biszkopt z kremem tiramisu

Biszkopt z kremem to proste i smaczne ciasto.U mnie bardzo lubiane przez domowników.Puszysty biszkopt ,maślany krem i galaretka z truskawek. Zachęcam do wypróbowania. Biszkopt 1 szklanka cukru 1/2 Zobacz więcej
Ci, którzy obserwują mnie na Instagramie (www.instagram.com/maniawypiekania) wiedzą, co przydarzyło się z biszkoptem z truskawkami. Zdjęć mało, bo nie zdążyłam zrobić więcej. Pewne małe rączki Zobacz więcej
Zrobiłam biszkopt i zastanawiałam się jakim kremem go przełożyć. Przypominałam sobie świetny przepis na krem a’la nutellaz awokado i banana. Zrobiłam, ozdobiłam i powstał torcik, który jak zwykle Zobacz więcej
To ciasto robię najczęściej w sezonie truskawkowym bo jest przez nas uwielbiane. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki Zobacz więcej
Sezon truskawkowy w pełni. Pisałem wczoraj na instagramie, że już nie mogę patrzeć na truskawki ale kłamałem. Trzeba się ich najeść na zapas póki są jeszcze takie pyszne. Piękne ciasto i równie Zobacz więcej
I kolejne, pyszne ciacho przed Wami! Dziś mam dla Was przepis na pyszną Szarlotkę z budyniem na cieście biszkoptowym. Ciasto łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne! Idealne do popołudniowej kawki – z Zobacz więcej
Wspaniałe i proste połączenie smaków, do tego ciasta nadadzą się każde owoce, truskawki, poziomki, wiśnie, maliny - co lubicie, bez problemów, zapraszam :) biszkopt: 4 jaja 6 łyżek cukru 1,5 łyżki Zobacz więcej
Biszkopt kakaowy przełożony słono-słodką masą z masła z orzeszków ziemnych, całość wykończona polewą czekoladową ze zmielonymi migdałami. Świetna mieszanka smaków i aromatów. Ciasto jest łatwe w Zobacz więcej
Ten deser smakuje obłędnie! Robi się go całkiem szybko, trzeba tylko trochę poczekać, aż dobrze schłodzi się w lodówce (najlepiej wstawić na całą noc). Warstwy:podłużnebiszkopty + dżem truskawkowy + Zobacz więcej
Kakaowy biszkopt przełożony lekką pianką z śmietany kremówki i galaretki cytrynowej. Dodatek likieru z cukierków lodowych nadaje piance orzeźwiającego smaku. Ozdoba w postaci kawałków pomarańczy i Zobacz więcej
Składniki na 4-5 blach do pieczenia. Blachy do pieczenia należy natłuścić np. margaryną. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej/ tortowej 400 g cukru Zobacz więcej
Klasyczny włoski przepis na Tiramisu. Pyszny deser bez pieczenia, na biszkoptach nasączanych kawą, przekładany kremowym serkiem mascarpone .... Niebiańskie w smaku Tiramisu, aromatyczne i Zobacz więcej
Składniki na 4-5 blach do pieczenia. Blachy do pieczenia należy natłuścić np. margaryną. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej/ tortowej 400 g cukru Zobacz więcej
Wystarczy upiec lekki biszkopt, przełożyć truskawkami z galaretką i połączyć z delikatnym kremem z serka mascarpone, a powstanie bardzo przyjemne niezbyt słodkie ciasto. Taki biszkopt dobrze smakuje Zobacz więcej
Dziś Walentynki, dlatego proponuję Wam przepis na ciasto z czerwonym akcentem. Oczywiście, ciasto możecie zrobić w każdym dowolnie wybranym dniu, nie ograniczajcie się tylko do 14stego lutego. W Zobacz więcej
Już jutro Mikołajki! Masz już swój wymarzony prezent? Jeśli dopiero jutro wieczorem spodziewasz się wizyty Świętego Mikołaja przygotuj dla niego pyszny poczęstunek! W końcu musi być zmęczony po całym Zobacz więcej
Biszkopt z galaretką i kremem Zdecydowanie mój faworyt na te upalne dni...Ciasto jest idealnie słodkie, bardzo mięciutkie i pyszne. Przełożone galaretką ( u mnie malinowa), świeżymi truskawkami i Zobacz więcej
To bardzo łatwe.Trzeba upiec biszkopt, który za każdym razem się udaje. Później bezowy wierzch tortu - czynność niezwykle prosta a beza z tortownicy rodem, to możliwe - wyjaśnię, w czym rzecz - czyni Zobacz więcej
To idealne ciasto do kawy, najprostsze z możliwych, najpyszniejsza klasyka. Mało u mnie przepisów na kremowe ciasta, ale biszkopt z tego przepisu wychodzi doskonały i postanowiłam go zamieścić tutaj. Zobacz więcej
Kiedy odkryłam w sobie, mając lat 10 albo 11, zew kuchni, to los spłatał mi figla i mocno przygasił moje kulinarne zapędy - a było to wtedy, kiedy piekłam pierwszy raz samodzielnie biszkopt w prodiżu. Zobacz więcej