bitki wołowe z buraczkami

Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Buraczki z dodatkiem octu balsamicznego mają dzięki niemu ciekawy smak i aromat. Można jeść je zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodaję do nich jeszcze cebulkę, która wraz z pieprzem lekko zaostrza Zobacz więcej
Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Przebywając na obczyźnie po pewnym czasie zaczynamy tęsknić za polskimi smakami. I mimo, że w naszym mieście są 3 polskie sklepy, a w supermarketach można też znaleźć polskie półki, to nie każde danie Zobacz więcej
Opublikowano: 26-06-2013, Kategoria: Danie główne, Kolacja, Obiad, Przepisy, Komentarze: 6 Tagi: cebula, marchew, wołowina Składniki 75 dag udźca wołowego 2 marchwie 1 duża cebula 1 łyżka oleju sól Zobacz więcej
Najczęściej jadamy w naszym domu dania z kurczaka albo z wieprzowiny.Stwierdziłam, że musimy nadrobić zaległości w jedzeniu dań z wołowiny. Ostatnio przygotowywałam tradycyjne bitki wołowe z kluskami Zobacz więcej
Pela
Pela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kuchnia na diecie
Bitki wołowe

Bitki wołowe 2030

1
efekt. Chociaż to proste danie i tutaj są różne sposoby jego przygotowania. Są na przykład przepisy z wcześniejszym marynowaniem mięsa. Ja tego nie robię, ale może spróbuję przy następnej okazji. Zobacz więcej
Z_wkladka
Z_wkladka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z wkładką
Bitki w sosie

Bitki w sosie 161

0
Zawsze bałam się przygotowywania mięsa wołowego. Często pomimo całej chęci i starań, wychodziła zelówka... już wiem dlaczego ! ;) Pewnie dla niektórych będzie to oczywista oczywistość, długość Zobacz więcej
kiedyś w jakimś czasopiśmie i wielokrotnie takie buraczki robiłam, bo są bardzo smaczne. Chętnie podaję tę jarzynkę np. z bitkami wołowymi albo z kotletami mielonymi. Buraczki - jarzynka 3 buraki Zobacz więcej
się w ustach. Jak zrobić kluski śląskie, o to jest pytanie? Kluski śląskie uczyła mnie robić moja niedoszła teściowa, która była Ślązaczką z dziada pradziada. Zawsze mi mówiła, że prawdziwe kluski Zobacz więcej
, aromatyczny sos. Pycha. Polecam również przepis na zrazy bite, czyli tradycyjne bitki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dzisiejsze zrazy wieprzowe zrobiłam identycznie, tylko wołowinę Zobacz więcej
, aromatyczny sos. Pycha. Polecam również przepis na zrazy bite, czyli tradycyjne bitki wołowe z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Dzisiejsze zrazy wieprzowe zrobiłam identycznie, tylko wołowinę Zobacz więcej
Danie kuchni staropolskiej, które obecne jest u mnie w domu już od kilku ładnych lat. To przede wszystkim smak mojego dzieciństwa. Robiła je kiedyś moja babcia, później moja mama, a teraz robię je ja Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Pyszne, rozpływające się w ustach kotleciki wołowe duszone w sosie, podane z kopytkami lub kluskami śląskimi, czyli tradycyjne bitki wołowe. Jeden z moich ulubionych przepisów na polski obiad <3 Zobacz więcej
Na blogu jest już przepis na modrą kapustę o słodko-kwaśnej nucie, oraz surówkę z modrej kapusty z majonezem. Dzisiaj proponuję przygotować kolejny nasz przepis na kapustę czerwoną duszoną o słodkim Zobacz więcej
Madzik
Madzik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cookieszonki
Kurczak czy bitki?

Kurczak czy bitki? 160

0
Z opóźnieniem spowodowanym małymi problemami technicznymi, ale jestem. Tak jak wspomniałam w poprzednim poście, dzisiaj przedstawię Wam przepisy na weekendowy obiad. Pierwszy będzie dotyczył kurczaka Zobacz więcej
nazwy i jej trafność to jedno z moich ulubionych zimowych dań. Wymaga pracy, ale robi się je raz i podaje przez kilka dni a z każdym następnym jest coraz lepsze, jeśli chcemy możemy je również Zobacz więcej
. Sos oczywiście doprawiamy do smaku (sól, pieprz, suszony tymianek) i jeśli jest go zbyt dużo, można go zredukować. W odrobinie zimnej wody dokładnie rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dodać do sosu i Zobacz więcej