Biszkopt: 4 jaja 1 szklanki mąki szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki wody Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, ubite na sztywno białka oraz wodę i proszek do pieczenia.
Zobacz więcej
Pamiętam ten dzień, gdy pierwszy raz udało mi się upiec biszkopt. Wcześniej omijałam ten rodzaj ciasta szerokim łukiem. Byłam zrażona po kilku nieudanych próbach. Niestety po tym udanym razie również
Zobacz więcej
Dobry i wysoki biszkopt to podstawa kiedy robimy tort.Przepis na to ciasto jest bardzo prosty,szybki w wykonaniu a pieczemy go zaledwie 30 minut.Wychodzą trzy blaty. SKŁADNIKI: 6 jajek 1
Zobacz więcej
Latem, kiedy żar leje się z nieba, wybieram najczęściej dietetyczne ciasto biszkoptowe z lekkimi masami, z jogurtem, galaretką lub serem. Biszkoptowy spód można zrobić już nawet z dwóch jaj, będzie
Zobacz więcej
Pięknie wyrośnięty biszkopt to podstawa wielu ciast z kremami.Przeważnie wysokie biszkopty robi się z sześciu jaj ale ja od wielu lat piekę wysoki biszkopt z czterech jaj.Ciasto bardzo szybko się
Zobacz więcej
Biszkopt- jeden z najtrudniejszych wypieków w sztuce kulinarnej. Odkrycie idealnego ciasta na biszkopt zajęło mi ok. 2 lata. Były to przeróżne warianty z dodatkiem masła, z proszkiem do pieczenia, z
Zobacz więcej
Uwielbiam piec biszkopty i ciasta biszkoptowe. Dla mnie to najdelikatniejsze, dietetyczne, beztłuszczowe ciasta, do których wystarczy tylko nie dodawać strasznie kalorycznych kremów, głównie tych z
Zobacz więcej
Czas mija tak szybko, nawet nie wiem, kiedy minęły te dwa tygodnie od ostatniego posta. Niestety nie miałam też czasu na eksperymentowanie w kuchni i próbowanie nowych wypieków. Postanowiłam więc
Zobacz więcej
Święta lada chwila. Zaplanowałam na tą okazję ciasto tortowe. Zacznę od puszystego czekoladowego spodu, który wykorzystam oprócz jasnego płatu. W głowie mam mniej więcej określony projekt i myślę, że
Zobacz więcej
Ten biszkopt robię od dwóch dekad i zawsze się udaje. Polecam :) 6 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku i octu Białka ubijamy na sztywno,
Zobacz więcej
Ostatnio dość często robię torty. Tak jakoś wypada. A jak torty, to musi być biszkopt. No przynajmniej powinien. Tym razem biszkopt z 6 jaj, na tortownicę 23 cm. Moja koleżanka ostatnio się skarżyła,
Zobacz więcej
Przepis na biszkopt jest mojej mamy. Zawsze wyrasta, jest pulchny i puszysty. Składniki: Ciasto: 5 jaj szklanka cukru szklanka mąki opakowanie cukru waniliowego łyżeczka octu łyżeczka proszku do
Zobacz więcej
Każda z nas szuka coraz to nowszych przepisów na ciasta, aby móc się popisać przed zebraną rodzinką. Dziś prezentuję Klejnot siostry Anastazji ( niestety nie wiem z jakiej książki on pochodzi),
Zobacz więcej
Dawno nie pisałam ale niestety nie zawsze mamy na tyle czasu aby pisać systematycznie. Dzisiaj przedstawiam mój podstawowy przepis na biszkopt z 8 jaj na tort. Składniki: 8 jaj 1 szkl. mąki pszennej 3
Zobacz więcej
(na tym zdjęciu użyty jest dany biszkopt, ale upieczony z podwójnej porcji i przekrojony) Opis: Smak tego biszkopta przypomina lekko murzynka, a zatem jest bardzo wilgotny i miękki, lekko ubity, ale
Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Zobacz więcej
Opis: Biszkopt jest bardzo miękki, puszysty oraz lekko piaskowy. Pochodzenie: lekko zmodyfikowany przepis ze starego zeszytu mojej mamy Ilość: forma o wym.ok. 20/30-20/40 cm Rada: Moim zdaniem
Zobacz więcej
vegepaj: Biszkopt bez jaj vegepaj Co można zrobić bez mleka, mąki i jaj? Sami zobaczcie :-) naglowek sobota, 18 października 2014 Biszkopt bez jaj Wegański biszkopt to coś, o czym marzy każdy. Oto mój
Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Zobacz więcej