bimber z ryżu

na wieczorną kąpiel, tam oswajalismy kocięta chowające się w stodole, tam spedzałam najpiękniejsze chwile dzieciństwa. Nie poznałam niektórych Dziadka sekretów, nie zapamiętałam Dziadka aparatury do Zobacz więcej
Wiera
Wiera Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz mnie!
Mochi - zderzenie z Japonią

Mochi - zderzenie z Japonią 994

3
drogie. Ale postanowiłam poszukać w tym kraju czegoś więcej niż sushi i okonomiyaki... znalazłam mochi! Deser po japońsku? Brzmi straszniej niż "deser po portugalsku"! :) Mochi można pokochać, albo Zobacz więcej
. Na wsi żyje się po staropolsku. Trochę kitu, trochę eternitu, generalnie: risotto. Tak, pili-my bimber, także dlatego trochę tego. No to chlust po buzi i piszemy co i jak. Znaczy chlast. Na Zobacz więcej
takiego, ekskluzywny śjakiś… Nu, to może by tak…. Już ja wiem, co ja z nim zrobię! Ty mi go tutej zostaw i idź, zobacz czy cię poza kuchnio nie ma. Nu, co tak patrzysz, jakby Ci hto ostatnio Zobacz więcej
szczególnie jest mi smutno, że ktoś może moją dietę biegunkową może wziąć na poważne. Kiedyś zauważyłam też "jem tylko banany". Gratuluję diety! "Bimber zryżu" – ah, pijacy... Jak można było się Zobacz więcej
za ciężkie danie na sam środek dnia… Zdecydowanie najlepszym posiłkiem jaki zjadłam podczas pobyty w Grecji były grillowane kalmary z sosem cytrynowym – po prostu niebo w gębie. Były miękkie, dobrze Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Ehh te kobiety...

Ehh te kobiety... 360

0
z kurczaka(1)kostka rosołowa(23)kotlet schabowy(1)kotlety sojowe(2)krakersy(1)krewetki(1)kukurydza(7)kurki(1)kuskus(1)liście czarnej porzeczki(1)liść Zobacz więcej
misiuziu
misiuziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Studenckie gotowanie
Suflet z pora

Suflet z pora 378

1
to. Zainspirowałem się tym wpisem, ale oczywiście musiałem trochę pozmieniać :P Składniki: por serek wiejski 3 jajka mąką (ze 3 łyżki) proszek do pieczenia ser (najlepiej jakiś słony) sól i pieprz Zobacz więcej
trza być, a nie miętkim! Zatem pot z czoła ocierając i szklaneczkie wznosząc dziękujem za nominację do „Liebster Blog” dla http://feniksowakuchnia.blox.pl oraz http://siekierapojajach.blogspot.com/ Zobacz więcej
dla National Geographic, a relacja na blog kulinarny, to powracamy do jedzenia :) Z kuchnią gruzińską zapoznaliśmy się co nieco jeszcze przed wyjazdem. Wtedy zarzekałam się, że chaczapuri będę jeść w Zobacz więcej
dodatku do wspomnianego wieprzowego sznycla, jeżeli chodzi o mnie, to obowiązkowo, cienkiego, zapakowanego w chrupiącą panierkę i koniecznie uwieńczonego ćwiartką cytryny. Ów dodatek to rzecz jasna Zobacz więcej
, że możemy mieć połówki dwóch dań, bo dodatki są te same. Wzięliśmy więc po pół curry z koziny i potrawki z ogona wołowego. Typowym dodatkiem bywa ryż z fasolą, a także smażone banany. Rzadziej w Zobacz więcej
się jak zostać w przyszłości przykładną żoną. Ludzie z niższych kast również czasami pozwalają sobie na chwile wytchnienia, a przy tym wypicie mocniejszego trunku, którym zazwyczaj jest bimber, Zobacz więcej