biszopt

« Biszkopt z czereśniami Biszopt z galaretką i porzeczkami Biszopt z galaretką i porzeczkami Dzisiaj przy sobocie coś słodkiego i chłodnego , w każdym razie coś innego, nie robiłam jeszcze takiego Zobacz więcej
Proponuje na dzisiaj biszkopt z masa budyniową na to truskawki i galaretka . Pysznie i na czasie lecz truskawki się kończą i niedługo nie będzie rarytasów . trudność: łatwe czas: powyżej 60 min ilość Zobacz więcej
annamaria7252
annamaria7252 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
annamaria poleca
Tort Szefowej

Tort Szefowej 49

0
biszopt z masą kokosową oraz kremem rumowym . Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Makaron w śmietanie

Makaron w śmietanie 52

0
« Biszopt z galaretką i ... Kurczak z dodatkiem coli » Makaron w śmietanie Nie ma to jak kogel mogel tak moja córcia nazwała makaron przygotowany jako obiad :) Ważne że smakowało Makaron w śmietanie Zobacz więcej
« Biszkopt z galaretka i ... Biszopt z galaretką i ... » Biszkopt z czereśniami Dzisiaj za to na stole króluje Biszkopt z galaretką i czereśniami nie maa to jak słodki tydzień SKŁADNIKI: 6 jaj 270gram Zobacz więcej
megii013
megii013 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Magdy
Piegusek śmietanowy

Piegusek śmietanowy 740

0
Proste i dobre ciasto nawet ,,powiedziałabym", że tortowe. Miało być z kremem, ale że w sklepie nie było mleka o smaku kokosowym, to wyszło coś innego. Biszopt z makiem, śmietaną i dżemem całkiem Zobacz więcej
To mój pierwszy przepis jaki miałam na ciasto- krówka. Są różne jego warianty. Ja znałam jako pierwszy właśnie taki - biszkopt, krem budyniowy, kwaśna czarna porzeczka, na wierzchu słodka masa Zobacz więcej
Marta Ostrowska
Marta Ostrowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tajniki smaku
Rolada malinowa

Rolada malinowa 115

0
Po półkach sklepowych widzę, że to już rzeczywiście końcówka sezonu. Poddaje się. Ale dziś mam coś estra z malinami.. Zawinięte w cytrynowy biszopt owoce z twarożkiem, ot co. Prozaiczne, a wyjątkowo Zobacz więcej
26 cm, można w mniejszej, biszkopt będzie po prostu wyższy). Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.C. Biszopt przestudzić, przekroić na 3 blaty. Nasączyć każdy herbatą wymieszaną z rumem. Krem: Zobacz więcej
:) autor iza blog: mniam-mniam.bloog.pl dodano: 23 czerwca 2013 18:13 Wczoraj zrobiłam, czeka w lodówce na przybycie Taty :) Niestety nie mogę powiedzieć, żeby było błyskawiczne, gdyż od momentu Zobacz więcej
Już od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto ze słonecznikiem, ponieważ niedość że nigdy takiego nie robiłam, to jeszcze nigdy takiego nie jadłam. A słonecznik sam w sobie bardzo lubię. Urodziny taty Zobacz więcej
Biszopt Blaszke o wym. 20/30 cm wykladamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 170 stC. Do miski wbijamy bialka jajek ,dodajemy szczypte soli i ubijamy dodajac na przemian cukier i zoltka Zobacz więcej
jest to, że świetnie się dzieli, no i oczywiście smakuje obłędnie ! Ten prezentowany na zdjęciach zrobiłam dla siostry, a na Wszystkich Świętych, Córcia poczęstowała nas własnym :-) Nie poleżał :-) Zobacz więcej
miseczki, dodać masło i 4 łyżki śmietanki 30 lub 36 % i rozpuścić na małym ogniu, w kąpieli wodnej. Gorącą masę czekoladą wylać równomiernie na nasączony biszopt. Truskawi umyć, osuszyć, pozbawić Zobacz więcej
: odważyć suche składniki na biszopt i wymieszać. Jajka w całości, nie odzielając białek od żółtek ubić na puszysty kogel-mogel. Powinny prawie potroić objętość. Do ubitych jajek dodać w 3 porcjach Zobacz więcej
żeby nie zniszczyć struktury piany. Ciasto na biszopt przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 25-30 minut. Pieczemy biszkopt Zobacz więcej
w Niemczech) i 700 (używaną w Polsce), funkcjonuje bez zarzutu. Biszopt upieczony z tego przepisu jest wilgotny, nie kurczy się i nie opada. Nie jest przesłodzony. Jeśli masz kłopot z upieczeniem Zobacz więcej
i dodajemy ostudzony budyń łyżka po łyżce. Ucieramy tak długo aż skończy sie nam budyń i otrzymamy budyniowo-maślany jasny krem. - ostudzony biszopt przekrawamy na pół, smarujemy całym kremem na Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Konkurs Kamis -Wyniki

Konkurs Kamis -Wyniki 183

0
, odciskamy sok . Dodajemy jabłka starte do masy i mieszamy łyżką. Smażymy na oleju rzepakowym. Na rumiany kolor pilnując by się upiekły w środku. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Pyszne są. Zobacz więcej
z proszkiem do pieczenia i jogurt naturalny . Jabłka myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką , odciskamy sok . Dodajemy jabłka starte do masy i mieszamy łyżką. Smażymy na oleju rzepakowym. Na Zobacz więcej