• 8
  • 7
  • 0
  • 1
  • 6
  • 6
przepisów z 6124 blogów

bimber z ryżu

na wieczorną kąpiel, tam oswajalismy kocięta chowające się w stodole, tam spedzałam najpiękniejsze chwile dzieciństwa. Nie poznałam niektórych Dziadka sekretów, nie zapamiętałam Dziadka aparatury do Zobacz więcej
Wiera
Wiera Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz mnie!
Mochi - zderzenie z Japonią

Mochi - zderzenie z Japonią 806

2
drogie. Ale postanowiłam poszukać w tym kraju czegoś więcej niż sushi i okonomiyaki... znalazłam mochi! Deser po japońsku? Brzmi straszniej niż "deser po portugalsku"! :) Mochi można pokochać, albo Zobacz więcej
. Na wsi żyje się po staropolsku. Trochę kitu, trochę eternitu, generalnie: risotto. Tak, pili-my bimber, także dlatego trochę tego. No to chlust po buzi i piszemy co i jak. Znaczy chlast. Na Zobacz więcej
takiego, ekskluzywny śjakiś… Nu, to może by tak…. Już ja wiem, co ja z nim zrobię! Ty mi go tutej zostaw i idź, zobacz czy cię poza kuchnio nie ma. Nu, co tak patrzysz, jakby Ci hto ostatnio Zobacz więcej
szczególnie jest mi smutno, że ktoś może moją dietę biegunkową może wziąć na poważne. Kiedyś zauważyłam też "jem tylko banany". Gratuluję diety! "Bimber zryżu" – ah, pijacy... Jak można było się Zobacz więcej
mogłam się nacieszyć nim za bardzo. Tam moim celem numer jeden były dyskoteki, z których Lloret słynie najbardziej. Wybawiłam się za wszystkie czasy – to prawda. I z tym miejscem kojarzą mi się Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Ehh te kobiety...

Ehh te kobiety... 269

0
(3)pomidor(17)pomidory w puszce(1)pomidory w zalewie(2)por(3)predanie(8)proszek do pieczenia(16)przyprawa gyros(2)przyprawa meksykańska(1)płatki migdałowe(2)rodzynki(2)rozmaryn(2)rum(1)ryba(1)ryż Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Suflet z pora

Suflet z pora 296

1
(3)pomidor(17)pomidory w puszce(1)pomidory w zalewie(2)por(3)predanie(8)proszek do pieczenia(16)przyprawa gyros(2)przyprawa meksykańska(1)płatki migdałowe(2)rodzynki(2)rozmaryn(2)rum(1)ryba(1)ryż Zobacz więcej
trza być, a nie miętkim! Zatem pot z czoła ocierając i szklaneczkie wznosząc dziękujem za nominację do „Liebster Blog” dla http://feniksowakuchnia.blox.pl oraz http://siekierapojajach.blogspot.com/ Zobacz więcej
się zastanawialiśmy, to miejscowi ich nie jedzą ;) Poza mięsnymi chinkali w wielu miejscach można spotkać je z nadzieniem serowym, grzybowym czy nawet ziemniaczanym, ale te mięsne są chyba najlepsze Zobacz więcej
Kartoffel traktują wręcz z namaszczeniem, nad wszelkie ryby i krwiste steki przedkładają cienkiego, wieprzowego sznycla, usmażonego w chrupiącej panierce, raczą się złocistym trunkiem z cudowną Zobacz więcej
, że możemy mieć połówki dwóch dań, bo dodatki są te same. Wzięliśmy więc po pół curry z koziny i potrawki z ogona wołowego. Typowym dodatkiem bywa ryż z fasolą, a także smażone banany. Rzadziej w Zobacz więcej
się jak zostać w przyszłości przykładną żoną. Ludzie z niższych kast również czasami pozwalają sobie na chwile wytchnienia, a przy tym wypicie mocniejszego trunku, którym zazwyczaj jest bimber, Zobacz więcej