Przepis na biscotti z migdałami

wolnasobota
wolnasobota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wolnasobota
Biscotti z migdałami

Biscotti z migdałami 198

Muszę nieskromnie trochę pochwalić siebie za wykonanie, a jeszcze bardziej Dorotę za genialny przepis na biscotti. Tym postem piekę dwie pieczenie na jednym ogniu (ewentualnie w jednym piekarniku) - Zobacz więcej
kathi
kathi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
Biscotti z migdałami

Biscotti z migdałami 26

Biscotti, zwane również cantucci to podwójnie pieczone tradycyjne włoskie ciasteczka. Są proste w przygotowaniu i można je długo przechowywać. Idealne do kawy... Składniki na około 16 sztuk: 1 jajko Zobacz więcej
Moja wersja biscotti jest nieco odmienna od tej jadanej we Włoszech. Nie użyłam białej mąki i tak dużej ilości cukru. W obu wersjach są one pieczone bez tłuszczu, co sprawia że nie są tak kaloryczne i Zobacz więcej
affogato
affogato Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w nastroju na...
Biscotti z migdałami i figami

Biscotti z migdałami i figami 225

Kupując książkę Annie Rigg "Gifts from the kitchen: 100 irresistible homemade presents for every occasion" za okazyjną cenę 4,99 nie przypuszczałam, że trafi mi się taka perełka. Początkowo moją uwagę Zobacz więcej
Jadłam wiele rodzajówbiscotti i powiem szczerze,że ten przepis powala na głowę wszystkiebiscotti jakie jadłam w życiu.Biscotti mojemają idealną strukturę i twardość-nie są ani twarde ani zbyt Zobacz więcej
Do zrobienia biscotti zachęciła mnie akcja na durszlaku, baner której znajduje się pod tym postem. Już kiedyś myślałam, żeby je zrobić, ale zabrakło mi motywacji. Odstręczała mnie myśl o długim Zobacz więcej
Linkus
Linkus Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczny Świat Ewy
Biscotti z  migdałami

Biscotti z migdałami 58

Własnoręcznie zrobione prezenty są zawsze podarkiem, który cieszy oko. Dobra książka, filiżanka gorącej kawy lub kubek dobrej herbaty w świąteczny poranek po Wigilijnym przejedzeniu to jak dla mnie Zobacz więcej
Sałatka trzech kolorów » Biscotti z morelami i prażonymi migdałami Zapraszam na słodkie włoskie sucharki-biscotti. Wypiek nie zawiera tłuszczu. Biscotti są mocno chrupiące i długo zachowują świeżość. Zobacz więcej
Ferie ! Cudowny czas odpoczynku od szkoły , stresu i klasówek. Dla mnie oznacza czas , pełnego skupienia na swoich potrzebach ...Czyli mianowicie : dwa tygodnie z filozofią, spotykając się z Zobacz więcej
Składniki: - 1 szklanka maki pszennej - 3/4 szklanki mąki kukurydzianej - 1 szklanka kaszy kukurydzianej - 3/4 szklanki cukru - 3 jajka - 1/4 szklanki oleju - 1 szklanka grubo posiekanych migdałów - 1 Zobacz więcej
Ciasteczka te charakteryzują się bardzo zwartą i twardą strukturą. Najlepiej smakują razem z herbatą albo kawą, jeszcze lepiej gdyby były w tej herbacie albo kawie zamoczone. Moim zdaniem dopiero Zobacz więcej
abbra
abbra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje kucharzenie
Biscotti z migdałami

Biscotti z migdałami 36

Biscotti to pyszne włoskie ciasteczka podobne do naszych sucharków. Świetnie smakują po zanurzeniu w kawie lub herbacie, można je również chrupać solo. Pięknie pachną, co sprawia, że trudno im się Zobacz więcej
Chwila przerwy od wypieków z letnimi owocami... Biscotti to włoskie sucharki, które zajada się, maczając w winie lub kawie. Ich największą zaletą - prócz pysznego smaku -jest to, że zamknięte w Zobacz więcej
Biscotti, czyli podwójnie pieczone herbatniki (bis – podwójnie, cotti – pieczone) wywodzące się z Toskanii. Są chrupiące, dlatego najlepiej smakują maczane w kawie lub winie. Połączenie migdałów i Zobacz więcej
Już od tak dawna zabierałam się do zorbienia tych ciasteczek, że to aż do mnie nie podobne. Jednak po zorganizowaniu planu, w którym rozplanowałam moje najbliższe wypieki, udało mi się zebrać w garść Zobacz więcej
Po raz pierwszy miałam przyjemność wziąć udział w akcji wspólnego blogerskiego pieczenia Wypiekanie na Śniadanie. Wszyscy uczestnicy piekli w ten weekend włoskie biscotti (inaczej cantuccini), czyli Zobacz więcej
Idealne do kawy, herbaty, znakomite jako przystawka do wina. Te włoskie ciasteczka sąniezwykle łatwe w przygotowaniu. Smakowite i pachnące. A przede wszystkim bardzo długo pozostają świeże. Polecam na Zobacz więcej
Biscotti - mmm dawno dawno temu miałam okazję spróbować oryginalnych we Włoszech, tęskniłam za ich smakiem. Dziś, a raczej wczoraj zrobiłam sobie sama. Przepis pochodzi ze strony Pani DorotyMoje Zobacz więcej
Biscotti (cantuccini) – włoskie połączenie smaku maślanych ciasteczek, kruchości sucharków i aromatu pieczonych orzechów. Chrupiące (ale nie twarde!), intensywnie migdałowe, o cudownym, Zobacz więcej
Pyszne Kadry
Pyszne Kadry Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyszne Kadry
Włoskie biscotti z migdałami

Włoskie biscotti z migdałami 75

Biscotti to tradycyjne włoskie ciasteczka pochodzące z Toskanii wypiekane dwa razy po to, aby nadać im należytej chrupkości i kruchości. Można powiedzieć, że totalnie oszalałam na ich punkcie:-) Tak Zobacz więcej