bimber z pomarańczy

gregorhspeed
gregorhspeed Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gregorhspeed w kuchni
Poncha

Poncha 1604

2
{{headerMessage}}
Jak to mówią na Maderze, dzień bez poncha, dniem straconym. Aguardente to bimber, w smaku podobny do gruzińskiej chachy lub chorwackiej rakiji. Dużą rolę, smakową, odgrywa miód i cytrusy. Można zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kowalskich... może rozgrzeje i Was. Zimowa rozgrzewająca herbata z imbirem, pomarańczą i goździkami Duży dzbanek: Dwie łyżki herbaty Earl Gray Pół pomarańczy ze skórką Kawałek imbiru wielkości kciuka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Składniki 2 litry dobrego bimbru (ok. 60-70%) 4 cytryny 4 kiwi 2 mandarynki 2 słodkie grejfiuty 3 pomarańcze 50 ml miodu (najlepiej swojskiego) Podane składniki wystarczyły mi na wypełnienie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z mocną grecką kawą, w której smaku i aromacie się zakochałam. CO PRZYWIEŹĆ Z RODOS? Rodos słynie z miodów, szczególnie tymiankowego, piniowego i z wrzośca o nazwie Erica, oliwy z oliwek oraz Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Ehh te kobiety...

Ehh te kobiety... 373

0
{{headerMessage}}
(20)mleko w proszku(1)mozzarella(1)mózg(1)mąka(44)nachos(1)naleśniki(3)nać pietruszki(1)ocet(1)ocet winny(1)ogórek(5)ogórek kiszony(4)olej(74)oliwa(7)oliwki(4)oregano(1)orzechy laskowe(1)orzeszki Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Suflet z pora

Suflet z pora 390

1
{{headerMessage}}
(1)mleczko kokosowe(1)mleko(20)mleko w proszku(1)mozzarella(1)mózg(1)mąka(44)nachos(1)naleśniki(3)ocet(1)ocet winny(1)ogórek(5)ogórek kiszony(4)olej(74)oliwa(6)oliwki(4)oregano(1)orzechy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w szczegółach. Rezerwacja pół roku wcześniej, miesiąc przed kontakt z ich strony z pytaniami o alergie i wykluczone pokarmy. W moim przypadku to oczywiście mięso, ryby i alergie pokarmowe czyli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z gatunku Coral Branca. Lokalny drink poncha w Sunny Bar, Camara do Lobos Z lokalnych trunków, przyznaję, podbił mój smak orzeźwiający bimber z trzciny cukrowej, miodu, cukru trzcinowego oraz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poluzuj tam, gdzie cię ciśnie : Alkohol i Filipiny - tuba, czyli domowej roboty wino palmowe poluzuj tam, gdzie cię ciśnie podróż przez świat, podróż przez życie, bo dopóki wiemy o co chodzi, ty i ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolendry, która w Gruzji jest chyba najpopularniejszym dodatkiem do potraw. Kraj winem płynący Mówiąc o gruzińskiej kuchni nie można pominąć lokalnych trunków. Słynna w świecie jest oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale również mają swoją wersję bimbru w postaci grappy (wódka z moszczu winogron). Tylko dla smakoszy ;-) Piwo także nie jest włoską domeną, chociaż można się napić przyzwoitego Birra Moretti lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Adżaria, tym więcej na drzewach kaki, pomarańczy, mandarynek i innych egzotycznych owoców. Krajobraz się nie zmienia – dalej są góry, rzeczki, podobne domki – tylko palm w ogródkach jakoś więcej. Gdy Zobacz więcej
Liska
Liska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Plate
Szybki konkurs? I Miłosna dieta.

Szybki konkurs? I Miłosna dieta. 797

0
{{headerMessage}}
jest miejscowość Bierzewice, w której to przy drodze stoi Bistro "Bagatelle".120 km od Warszawy. Masa niespodzianek z szefem kuchni na czele. Pysznie, zaskakująco cenowo, pięknie wokoło. 11:44 AM Zobacz więcej