bitki wieprzowe w sosie z czerwonego wina

Delikatne mięso z polędwicy wieprzowej w aksamitnym winnym sosie.. Wspaniała baza pod pyszny obiad. Ilość porcji: 4-6 Zobacz więcej
Coś dla moich mięsożerców :) Bitki idealnie pasują do kaszy gryczanej ale ja jednak wolę z ziemniaczkami :)Mięso mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu - MNIAM ! :P Składniki : 0,5kg szynki Zobacz więcej
Szczerze przyznajemy się bez bicia miało być mięso z szynki, taki pierwotnie był zamysł, ale okazało się, są pewne braki w zaprzyjaźnionym sklepie i Pani nam poleciła bardzo chude łatki wieprzowe i Zobacz więcej
Polędwica wieprzowa to jedno z łatwiejszych i smaczniejszych mięs. Zamarynowane, lekko podsmażone, z dodatkiem czerwonego wina niemal rozpływa się w ustach... Ilość porcji:cztery lub sześć mniejszych Zobacz więcej
Na Gwiazdkę dostałam szybkowar:) I do tej pory jeszcze nie miałam okazji go użyć. (A może za bardzo przyzwyczaiłam się do tradycyjnych garnków?) W końcu przy okazji chęci zrobienia duszonego mięsa Zobacz więcej
Sos na czerwonym winie z jałowcem – Dad in the Kitchen Toggle navigation Dad in the Kitchen Home About Contact Polski English Polski Dad in the Kitchen Where parenting meets cooking! Dad, geek and Zobacz więcej
Co to był za obiad! Przepyszna pieczeń w sosie ciemnym uniwersalnym Łowicz podana z musem śliwkowym, do tego tłuczone ziemniaki polane sosem i pyszna sałatka z buraków, a to wszystko ze świeżymi Zobacz więcej
Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średnie pomidory 1 duży ząbek czosnku 150 ml. Zobacz więcej
Zainspirowani menu Restauracji Pod Różą, którą znajdziecie w Hotelu Pod Różą w Krakowie, postanowiliśmy przygotować własną wersję polędwicy wołowej z musem orzechowym. Żeby wyszło idealnie, nasze Zobacz więcej
Artykuł Bitki wieprzowe w sosie pieczeniowym pochodzi z serwisu extradania.pl. Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zobacz więcej
Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa 2 cebule 1 czerwona papryka 100 ml czerwonego wytrawnego wina garść suszonych grzybów łyżka mąki pszennej oliwa z oliwek zioła prowansalskie sól, pieprz KROK 1: Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Bitki wieprzowe w pieczarkach

Bitki wieprzowe w pieczarkach 156

Zapewne wielu z Was zna tę potrawę lub bardzo podobną. Danie proste w wykonaniu a jakże smaczne. Nie macie pomysłu na obiad, zapraszam do skorzystanie z przepisu. Składniki: Szynka lub łopatka Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Składniki Ilość porcji: 2 Poziom trudności: łatwe Źródło: Kulinarne.info niewielka polędwica wieprzowa (ok. 300g)250ml wytrawnego czerwonego winaolej do smażeniawodamąka do obtoczeniaprzyprawy: sól, Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Składniki na 3-4 porcję: 400 g policzków wieprzowych 1 duża pietruszka 2 szalotki 2 ząbki czosnku 100 ml półwytrawnego czerwonego wina 300 ml bulionu wołowego 1 gałązka rozmarynu 100 ml passaty Zobacz więcej
Miękki kawałek mięsa w pysznym, aromatycznym sosie z czerwonego wina...Zarówno na codzień jak i na wystawny obiad od święta. Do tego klasyka - najprostsze, mięciutkie kluski śląskie... A wiecie Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej