biszkopt z tartymi jabłkami i bita śmietana

Biszkopt, bita śmietana i owoce – połączenie idealne:) Poniżej w roślinnej wersji. Biszkopt z bitą śmietaną i owocami Wykonanie: Biszkopt przygotowuję według tego przepisu. Bitą śmietanę przygotowuję Zobacz więcej
Składniki (blaszka 24x28cm): Biszkopt: 4 jajka 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki cukru Śmietana: 330 ml śmietany 30% 2 płaskie łyżeczki żelatyny + woda do rozpuszczenia 3 łyżki Zobacz więcej
Składniki: CIASTO KRUCHE: masło lub margaryna 15 dag, cukier 10 dag Polski Cukier, jajka 1 sztuka "L", sól - szczypta, mąka tortowa 250-300 gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki JABŁKA BUDYNIOWE: Zobacz więcej
Kolejny deser z "Dnia deseru" w wykonaniu Edytki. Prawdziwie polski, bo z polskich jabłek i ze śmietanki od polskiej krasuli ;). Dorośli mogą jeść go jako deser, a dla najmłodszych może stanowić Zobacz więcej
Witajcie :-). Dziś mam na zakończenie roku szkolnego lekki i bardzo smaczny deserek dla dzieci. Będzie idealny dla tych małych i dużych, prosty i szybki. Nam smakował bardzo, polecam Wam i życzę Zobacz więcej
Witajcie :-) Kilka dni temu robiłam tartę z budyniem i owocami - klik, smakowała nam ona bardzo, moje dziecko zaraz zamówiło kolejną :-) Zrobiłam i podaję przepis, tym razem spód kakaowy, masa z serka Zobacz więcej
Lekkie ciasto na bazie biszkoptu i bitej śmietany. Doskonałe na upalne dni. Wygląda bardzo efektownie i smakuje jak tort. Drukuj Biszkopt z bitą śmietaną Czas przygotowania 30 minut/y Czas gotowania Zobacz więcej
Jest taki rodzaj smutku, który ukoić może tylko bita śmietana. Dużo bitej śmietany, najlepiej z bitą śmietaną. Czasem ten smutek to zachcianka, czasem klasyczny „wkurw nieutulony” a czasem „bo tak!” i Zobacz więcej
Witam Kochani. Sezon na truskawki rusza a to pyszne ciasto to klasyka sprawdzonego smaku. Śmietanę możecie wymienić na jogurt lub świeże osączone zsiadłe mleko... Wypróbujcie prosty biszkopt bez Zobacz więcej
Składniki na ciasto: 2 jajka 250 g mąki pszennej 10 dag masła 10 dag cukru pudru, szczypta soli Przygotowanie ciasta : Domąki dodać cukier, szczyptę soli, wymieszać, dołożyć zimne masło, połączyć Zobacz więcej
Wiem,wiem mak kojarzy się ze Świętami Bożego Narodzenia,ale żeby dogodzić wszystkim domownikom zrobiłam małą mieszankę i wyszła pyszna tarta.Za każdym razem kiedy pytam dzieci bądź męża jakie ciasto Zobacz więcej
Szarlotka bez pieczenia ze świeżymi jabłkami i bitą śmietaną to propozycja dla tych, którzy chcą cieszyć się surowym smakiem wybornych, pierwszych tego lata jabłek w tego rodzaju deserze. Jest to Zobacz więcej
BISZKOPT ; 6 jaj 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek mąki pszennej tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 laski wanilii 3 łyżki oleju 3 łyżki wody gorącej MASA ; 800 ml śmietany 36% 1 puszka duża brzoskwiń Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszne ciasto, które będziecie mogli przygotować na zbliżającą się Wielkanoc. Pozornie ciasto wydaje się trudne, jednak wystarczy upiec biszkopt, przełożyć go śmietaną, a wierzch Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszne ciasto, które będziecie mogli przygotować na zbliżającą się Wielkanoc. Pozornie ciasto wydaje się trudne, jednak wystarczy upiec biszkopt, przełożyć go śmietaną, a wierzch Zobacz więcej
Delikatny biszkopt, soczyste jabłka zatopione w galaretce i lekka bita śmietana oprószona tartą czekoladą. To, po klasycznej szarlotce na kruchym cieście moje ulubione ciasto z jabłkami. Idealnie Zobacz więcej
Składniki: TARTA: mąka tortowa 250 gram, cukier drobny 100 gram, zimne masło 125 gram, jajka 2 sztuki "M" NADZIENIE: sok wiśniowo-jabłkowy 1 litr, jabłka 2 sztuki, kisiel wiśniowy 2 opakowania + 1 Zobacz więcej
Składniki na formę ok. 23 cm: Spód: 280 g ciastek owsianych 80 g roztopionegomasła Przygotować formę do ciasta. Najlepiej użyć formy do tarty z wyjmowanym dnem lub tortownicy (wtedy brzegi formujemy Zobacz więcej
Składniki na formę ok. 23 cm: Spód: 280 g ciastek owsianych 80 g roztopionegomasła Przygotować formę do ciasta. Najlepiej użyć formy do tarty z wyjmowanym dnem lub tortownicy (wtedy brzegi formujemy Zobacz więcej
Spód: • 130g płatków owsianych • 150g daktyli • garść orzechów włoskich • 2 łyżki kakao Daktyle zalewam gorącą wodą (na około 30min), płatki owsiane i orzechy rozdrabniam na proszek. Miękkie daktyle Zobacz więcej