biscotii

ZOBACZ TAKŻE:

Biscotti z morelami i orzechami laskowymi Po pierwszych biscotii na tym blogu przyszedł czas na kolejne, zupełnie inne w smaku. Jak dla mnie są bardzo słodkie, radzę Wam więc zmniejszyć dodatek cukru. Zobacz więcej
stroje, głupie miny. Ilość rzeczy, jakie mnie cieszą przekracza czasem nawet moje pojęcie. Tym razem padło na wytrawne biscotii, od których zdążyłam się już uzależnić. Są rewelacyjne! Zanim popędzę Zobacz więcej
Wikaa
Wikaa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Perfect melt
Biscotti, wspomnienia

Biscotti, wspomnienia 148

0
Od dawna chodziły za mną biscotti, aż wczoraj znalazłam http://gastronomygo.blogspot.com/2011/08/podwojnie-wypiekane-ciasteczka-biscotti.html#comment-form i mimo później pory od razu zabrałam się do Zobacz więcej
błędów. ;) Stąd mamy biscotii XXL. :) Pamiętajcie, że im grubsze biscotti tym trzeba je dłużej piec za drugim razem, jeśli chcecie, by były chrupiące. Stąd polecam wydłużyć czas pieczenia do 12-13 Zobacz więcej
, pistacje oraz dwa rodzaje czekolady. Biscotii można, a nawet należy, przed jedzeniem namoczyć w kawie, herbacie lub winie - wtedy dopiero można w pełni rozkoszować się ich walorami smakowymi. Nie Zobacz więcej
MagdaLena
MagdaLena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cap&Cakes
Sogno... biscotti!

Sogno... biscotti! 76

0
Zawsze wydawało mi się, że pieczenie biscotii jest szalenie trudne, czasochłonne i energochłonne również. Te twarde ciastka z orzechami i bakaliami kusiły mnie od dawna, a jako że zafundowałam sobie Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Włoskie biscotti

Włoskie biscotti 71

0
się 8 minut. Kilka ciekawostek wygrzebanych przez Pawła. Włosi jadają biscotti maczając je w kawie lub jako dodatek do słodkiego toskańskiego deserowego wina Vin Santo. Ale równie dobrze biscotii Zobacz więcej
ponownie układamy na blasze i pieczemy około 8 minut. Przekręcamy na drugą stronę i pieczemy kolejne 8 minut. Włosi jadają biscotti maczając je w kawie lub jako dodatek do słodkiego toskańskiego Zobacz więcej
, czy do Świąt przetrwa choć kilka. Mam zatem w zanadrzu jeszcze porcję takich biscotii/cantucci, które na szczęście mogą leżakować dużo dłużej. Kiedyś wydawało mi się, że przedświąteczna gorączka Zobacz więcej
czas temu zajadałam się ciasteczkami biscotii maczanymi w vin santo. Mam wrażenie, że byłam tam na ciągłym rauszu, bo ciasteczka i wino dostawałam na śniadanie, deser, do południowej i popołudniowej Zobacz więcej
Boungiorno!!! Dziś na śniadanie wypiekałyśmy biscotti, znane także jako cantucci, cantuccini lub biscotii di Prato (nazwa pochodzi od miasta Prato w Toskanii). Zawsze marzyło mi się, by pojechać Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: