zobacz więcej
Na początku muszę zaznaczyć, że absolutnie nie namawiam nikogo do pędzenia samogonu tudzież w ogóle do picia alkoholu. Jak wiadomo, brak umiaru w tym względzie może mieć bardzo nieprzyjemne skutki. Zobacz więcej
Na początku muszę zaznaczyć, że absolutnie nie namawiam nikogo do pędzenia samogonu tudzież w ogóle do picia alkoholu. Jak wiadomo, brak umiaru w tym względzie może mieć bardzo nieprzyjemne skutki. Zobacz więcej
Dworzec PKP, z połowy XIX wieku. Po mojej mamie Krystynce odziedziczyłam nie tylko zamiłowanie do słodkości, ale też gen szwendacza. A szwendać się lubię nie tylko po dalekim świecie, ale po tym Zobacz więcej
Sandy
Sandy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
taste it dude
Weselnie

Weselnie 406

1
Biały blok mleczny z bakaliami (weselny) Wiejski bimber (weselny) Duże dziecko (w drodze na wesele) Roladka szpinakowa z serkiem kremowym i wędzonym łososiem (weselne) Rosół z klopsikami i makaronem Zobacz więcej
krzysn
krzysn Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Władzia
gsdg

gsdg 263

0
(Atom) Archiwum bloga 2014(5) lipiec(5) nalewka z czerwonej porzeczki gsdg Nalewka z czerwonej porzeczki Bimber Grunwald Kwaśnica the bescka Szablon Travel. Technologia Blogger. Zobacz więcej
To smoothie kojarzy mi się z zeszłymi wakacjami. Pełnymi pozornego szczęścia, czerwonymi włosami, drastycznymi zdjęciami, i... bimbrem (!). Oh God, czemu. Mimo to, jest to moje ulubione smoothie. Nie Zobacz więcej
Podajemy, rzecz jasna i oczywista, nie jako samodzielne danie, bo człowiek nie królik ani inna ta… no…żurafa. Podajemy jak uczciwi ludzie tylko do konkretnego obiadu, z kartoflami i mięchem. I bimbrem Zobacz więcej
gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Poncha

Poncha 643

2
Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić Zobacz więcej
składniki: 2 szkl cukru 370 ml wody 1 kg jabłek (najlepiej niedojrzałych) 1 laska cynamonu 1 łyżeczka skórki z cytryny 500 ml wódki 250 ml brandy ewentualnie domowej roboty bimbru wykonanie: Syrop Zobacz więcej
Truskawków tera dużo, aż nie wiadomo co nimi robić. Nu, bo na surowo się przejedli, na słodko, ze śmietaną i makaronem, znowuż do bimbru nie bardzawo pasujo. Trza było cósik inszego wypróbować, a że Zobacz więcej
słoik powiedzmy 0,5 litra Krok 2: wrzucamy do środka 2 garści ostrych małych papryczek (świeżych nie suszonych) Krok 3: dodajemy 1 ząbek czosnku i 1 małą łyżeczkę soli Krok 4: zalewamy słoik miksturą Zobacz więcej
, przekazywane często z pokolenia na pokolenie, to wypróbowane sposoby na wyśmienite miody pitne, będące typowo polskim trunkiem, babcine nalewki, wódki i bimbry oraz bursztynowe krupniki, słodkie Zobacz więcej
mojprzepisna.pl | Brzoskwiniówka – Nalewka z brzoskwiń Coś co lubimy z mężem robić najbardziej – naleweczki. Szczególnie mój mąż para się w przerabianiu wszelkiego rodzaju „owoców” na nalewki. Były Zobacz więcej
Dla dorosłych, bo z odrobiną alkoholu, w którym należy namoczyć suszoną żurawinę. Ja wykorzystałam owoce z nalewki (na bimbrze, więc były bardzo mocno nasączone bardzo mocnym alkoholem ;)). Wierzch Zobacz więcej
Zaskoczcie gości płonącym dodatkiem do mięs w postaci smażonych gruszek z gorgonzolą i prażonymi orzechami. Świetnie komponują się z drobiem lub samodzielnie jako przystawka. Gorąco polecam Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Smaki Podlasia

Smaki Podlasia 603

0
bimbrowni. I chociaż produktem końcowym był nie bimber, a woda, to sam proces produkcji wzbudzał wiele emocji. Było też pieczenie sękacza trwające parę godzin. Sękacz piekł się na otwartym ogniu. Zobacz więcej
Kto lubi ciepłe drożdżowe rogaliki z marmoladą, oblane lukrem? No na pewno ja ;) Najlepsze są z zimnym mlekiem, ale jak mleka nie ma to nie ma biedy, też można sobie z nimi poradzić. Ostatnio dosyć Zobacz więcej
kuchnię. Najlepsze mięsa, jakie w życiu jadłam, chleb z oliwą, deser po każdej kolacji i rakomelo, najsmaczniejszy z bimbrów. Ciężko było wrócić do jesieni, łatwiej (po przejedzeniu ostatniego dnia i Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pigwówka

pigwówka 5015

1
pigwowca. nieporozumień jest z tym związanych sporo, a różnica jest zauważalna gołym okiem, więc na koniec wpisu zamieszczam ich zdjęcia. nalewka z pigwowca lub pigwy 1 l spirytusu lub bimbru ok. 70% Zobacz więcej