bitki wołowe w czerwonym winie

Z wołowiną to bywa różnie. Nie dość że droga to bywa twarda. Szkoda dużo zapłacić a potem zajadać się podeszwą, co nie? Czasami trzeba podjąć próbę. Tak też uczyniłam. Jak to pan na targu określił Zobacz więcej
wołowych bitek w czerwonym winie z surówką z kiszonej kapusty. Wykwintny niedzielny obiad. 1 szklanka kaszy gryczanej 70 dag brązowych pieczarek cebulka 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Kaszę zagotować. Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Wołowe bitki w winie

Wołowe bitki w winie 195

1
Pamiętam, że bitki wołowe bywały na obiedzie jak przyjeżdżaliśmy w odwiedziny do teścia. Nie były one wprawdzie w winie, ale były w klasycznym sosie. Pamiętam też że mi smakowały, mimo iż było to już Zobacz więcej
Duszone suszone śliwki to podstawowy dodatek do Ålandspannkaka, czyli alandzkiego naleśnika (przepis tutaj). Szwedzkojęzyczni Finowie zamieszkujący Wyspy Alandzkie przygotowują sos jedynie na bazie Zobacz więcej
Dziczyzna. Rzadkość na moim stole. Ale teraz jest. I jest pysznie - mięso jest kruche i soczyste - a przy okazji inaczej, wyjątkowo. Bo dla wyjątkowych osób chce się gotować w wyjątkowy sposób. Zobacz więcej
18% do zup i sosów - 200 ml wino czerwone, wytrawne - ok. 200 ml Rozgrzej oliwę w rondlu i obsmaż plastry mięsa na złoty kolor (partiami). Po usmażeniu całości wrzuć całe mięso z powrotem do rondla, Zobacz więcej
gałązki świeżego rozmarynu 1 pełna łyżka koncentratu pomidorowego 10 dużych kapeluszy suszonych prawdziwków lub podgrzybków ( lub kozaków ) 1/4 szklanki czerwonego pół słodkiego wina ( w oryginale Zobacz więcej
Barszcz ekspresowy z ziemniakami BezaPavlova z bitą śmietaną i owocami BezaPavlova z truskawkami(beza mini) Bitki wołowe w pikantnym sosie Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) Zobacz więcej
jakości (najlepiej poproście rzeźnika, by pomógł wam wybrać mięso najlepsze do duszenia) około 300 g świeżych kurek (umytych i oczyszczonych z piasku) 100 ml porto lub innego czerwonego wina 2 duże Zobacz więcej
i ziemniakami Ryba po grecku Filet z łososia w ziołach Pieczarki faszerowane zapiekane(1) Pieczarki faszerowane(2) Pieczarki faszerowane zapiekane (3) 3. Potrawy z mięsa na świąteczny obiad Schab Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Dania na Wielkanoc

Dania na Wielkanoc 316

1
keks angielski Ciasto marchewkowe z bakaliami i czekoladą Makowiec japoński na kruchym spodzie 2. Zupy wielkanocne Barszcz biały na zakwasie Żurek wielkanocny na wędzonych żeberkach Żurek tradycyjny Zobacz więcej
przygotowania mięsa wołowego do duszenia. Bitki wołowe w sosie grzybowym Składniki: 1 kg wołowiny na bitki (użyłam udźca) 2 garści suszonych grzybów leśnych 0,5 kg pieczarek 1 szklanka czerwonego, Zobacz więcej
Niedziela to czas tradycyjnego obiadu Składniki (na 4 porcje): około 500 g mięsa wołowego (najlepiej z udźca) cebule: ja użyłam jedną dużą czerwoną i dwie szalotki, ale można dać np. dwie zwykłe Zobacz więcej
bitki, ale nie zabraknie pyz z Różyca, wuzetki , flaków, "meduzy", tatara. Znów zaczytuję się w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej - jej kuchnię też przetestuję. Zastrzegam, że przepisy mogą Zobacz więcej
Delikatne policzki wołowe Policzki wracają do łask – przyrządzicie z nich gulasz o wyrazistym aromacie – koniecznie podlejcie je czerwonym winem – zyskają głębię. Długo duszone policzki wołowe będą Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Bitki wołowe z grzybami

Bitki wołowe z grzybami 660

0
centymetrowej grubości) 80dag suszonych podgrzybków (mogą być też borowiki) 5-6 jagód jałowca liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 1.5 szklanki bulionu wołowego (opcjonalnie woda albo bulion Zobacz więcej
domowe Nawigacja po wpisach Wstecz Dalej Alfabetyczny spis przepisów A-Z (w trakcie realizacji) Opublikowany 1 lipca 2013 przez Jolanta Barszcz ekspresowy z ziemniakami BezaPavlova z bitą śmietaną Zobacz więcej
! Kremowa zupa pomidorowa z mozzarellą Zupa krem buraczany Zapiekanka pełnoziarnista z warzywami Wołowina w sosie z czerwonego wina i grzybów Kluski leniwe Zalewajka Sałatka z ekologiczną komosą Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: mirek

Autor: mirek 31

0
, 2012 by kasia mięsoporchettawędlina 1 comment 0 Facebook Twitter Google + Pinterest kasia previous post wino Lambrusco next post Chino czyli włoska Pepsi Zobacz również Gnocchi z żeberkami GĘŚ po Zobacz więcej