Lubisz ciecierzyce? Ja uwielbiam, zawsze ją odsączałam i robiłam z niej różne cuda. Ale aquafabe – czyli wodę po gotowaniu ciecierzycy lub z zalewy z puszki wylewałam. Co za marnotrastwo! Dziś pokażę
Zobacz więcej
Pięknie wyrośnięty biszkopt to podstawa wielu ciast z kremami.Przeważnie wysokie biszkopty robi się z sześciu jaj ale ja od wielu lat piekę wysoki biszkopt z czterech jaj.Ciasto bardzo szybko się
Zobacz więcej
Kto nie kocha tego deseru. Delikatny, lekki i aromatyczny. Najczęściej robi się wykorzystując gotowe podłużne biszkopty. Dzisiaj propozycja na wypasioną wersję tiramisu na domowym biszkopcie - ciacho
Zobacz więcej
Moja córeczka uwielbia ciasteczka. Przygotowanie takich biszkopcików nie zajmuje dużo czasu, a mamy pewność, że nasz smyk zjada bezpieczne, domowe łakocie. Jestem pewna, że dorośli również skuszą się
Zobacz więcej
Jasny biszkopt z 6 jajek będzie doskonały na tortownicę 29 cm lub też dużą blachę. Gdy jednak potrzebujemy coś mniejszego polecam taki z 3 jajek, proporcje inne niż w przypadku tego z 6 jajek.
Zobacz więcej
Przepis na jasny biszkopt bezglutenowy upiekłam dzięki jednej z czytelniczek, która poszukiwała tortu bez glutenu. Biszkopt jest lekki, puszysty i pachnący, teraz czas na pyszny krem i tort gotowy :)
Zobacz więcej
Biszkopt idealny Tagi: biszkopt idealny, ciasto biszkoptowe, biszkopt najlepszy, przepis na biszkopt, biszkopty, ciasta biszkoptowe Artykułem na temat biszkoptów wszelkiej maści zamierzam
Zobacz więcej
Sezon na truskawki. Pyszne i lekkie ciasto to podstawa niedzielnego popołudnia. Polecam więc biszkopt z truskawkami i galaretką. Smakuje rewelacyjnie ;) Składniki: Na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki
Zobacz więcej
Ostatnio dość często robię torty. Tak jakoś wypada. A jak torty, to musi być biszkopt. No przynajmniej powinien. Tym razem biszkopt z 6 jaj, na tortownicę 23 cm. Moja koleżanka ostatnio się skarżyła,
Zobacz więcej
Składniki na średnią tortownicę bądź keksowkę: •4 jajka •4 łyżki cukru •4 łyżki mąki pszennej •0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę
Zobacz więcej
Podstawowy przepis na biszkopt rzucany, który się zawsze udaje. Idealny do tortów i nie tylko :-) Biszkopt pięknie wyrasta, wychodzi puszysty i lekko wilgotny :-) Bardzo polecam! Składniki na
Zobacz więcej
Kakaowy biszkopt doskonale nada się, jako podstawa do mas np. z wiśniami , pychotka ;) Potrzebne składniki: 8 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Zobacz więcej
Tort w prezencie urodzinowym chcę wykonać. Ile razy piekę biszkopt, przypomina mi się moja mordęga i kozi upór związany z początkowymi próbami upieczenia owego. Albo piekarnik był nie taki, albo mąka,
Zobacz więcej
(na tym zdjęciu użyty jest dany biszkopt, ale upieczony z podwójnej porcji i przekrojony) Opis: Smak tego biszkopta przypomina lekko murzynka, a zatem jest bardzo wilgotny i miękki, lekko ubity, ale
Zobacz więcej
Specjalnie nazwę biszkopt napisałam w cudzysłowu, bo oczywiście nie da się upiec prawdziwego biszkoptu bez piany z białek( no chyba, że o czymś jeszcze nie wiem;) więc nie spodziewajmy się po tym
Zobacz więcej
Opis: Biszkopt jest bardzo miękki, puszysty oraz lekko piaskowy. Pochodzenie: lekko zmodyfikowany przepis ze starego zeszytu mojej mamy Ilość: forma o wym.ok. 20/30-20/40 cm Rada: Moim zdaniem
Zobacz więcej
Ponieważ kilka z Was zgłosiło reklamacje co do mojego biszkoptu bez jajek w piątkowym torcie urodzinowym, postanowiłam sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Chociaż to jest takie samo ciasto jak to
Zobacz więcej
Przepis na biszkopt, który może być podstawą do ciasta z kremem, owocami, lub do tortów. Upieczenie tego biszkoptu nie jest zbytnio skomplikowane, przepis łatwy do zapamiętania w zależności od tego
Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Zobacz więcej