biszkopt rzucany o podłogę

do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy przez ok. 30 minut. 7. Gdy biszkopt się już upiecze nie zostawiamy go w piekarniku by "doszedł". Wyciągamy tortownicę i... Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo długo szukałam idealnego przepisu na biszkopt. Po wielu nie udanych próbach zaczęłam nawet prosic mamę czy teściową by upiekły mi biszkopt jako bazę na ciasto. No zawsze Zobacz więcej
Przepis na biszkopt, którym można (a nawet trzeba) cisnąć o podłogę, krążą w sieci i pochwałom nie ma końca. Że smaczny, że równy jak stół, że idealny jako baza do tortu. Czyli tego mi było trzeba. I Zobacz więcej
Podstawa ciasta to biszkopt (tu akurat rzucany na podłogę), dalej ciasto jest improwizowane ;). Wykorzystałam w nim porzeczki oraz marmoladę pomarańczową z Lidla (z Tygodnia brytyjskiego). Czytaj Zobacz więcej
joannaM
joannaM Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkości na talerzu
Rzucam ciastem

Rzucam ciastem 209

0
Co zrobić by biszkopt się udał, by nie opadł? Na pewno może pomóc rzucenie upieczonym ciastem o podłogę. Gorące ciasto należy wyjąć z piekarnika, opuścić je z wysokości 60cm (płasko, w blaszce) na Zobacz więcej
Anula44
Anula44 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pachnąca bzem
BISZKOPT

BISZKOPT 1270

4
i chwilę mieszamy mikserem. Teraz zmniejszamy obroty na najmniejsze i dodajemy przesiana mąkę z proszkiem i fixem. Pieczemy ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika rzucamy na podłogę, razem z tortownicą Zobacz więcej
Przepis ten to nic innego jak słynny biszkopt rzucany. Tym razem w formie muffinek z odrobiną cynamonu i dżemu dyniowego. Jednak tym razem nie rzucałam formą o podłogę:)) składniki: - 5 jajek - Zobacz więcej
Dawno temu, chciałam się podzielić z Wami, moim przepisem na biszkopt, który zawsze wychodzi i to bez rozdzielania białek od żółtek. Nie wierzycie? Ja też nie wierzyłam, do momentu aż go nie zrobiłam Zobacz więcej
wyjmujemy z piekarnika i rzucamy na podłogę z odległości 30cm. Pozostawiamy do wystudzenia. Zimną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier i rozuszczoną żelatynę(może być ciepła). Wsypujemy czekoladę, Zobacz więcej
oj tak, zdecydowanie mój smak :))) biszkopt upiekłam z przepisu Dorotus. BISZKOPT RZUCANY jest wspaniały. najlepsze - rzucanie jeszcze gorącym o podłogę :) sprawdźcie sami ;P polecam :))) NIE OPADA!!! Zobacz więcej
majaikamila
majaikamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszkowa Kuchnia
Puchate Kostki

Puchate Kostki 174

1
Tematyka na "kostkach" oczywiście oklepana, ale wiadomo - Walentynki:) (No, ostatecznie serducha mogą być traktowane jako wyraz naszej najszczerszej miłości do wypieków) Jeśli już mowa o miłości, to z Zobacz więcej
Na zdjęciu jeszcze nie zastygła masa..nie mogłam się oprzeć... Biszkopt Czekoladowy, rzucany: 5 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 3/4 szklanki cukru 2/3 mąki pszennej 1/3 szklanki ok,3 łyżki kakao Zobacz więcej
Witajcie! Dziś przedstawiam przepis na idealny biszkopt. Piekłam go już wiele razy, za każdym wychodził świetny! Największą frajdę sprawia mi rzucanie nim o podłogę. Mina osób będących tego świadkami- Zobacz więcej
Nanaly
Nanaly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mix smaku
Kakaowy biszkopt rzucany

Kakaowy biszkopt rzucany 112

0
z piekarnika tortownicę upuścić z wysokości ok. 40 min., tak aby płasko uderzył dnem o podłogę. Najlepiej przed rzucaniem na podłodze rozłożyć ręcznik lub koc. Po tej czynności odstawić biszkopt w Zobacz więcej
annalyskawa79
annalyskawa79 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
to jest pyszne
Biszkopt

Biszkopt 668

0
proszkiem. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy gotową masę. Pieczemy ok.40 min w temp. 170st.C. Pod koniec pieczenia sprawdzamy patyczkiem czy biszkopt się upiekł. Jeśli Zobacz więcej
Ciachomania
Ciachomania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciachomania
BISZKOPT RZUCANY

BISZKOPT RZUCANY 1337

0
Moim zdaniem jest to biszkopt idealny. Jest bez dodatku proszku do pieczenia, ale dzięki dobrze ubitej pianie z białek pięknie i równo rośnie. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby się nie udał. Bardzo Zobacz więcej
Dziś przepis na biszkopt kakaowy, jego bazą jest przepis na biszkopt rzucany ( klik ). Bardzo ładnie wyrasta, świetnie kroi się go na cienkie płaty ... jest niezastąpiony do tortów. BISZKOPT Zobacz więcej
Okazji do zrobienia tego tortu było mnóstwo: - pierwsze w życiu zwolnienie lekarskie w pracy - rok prowadzenia bloga który u mnie minął bez echa... - druga rocznica ślubu, której również hucznie nie Zobacz więcej
łyżką (nie mikserem!) Dodajemy stopniowo mąki, proszek do pieczenia, kakao i cały czas mieszamy. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35min (bez termoobiegu) Gdy już wyłączymy Zobacz więcej
rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formierzucam lekko na podłogę z wysokości około 30cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnikjużwyłączam). Zobacz więcej