bitki wołowe sosie wiśniowym

Bitki wołowe - wymagają zdecydowanie więcej czasu spędzonego w kuchni, ale za to jak wdzięcznie się nam oddają w smaku! Szkoda, że mięso wołowe tak rzadko gości na naszych stołach, bo to Zobacz więcej
Klasyka polskiej kuchni tradycyjnej, czyli zrazy wołowe – tutaj w wersji niezawijanej, potocznie zwane bitkami wołowymi. Zrazy wywodzą się z kuchni staropolskiej, w szczególności myśliwskiej i Zobacz więcej
Wołowina w sosie winno-warzywnym to klasyka kuchni francuskiej. Tak duszona np. po prowansalsku czy burgundzku, jest miękka i bardzo aromatyczna, a towarzyszący jej sos wyśmienity. Zainspirowana Zobacz więcej
Wkrótce zasypię Was potrawami z grzybów. Prawdziwki uzbierałam z moją rodzinką. Sporą część ususzyłam, część zjedliśmy na śwież i jeszcze udało mi się trochę zamrozić. Dziś zapraszam na bitki wołowe z Zobacz więcej
dietabezmleka
dietabezmleka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dieta bez mleka
Klasyczne bitki wołowe

Klasyczne bitki wołowe 234

Bitki wołowe to jeden z klasyków tradycyjnej polskiej kuchni. Mięso po ugotowaniu jest idealnie miękkie, więc poradzi sobie z nim każdy maluch. Danie to polecane jest dla dzieci po ukończeniu 1 roku Zobacz więcej
Dziś propozycja bardzo aromatyczna i zdrowa. Bitki z mięsa wołowego podlane wiśniówką i duszone w sosie z dodatkiem wiśni (mrożonych) oraz przypraw korzennych. 600 g chudej wołowiny na zrazy 50 ml Zobacz więcej
Lubię smak wołowiny, a jedyne zastrzeżenie mam do czasu jej gotowania. Wołowina wymaga, bowiem długiego czasu duszenia, od godziny do nawet trzech godzin. Dusimy je zawsze na bardzo małym ogniu i pod Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 672

Bitki wołowe w sosie własnym Bitki wołowe to chyba najbardziej znana potrawa naszej polskiej kuchni . Oczywiście każdy ma swój własny patent na jej przyrządzanie , my lubimy akurat tak , jak poniżej " Zobacz więcej
Schab, jak wszyscy dobrze wiemy, najlepszy jest tradycyjnie w buce, jajku i smażony najlepiej z kością. Jednak jest kilka potraw, które depczą faworytowi po piętach i jedną z nich są właśnie bitki. Zobacz więcej
antka91
antka91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fabryka Pomysłów
Wątróbka w sosie wiśniowym

Wątróbka w sosie wiśniowym 68

Wiśnie bardzo lubię nie tylko w wersji na słodko, ale również wytrawnej, w szczególności z dodatkiem wina i rozmarynu. Tak przygotowany sos wiśniowy doskonale maskuje smak wątróbki, która przez wielu Zobacz więcej
Coś dla moich mięsożerców :) Bitki idealnie pasują do kaszy gryczanej ale ja jednak wolę z ziemniaczkami :)Mięso mięciutkie, rozpływające się w ustach. Po prostu - MNIAM ! :P Składniki : 0,5kg szynki Zobacz więcej
To danie jest na prawdę niezwykłe - kilka prostych składników i stosunkowo mało czasu na wykonanie dadzą nam obiad na co najmniej 2 dni. Oszczędność czasu i energii, a to bardzo lubimy, bo wakacyjnego Zobacz więcej
Potrzebujemy: - 1 kg wołowiny zrazowej - 2 cebule - sól, pieprz, cząber, słodka papryka - 1 łyżka oleju rzepakowego Wołowinę kroimy w plastry grubości 1 cm i bardzo mocno, z obu stron, rozbijamy Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Bitki cielęce w sosie

Bitki cielęce w sosie 915

Strasznie proste i mało wymagające danie ale smaczne. Mięso jest kruche i delikatne. Bardzo lubię szczególnie z kopytkami lub kluskami śląskimi. Drukuj Bitki cielęce w sosie Czas przygotowania 30 Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Foie gras z sosem wiśniowym

Foie gras z sosem wiśniowym 54

Foie gras z sosem wiśniowym | Picantecooking Polecamy Artykuły Podróże Szefowie kuchni Książki Blog When cooking becomes an obsession… CHIŃSKA ZUPA KUKURYDZIANA Z KURCZAKIEM MOJA SAŁATKA GRECKA MAŁŻE Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Bitki  wołowe.

Bitki wołowe. 6497

Bitki wołowe - pyszne, mięciutkie mięso w sosie. Idealne do gotowanych ziemniaków, kopytek a nawet klusków kładzionych...Wprawdziemusi się dość długo dusić, ale warto poczekać :) Składniki : * 4 Zobacz więcej
Bitki wołowe nie mają sobie równych, kruche, delikatne i jedyne w swoim rodzaju. Przygotowane z dodatkiem czerwonego wina smakują wyśmienicie i zachwycą niejedno podniebienie. Bitki upiekłam w Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Bitki w sosie

Bitki w sosie 72

Bitki w sosie marchewkowym.. schab lub polędwica cebula marchewka susz warzywny koncentrat pomidorowy sól, pieprz listek, ziele, majeranek bulion Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Bitki ze schabu w sosie

Bitki ze schabu w sosie 649

Takiej klasyce nie odmówię nigdy. Uwielbiam mięso w sosie, i odkąd pamiętam, od dzieciństwa, to był jeden z moich ukochanych obiadów. Zresztą do dziś dnia jestem szczęśliwa, gdy mogę zjeść wspaniałe, Zobacz więcej
Wołowina ponoć nie jest łatwym mięsem do obróbki, często moje znajome skarżą się, ze jest za twarda, albo zbyt żylasta. Ja sama długo „bałam” się wołowiny właśnie ze względu na krążące o niej „legendy Zobacz więcej