bimber prosty

Oczekując na kolejny mecz tym razem Kostaryka - Grecja Brasileiro łaskawie zdradził sekret przygotowania swojego zabójczej przyprawy, po której co niektórzy potrzebują szklanki wody. Składniki proste Zobacz więcej
kuchnię. Najlepsze mięsa, jakie w życiu jadłam, chleb z oliwą, deser po każdej kolacji i rakomelo, najsmaczniejszy z bimbrów. Ciężko było wrócić do jesieni, łatwiej (po przejedzeniu ostatniego dnia i Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pigwówka

pigwówka 5002

1
u mnie dziś nie będzie halloweenowych smakołyków. nie dlatego, żebym miała coś przeciwko temu świętu, okazja do zabawy w przebraniu jest świetna. po prostu tak wyszło, choć pewne pomysły były. pokażę Zobacz więcej
naszego wiejskiego, prostego, rokendrolowego trybu życia. Aby na zaściankowo nie wyjść, Sołtysowa postanowiła, że wyprawi u siebie, w bądź co bądź najbardziej reprew…. reprezunt… nu, najbardziej Zobacz więcej
kilkadziesiąt butelek, a każda z innym alkoholem jako zawartością (między innymi pędzony przez mojego dziadka - na szyszkach i winogronach - najlepszy bimber na świecie!) - nie jestem jednak Zobacz więcej
się wskazówek Anthony, jedynie zwiększyłam ilość cytryny - nie wiem czemu, po prostu wydawało mi się, że tak będzie lepiej. Likier jest cholernie mocny i zdradziecki, bo prawie nie czuć alkoholu... Zobacz więcej
Będąc w Gruzji, nie sposób przejść obojętnie obok ich wersji tapasów, czyli przekąsek do wina i do czaczy (bimbru). Zabierałem się do tego przepisu od roku. Robiłem te roladki już kilka razy na różne Zobacz więcej
Będąc w Gruzji, nie sposób przejść obojętnie obok ich wersji tapasów, czyli przekąsek do wina i do czaczy (bimbru). Zabierałem się do tego przepisu od roku. Robiłem te roladki już kilka razy na różne Zobacz więcej
sweetshoop
sweetshoop Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sweetshoop
Ładnie podziękuj

Ładnie podziękuj 76

0
Strażacka remiza, bigos i bimber to relikty minionej epoki weselnej (chyba, że para młoda przyjmuje motyw “PRL-u”). Bywając na weselach jako dziecko ( a bywało się, bywało!) nie pamiętam, aby para Zobacz więcej
Jak zrobić dobrą nalewkę - to bardzo często zadawane pytanie. Odpowiedź na nie jest bardzo prosta. Przy robieniu nalewek trzeba przestrzegać reżimu technologicznego i ćwiczyć przez kilka lat. Zobacz więcej
Wiera
Wiera Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz mnie!
Mochi - zderzenie z Japonią

Mochi - zderzenie z Japonią 920

3
). Jeżeli ciasto jest zbyt gęste dolewać odrobinę wody. Po ugotowaniu odstawić na kilka minut do przestygnięcia. Z masy ryżowej ulepić kilkanaście kulek. Przepis pochodzi z tej strony. I tej. Zobacz więcej
przechrzczona na 'wall-meistera' (no bo wallnut i jegermeister). To były moje pierwsze domowe trunki, zrobione na różnych mieszankach alkoholowych (wódkach, bimbrach i spiritach), wyszły nie tylko Zobacz więcej
będzie dłużej stała tym gorzej. Nie. Będzie nabierała charakteru - w końcu to alkohol dojrzewający. Jednak już po kilku dniach jest na tyle dobra i przegryziona, by móc troszkę wypić. Nalewkę Zobacz więcej
będzie dłużej stała tym gorzej. Nie. Będzie nabierała charakteru - w końcu to alkohol dojrzewający. Jednak już po kilku dniach jest na tyle dobra i przegryziona, by móc troszkę wypić. Nalewkę Zobacz więcej
- Krasna dziewuszka ty pijosz czacza? - piju - no to pij! I tak jeden kieliszek i drugi a właściwie szklanka zagryzana suchym chlebem i winogronami prosto z przyczepy starego żuka, z których miało być Zobacz więcej
pierwsza bomba zdążyła już na mnie spaść wraz z ogromem spraw i obowiązków, którym bardzo cieżko jest mi podołać. Wyjść mam kilka. Mogę rzucić wszystko i rozbić namiot na karaibskiej plaży, mogę też Zobacz więcej
czy beczułkę bimbru, a że w kaptur on nie wylewa i mnóstwo pikantnych krotochwil o reniferach, elfach i Śnieżynce opowiada, to i pobiesiadować miło. Śnieżynka to podobno „święty” o nim mówi, taka Zobacz więcej
danych gatunków piw. Na ich stoisku można było zobaczyć proces zacierania słodu, rodzaje składników i sprzęt niezbędny do wytworu piwa, zakupić książki z tej tematyki i posłuchać o historii Zobacz więcej
Wzgórzu”, czyli w miejscu, gdzie strumyk płynie z wolna, a psy szczekają… Po prostu szczekają, jak to psy. Generalnie: wieś. Kto był na wsi, ten wie. Tu drzewo, tam drzewo, tu pole, tam coś tam. Mysz Zobacz więcej
Kto oglądał ostatni odcinek programu pt. "Smakuj Świat z Pascalem" na pewno od razu rozpozna te "faworki". Film można obejrzeć tutaj i polecam to zrobić, zanim zdecydujecie się na przyrządzenie tych Zobacz więcej