bitki wołowe z buraczkami

Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Buraczki z dodatkiem octu balsamicznego mają dzięki niemu ciekawy smak i aromat. Można jeść je zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodaję do nich jeszcze cebulkę, która wraz z pieprzem lekko zaostrza Zobacz więcej
Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Pomimo, że kuchnia polska, której jestem wielkim fanem, opiera się głównie na wieprzowinie i drobiu, to jem bardzo dużo wołowiny w różnych postaciach. Czy to pieczeń wołowa, czy to steki wołowe, czy Zobacz więcej
Przebywając na obczyźnie po pewnym czasie zaczynamy tęsknić za polskimi smakami. I mimo, że w naszym mieście są 3 polskie sklepy, a w supermarketach można też znaleźć polskie półki, to nie każde danie Zobacz więcej
Opublikowano: 26-06-2013, Kategoria: Danie główne, Kolacja, Obiad, Przepisy, Komentarze: 6 Tagi: cebula, marchew, wołowina Składniki 75 dag udźca wołowego 2 marchwie 1 duża cebula 1 łyżka oleju sól Zobacz więcej
Najczęściej jadamy w naszym domu dania z kurczaka albo z wieprzowiny.Stwierdziłam, że musimy nadrobić zaległości w jedzeniu dań z wołowiny. Ostatnio przygotowywałam tradycyjne bitki wołowe z kluskami Zobacz więcej
Z_wkladka
Z_wkladka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z wkładką
Bitki w sosie

Bitki w sosie 150

0
Zawsze bałam się przygotowywania mięsa wołowego. Często pomimo całej chęci i starań, wychodziła zelówka... już wiem dlaczego ! ;) Pewnie dla niektórych będzie to oczywista oczywistość, długość Zobacz więcej
kiedyś w jakimś czasopiśmie i wielokrotnie takie buraczki robiłam, bo są bardzo smaczne. Chętnie podaję tę jarzynkę np. z bitkami wołowymi albo z kotletami mielonymi. Buraczki - jarzynka 3 buraki Zobacz więcej
Kluski śląskie jak nazwa wskazuje to potrawa bardzo popularna na Śląsku. Kluski śląskie podawane są najczęściej do zrazów zawijanych, bitek wołowych, czy okrasza się je skwarkami ze słoniny czy Zobacz więcej
, również grzyby leśne, a następnie podsmaża i dusi, można je zabielać śmietaną, lub dusić w naturalnym sosie. W moim rodzinnym domy najczęściej jadało się zrazy wołowe, dokładnie rozbite tłuczkiem Zobacz więcej
, również grzyby leśne, a następnie podsmaża i dusi, można je zabielać śmietaną, lub dusić w naturalnym sosie. W moim rodzinnym domy najczęściej jadało się zrazy wołowe, dokładnie rozbite tłuczkiem Zobacz więcej
Danie kuchni staropolskiej, które obecne jest u mnie w domu już od kilku ładnych lat. To przede wszystkim smak mojego dzieciństwa. Robiła je kiedyś moja babcia, później moja mama, a teraz robię je ja Zobacz więcej
Cześć =) Bardzo lubię wołowinę i staram się jeść jej jak najwięcej. Czy to w postaci steków wołowych, czy to w postaci duszonych bitek wołowych, czy wreszcie w postaci pieczeni wołowej. Pieczona Zobacz więcej
Pyszne, rozpływające się w ustach kotleciki wołowe duszone w sosie, podane z kopytkami lub kluskami śląskimi, czyli tradycyjne bitki wołowe. Jeden z moich ulubionych przepisów na polski obiad <3 Zobacz więcej
, do kurczaka, rolad czy też bitek wołowych z kluskami. Ta duszona kapusta czerwona nie ma zasmażki i masła, jest mniej kaloryczna, ale również bardzo smaczna jak te wymienione powyżej! Kapusta nie Zobacz więcej
Madzik
Madzik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cookieszonki
Kurczak czy bitki?

Kurczak czy bitki? 151

0
Z opóźnieniem spowodowanym małymi problemami technicznymi, ale jestem. Tak jak wspomniałam w poprzednim poście, dzisiaj przedstawię Wam przepisy na weekendowy obiad. Pierwszy będzie dotyczył kurczaka Zobacz więcej
Nie wiem jak inaczej nazwać to danie, w moim domu mówiło się na nie właśnie,,bitki", mój Mąż mówił kiedyś ,,zrazy", ale zrazy to zwinięte mięso wołowe z kawałkiem ogórka kiszonegoi paskiem słoniny, Zobacz więcej
. Sos oczywiście doprawiamy do smaku (sól, pieprz, suszony tymianek) i jeśli jest go zbyt dużo, można go zredukować. W odrobinie zimnej wody dokładnie rozpuścić mąkę ziemniaczaną, dodać do sosu i Zobacz więcej