bitki wołowe duszone z piernikiem

Bitki wieprzowe duszone z warzywami - Przepisy Kulinarne Dietetyczne Ciasta i desery Zupy Dania główne Śniadania Sałatki i surówki Przekąski Strona Główna Współpraca Dodaj przepis Przepisy Kulinarne Zobacz więcej
Potrzebujemy: - 1 kg wołowiny zrazowej - 2 cebule - sól, pieprz, cząber, słodka papryka - 1 łyżka oleju rzepakowego Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm i bardzo mocno, z obu stron, rozbijamy Zobacz więcej
Klasyka polskiej kuchni tradycyjnej, czyli zrazy wołowe – tutaj w wersji niezawijanej, potocznie zwane bitkami wołowymi. Zrazy wywodzą się z kuchni staropolskiej, w szczególności myśliwskiej i Zobacz więcej
Czekolada + wino z pikanterią świeżej papryczki czyli … Brzmi kusząco prawda? Gdyby dodać delikatne mięso wołowe , długo duszone , rozpływające się w ustach wyszło by coś cudownego , coś przy czym Zobacz więcej
Długo duszona pręga wołowa z kością • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy / Dania Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Duszona gicz wołowa

Duszona gicz wołowa 157

Mam nadzieję, że moje myślenie nie jest zbyt stereotypowe, ale wydaje mi się, że dla niejednego Taty, słuszna porcja wołowiny na talerzu to wymarzony prezent na Dzień Ojca! Idąc tym tropem, razem z Zobacz więcej
Wołowina ponoć nie jest łatwym mięsem do obróbki, często moje znajome skarżą się, ze jest za twarda, albo zbyt żylasta. Ja sama długo „bałam” się wołowiny właśnie ze względu na krążące o niej „legendy Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Bitki wołowe duszone z kurkami

Bitki wołowe duszone z kurkami 683

Może coś z klasycznej kuchni polskiej? Pokazały się kurki - pychota! Kiedyś bywałem w pewnej krakowskiej restauracji, gdzie serwowano polędwiczki wieprzowe z kurkami. Do dziś pamiętam ten smak, tym Zobacz więcej
Bitki drobiowe z kurkami. Kurczak w sosie kurkowym. My lubimyproste, mięsne dania kuchni polskiej! Przepis jest bardzo prosty, a składniki ogólnie dostępne o tej porze roku. Wystarczy kupić piersi Zobacz więcej
Bardzo dobre danie, ale warunek musi bardzo długo się gotować. To jest sukces dobrego smaku sosu. Mięso wołowe pokroić i plastry o grubości 1 cm, lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, Zobacz więcej
Lubię smak wołowiny, a jedyne zastrzeżenie mam do czasu jej gotowania. Wołowina wymaga, bowiem długiego czasu duszenia, od godziny do nawet trzech godzin. Dusimy je zawsze na bardzo małym ogniu i pod Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Bitki  wołowe.

Bitki wołowe. 6337

Bitki wołowe - pyszne, mięciutkie mięso w sosie. Idealne do gotowanych ziemniaków, kopytek a nawet klusków kładzionych...Wprawdziemusi się dość długo dusić, ale warto poczekać :) Składniki : * 4 Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 544

Bitki wołowe w sosie własnym Bitki wołowe to chyba najbardziej znana potrawa naszej polskiej kuchni . Oczywiście każdy ma swój własny patent na jej przyrządzanie , my lubimy akurat tak , jak poniżej " Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Bitki wołowe

Bitki wołowe 5147

Tradycyjne, pyszne, mięciutkie bitki wołowe - łatwy obiad, który zawsze smakuje :) SKŁADNIKI 500 g ligawy 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liście laurowe 2 szklanki bulionu olej do smażenia Zobacz więcej
maciej_iwanski
maciej_iwanski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Maćka
(U)duszone bitki wołowe

(U)duszone bitki wołowe 238

Tym razem duszone bitki wołowe w sosie. Składniki: 500 g wołowiny ok. 1,5 l bulionu (najlepiej wołowego) 1/4 kostki masła 1/2 cebuli 3 liście laurowe kilka kulek ziela angielskiego 2 łyżki oliwy 1/4 Zobacz więcej
Witajcie! Coraz częściej jest kupywana i coraz popularniejsza staje się wołowina w formie steku i tzw steki minutowe. Trzeba wiedzieć że takie steki minutowe to ładnie i poprawnie ucięte mięso lecz Zobacz więcej
placydia
placydia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gryzz, czyli zapraszam do stołu
Bitki wołowe

Bitki wołowe 4522

Opublikowano: 26-06-2013, Kategoria: Danie główne, Kolacja, Obiad, Przepisy, Komentarze: 6 Tagi: cebula, marchew, wołowina Składniki 75 dag udźca wołowego 2 marchwie 1 duża cebula 1 łyżka oleju sól Zobacz więcej
Stwierdziłam , że zdecydowanie za rzadko jadamy mięso wołowe. Najczęściej sięgamy po drób (bo najszybciej) albo po wieprzowinę. A szkoda, bo wołowina to smaczne i zdrowe mięso i warto od czasu do Zobacz więcej
Dobrze uduszona pręga wołowa jest po prostu cudowna! Rozpływa się w ustach! Nadaje się do pieczenia iduszenia. Wyraziście czerwone mięso poprzerastane jest dużą ilością nieregularnie ułożonej tkanki Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Bitki wołowe

Bitki wołowe 3504

Dzisiaj coś z elementarza gotowania, więc zapraszam wszystkich początkujących. Danie jest proste i robi się właściwie samo, tylko zajmuje sporo czasu (chyba, że się ma szybkowar, na który od dawna Zobacz więcej