bitki wołowe w sosie własnym

Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Bitki wołowe w sosie własnym

Bitki wołowe w sosie własnym 1617

1
{{headerMessage}}
Bitki wołowe w sosie własnym Składniki : 600g mięsa wołowego, ( u mnie udziec wołowy ) sól, pieprz, papryka słodka, mąka, olej do smażenia, 2 cebule, ziele angielskie, liść laurowy. Przygotowanie : Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bitki wołowe w sosie własnym Bitki wołowe to chyba najbardziej znana potrawa naszej polskiej kuchni . Oczywiście każdy ma swój własny patent na jej przyrządzanie , my lubimy akurat tak , jak poniżej " Zobacz więcej
{{headerMessage}}
The post Bitki wołowe w sosie własnym z młodą kapustą i ziemniaczkami appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kobiecie wystarczy czasem na obiad sałatka... ale jak się ma dwóch mężczyzn w domu - mięso na obiad musi być i basta ;) Tym razem na talerzach zagościły bitki wołowe w sosie własnym z dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Miałem wczoraj ogromną ochotę na tatara. Oczywiście po obejrzeniu tego filmu. Szczególnie mnie zaintrygowała ta kapusta kiszona. No ale niestety nie udało mi się nigdzie kupić polędwicy wołowej. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bitki można przyrządzić na wiele sposobów, na przykład dodając do nichgrzyby. Jednak to te najprostsze, we własnym sosie, smakują mi najbardziej. Zwłaszcza podane z pieczonymi łódeczkami z ziemniaka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na plastry około 1,5 cm szerokości. / kroimy w poprzek włókien / Delikatnie rozbijamy. Pieprzymy. Obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
liść laurowy, ziele angielskie i dusić godzinę.Gdy woda wyparuje dolewać wrzątek. Kiedy mięso zmięknie dorzucić kostkę rosołową. Chwilkę podgotować a na koniec doprawić i zagęścić sos mąką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stwierdziłam , że zdecydowanie za rzadko jadamy mięso wołowe. Najczęściej sięgamy po drób (bo najszybciej) albo po wieprzowinę. A szkoda, bo wołowina to smaczne i zdrowe mięso i warto od czasu do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam wołowinę! Jest u mnie na 1 miejscu i zawsze, nie mogę się doczekać, aż będzie podana na stół! Dlatego też, na niedzielny obiad w sam raz - dla całej rodzinki! Kremowe risotto, rozpływająca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak długo dreptałam za babcią aż wyjawiła mi przepis. Był genialny w swojej prostocie. Już po chwili zorientowałam się, że w podobny sposób sosy przygotowuje moja mama. Niby tak samo, a jednak... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj bardziej po polsku... chyba tęsknota za polskim smakiem nastąpiła :) Czasem mój organizm domaga się typowo polskiego jedzonka, czyli kawałek mięsa, ziemniaki i jakieś warzywko, tak więc mamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj bardziej po polsku... chyba tęsknota za polskim smakiem nastąpiła :) Czasem mój organizm domaga się typowo polskiego jedzonka, czyli kawałek mięsa, ziemniaki i jakieś warzywko, tak więc mamy Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Bitki z polentą (mamałygą)

Bitki z polentą (mamałygą) 184

0
{{headerMessage}}
. Ich mamaliguta podawana jest na gęsto z masłem, bywa też krojona na kwadraty i obsmażana na wzór włoskiej polenty. Mam nadzieję, że mojemu mołdawskiemu pradziadkowi pociekłaby ślinka na widok dania Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Bitki wołowe

Bitki wołowe 774

0
{{headerMessage}}
Bitki wołowe Przepyszne kruche mięso wołowe z ciemnym sosem, idealne danie z purée ziemniaczanym oraz ćwikłą z buraków. Klasyka sama w sobie z kuchni staropolskiej, szlacheckiej i myśliwskiej. Inne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak się jakoś złożyło, że wołowina mimo iż jest tak pyszna gości dość rzadko w moim domu. Zwykle dania z tego gatunku mięsa przeznaczam na weekendy lub wyjątkowe okazje jak np. święta.Za to kiedy już Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina- mięso równie smaczne co trudne do obróbki( moim zdaniem):) Jednak warto pokusić się o jej przyrządzenie, i jeśliodpowiedniowcześniej mięso zamarynujemy, mamy gwarantowany sukces kulinarny. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)sałatka z fetą i ciecierzycą z puszki (17.11.2015)karkówka na łatwiznę z... (16.11.2015)bitki wołowe (13.11.2015)sałatka z winogronami, serem camembert i... (08.11.2015)konfitura z żurawiny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na blogu zadebiutuje wołowina w wersji lekkiej, eleganckiej, fit. Nie będą to zrazy, czy bitki w tłustym sosie, a gulasz z ogromną ilością warzyw. Mięso wołowe ma tę wadę, że gotuje się znacznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. To w gruncie rzeczy gulasz wołowy, duszony we własnym sosie. Sofrito jest bardziej skojarzone z Korfu, choć również na Krecie je widywałem. W największym skrócie to bitki wołowe w sosie czosnkowym, Zobacz więcej