biszkopt z mąki orkiszowej

Druga, jeszcze lepsza wersja uwielbianych przez dzieci biszkoptów. Dzisiejsze są z ksylitolem z prawdziwą wanilią i dodatkiem mąki ryżowej (wyszły bardziej chrupiące niż z samą mąką orkiszową). Zobacz więcej
z prawdziwą wanilią lub cukru waniliowego - 3 łyżki mąki orkiszowej (u mnie 70g) - 2 łyżki mąki ryżowej, najlepiej pełnoziarnistej (u mnie 40g) - 1 łyżeczka dobrego, ciemnego kakao W misie miksera Zobacz więcej
Kolejne biszkopty, tym razem w wersji mini i o trochę innym składzie. Moja ostatnia mąka ryżowa była coś kiepsko zmielona, okazało się to dopiero po upieczeniu biszkoptów... Nastąpiła więc szybka Zobacz więcej
Biszkopt czekoladowy na mące orkiszowej bez dodatku cukru i proszku do pieczenia. Zawsze przygotowuję biszkopty jasne według zasady: na każde jajko łyżka ksylitolu (lub cukru) i łyżka mąki kiedyś Zobacz więcej
Kasia14 października 2011 18:26 Orkiszowa mąka jest super, doskonale daje się wyrabiać, a ciasto na niej wspaniale rośnie, co zresztą tutaj widać. ;) Do tej pory piekłam chleby na niej, ale widzę, że Zobacz więcej
nioolek
nioolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
morning fairy
_241

_241 148

0
Proszę bardzo. :) 1 duża gruszka 2 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżki mąki orkiszowej jasnej/ pszennej tortowej 1/2 szkl. mleczka kokosowego 1 jajko 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Orkiszowy biszkopt Składniki: 6 jajek 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczka sody Ubijamy pianę z białek. Następnie dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier i Zobacz więcej
Puszysty, delikatny, słodkawy, pełnoziarnisty biszkopt z kwaskowatymi malinami. Poza sezonem można użyć malin mrożonych, ale raczej w mniejszej ilości. Myślę, że nie będzie przesadą jeśli uznamy, że Zobacz więcej
Składniki na kilka małych biszkoptów lub jeden duży omlet: 1 jajko 1 łyżeczka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka mąki orkiszowej (lub innej) Białko oddzielamy od żółtka i ubijamy na sztywną Zobacz więcej
szklanka mąki orkiszowej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczki sody 3 łyżki cukru (u mnie ksylitol) szklanka gęstego jogurtu 2 duże jajka 1 szklanki jeżyn W miseczce wymieszać dokładnie mąkę z Zobacz więcej
składniki: 1 i 1/2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki cukru 1 szczypta soli dodatkowo: 150 ml śmietany kremówki 30-36% 1 łyża Zobacz więcej
Bardzo łatwe ciasto - tiramisu To jedno z moich ulubionych ciast. Lekkie i smaczne. Jego zrobienie nie zajmuje wiele czasu, a może zastąpić tort, lub być świetnym ciastkiem do kawy. Można wzbogacić go Zobacz więcej
ograniczeń potasu, jeśli są restrykcje polecam truskawki zamienić na jagody lub jeżyny i dodać je tylko na wierzch jako dekorację, pominąć w nadzieniu). Składniki : Biszkopt na dużą i małą Zobacz więcej
Nie zawiera glutenu, jest bogata w witaminy A, B, E, magnez, potas, błonnik. Stosuje się ją do pieczywa spulchnianego proszkiem do pieczenia. Mąka ziemniaczana – równie popularna, co pszenna. Uzyskuje Zobacz więcej
kremem i świeżymi malinami. Proste, a jakie pyszne.” Porcja 6 osób 4 jaja 2 łyżki mąki pszennej, czubate 1 łyżka mąki pszennej razowej 2 łyżki skrobi ziemniaczanej, czubate 1 łyżka mąki orkiszowej 2 Zobacz więcej
dietetyczny jak to na przepisy Nigelli przystało ale tym razem przyznaję, że warto się skusić. Jeżeli muf finki o tylko z tego przepisu. Musicie spróbować! Ilość: 12szt Poziom trudności: 3/10 Czas Zobacz więcej
Razowe ciasto wiśniowe Tak pomału ewolucja mojej kuchni w kierunku zdrowszym i zdrowszym postępuje. Aż samą mnie ciekawi co będzie dalej. Dawniej używałam głównie mąki pszennej, teraz wielu różnych: Zobacz więcej