bioprądy

ZOBACZ TAKŻE:

Okiem Liska
Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Willa Poprad

Willa Poprad 20

W góry ciągnęło mnie od zawsze, kocham Bieszczady, niedawno pokochałam Tatry, przyszedł więc czas na podróż gdzieś pośrodku, czyli… kierunek Wierchomla Mała – Dwie Doliny! Trafiliśmy do magicznego Zobacz więcej
Kluski to jedne z najpopularniejszych dodatków do dań głównych. Kluski mogą być również samodzielnym daniem. Najpopularniejsze w Polsce odmiany klusek to:pyzy, kopytka, leniwe czy kluski śląskie. Zobacz więcej
Po kuchennych radach dotyczących warzyw, dziś kolejna porcja dobrych kuchennych rad, tym razem dotycząca owoców. Zielone banany szybciej dojrzeją gdy będziemy je przechowywać razem z jabłkami. Jabłka Zobacz więcej
Ciasto biszkoptowe i ciasto ucierane są jednymi z najpopularniejszych baz do wielu wypieków. Z ciasta biszkoptowego przygotowuje się torty, placki, rolady. natomiast ciasto ucierane stanowi bazę dla Zobacz więcej
Jeśli ciągle jeszcze nie lubisz się z fasolą, lato to idealny moment aby to zmienić. Jest to bez wątpienia najbardziej wartościowy pokarm roślinny, zasobny w białko, ale też sole mineralne i cenne Zobacz więcej
judik
judik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sweet escape into kitchen
Restauracja Willa Poprad

Restauracja Willa Poprad 55

W miniony czwartek obchodziliśmy z Narzeczonym naszą 8 rocznicę. Zawsze staramy się celebrować takie małe okazje, dlatego bardzo ucieszyłam się kiedy zaprosił mnie na kolację, aby uczcić ten dzień. Zobacz więcej
Nareszcie! Sezon na bób uważam za otwarty! Kupuje więc masowo ten pyszny strączek i przerabiam na różne sposoby. Bób zasadniczo nie potrzebuje wielu dodatków. Mi najlepiej smakuje świeżo ugotowany Zobacz więcej
Kiedy tylko zobaczyłam go na osiedlowym straganie wydałam okrzyk radości. Już jest rabarbar! Nie było wyjścia, musiałam kupić kilka łodyg. W domu czekało na przetestowanie opakowanie białego chia od Zobacz więcej
Zapach Apetytu
Zapach Apetytu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach Apetytu
Tradycyjne kopytka

Tradycyjne kopytka 76

Tradycyjne kopytka. Chyba nie znam osoby, która by ich nie lubiła. Kopytka dobrze smakują podane z masłem i bułką tartą lub z gulaszem. Polecam również wariację na ich temat – gnocci z bobu w sosie Zobacz więcej
Najdroższe samochody, Rolls Royce, Porsche, Ferrari, Maserati, itp. Wszystkie te marki znajdziecie na ulicach Dubaju w ilości, która przyprawia o zawrót głowy. Porsche jeżdżą dzieciaki w college’ach, Zobacz więcej
Idąc Drogą pod Reglami :) Tak, to ja. Zarzucę Was dzisiaj kilkoma zdjęciami z mojego spontanicznego wyjazdu z tatą w Tatry :) Decyzja została podjęta w przeciągu pół godziny - wraz z zaklepaniem Zobacz więcej
Na arabską nutę – szybki obiad z drobiu doprawiony shoarmą czerwoną – BettyGotuje BettyGotuje Dołącz do mnie: Facebook Google+ Strona główna O mnie Polityka prywatności Współpraca Kontakt Zaloguj się Zobacz więcej
kobieta przy garach
kobieta przy garach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
domowe gotowanie
Tradycyjne kopytka

Tradycyjne kopytka 50

Mistrzynią w robieniu kopytek, pierogów, klusków śląskich i pyz jest moja mama. Dla niej zrobienie setki pierogów to mały pikuś. Z resztą dla niej wszelkie potrawy czy wypieki to mały pikuś Uczyłam Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Bigos z pomidorami, dobrze doprawiony

Bigos z pomidorami, dobrze doprawiony 109

Bigos kochamy miłością wielką. Bigos jemy w święta i w zwykłe dni bo zawsze gotuję wielki gar i część pakuję do słoików żeby mieć go w zapasie. Najczęściej gotuję bigos tylko z kapusty kiszonej, Zobacz więcej
Każdy z nas chce być piękny i nieskazitelny. Przede wszystkim panie pragną wyglądać świetnie w każdym momencie, jednak w ostatnich czasach również panowie stają się coraz bardziej świadomi swojego Zobacz więcej
Daria
Daria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Enjoy Your Morning...
45. brak prądu ...

45. brak prądu ... 51

Niestety na parę dni mnie nie będzie ... miałam zamiar zniknąć dopiero w piątek . Wczoraj w nocy przez moją miejscowość przeszedł huragan i choinka sąsiadów przewróciła się zrywając wszystkie kable Zobacz więcej
Ewa Burzyńska
Ewa Burzyńska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleo od kuchni
Tradycyjny bigos

Tradycyjny bigos 45

Zima w pełni, więc pojawia się ochota na konkretne dania. Tym razem prezentujemy przepis na pyszny, pachnący grzybami bigos, który zdecydowanie rozgrzeje w chłodniejsze dni. Przygotowanie: 45 min, Zobacz więcej
Kolejna propozycja na śledzie. Robi się je prawie jak tradycyjne. Cebulę zmieniłam na jej czerwoną odmianę. Dorzuciłam kilka goździków i ocet winny. Najlepiej zostawić je na 5 dni w lodówce ( lub na Zobacz więcej
Noruas
Noruas Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy na widelcu
Żelki prosto z Bioplanety!

Żelki prosto z Bioplanety! 68

Szukasz naprawdę zdrowych słodyczy? Wydaje Ci się, że żelki nie mogą być bez żelatyny, konserwantów, barwników i innych ulepszaczy smaku? Całe szczęście jesteś w błędzie. W sklepach można już znaleźć Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: