bitki wołowe z buraki

Buraczki z dodatkiem octu balsamicznego mają dzięki niemu ciekawy smak i aromat. Można jeść je zarówno na ciepło jak i na zimno. Dodaję do nich jeszcze cebulkę, która wraz z pieprzem lekko zaostrza Zobacz więcej
Do tego przepisu, potrzebne są malutkie buraki, takie na dwa kęsy. Jest oczywiście z nimi więcej roboty niż z tartymi, ale dla odmiany czasami warto zrobić coś inaczej. Idealnie pasują do wszelkich Zobacz więcej
kiedyś w jakimś czasopiśmie i wielokrotnie takie buraczki robiłam, bo są bardzo smaczne. Chętnie podaję tę jarzynkę np. z bitkami wołowymi albo z kotletami mielonymi. Buraczki - jarzynka 3 buraki Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Bitki wołowe

Bitki wołowe 736

0
Bitki wołowe Przepyszne kruche mięso wołowe z ciemnym sosem, idealne danie z purée ziemniaczanym oraz ćwikłą z buraków. Klasyka sama w sobie z kuchni staropolskiej, szlacheckiej i myśliwskiej. Inne Zobacz więcej
Kluski śląskie jak nazwa wskazuje to potrawa bardzo popularna na Śląsku. Kluski śląskie podawane są najczęściej do zrazów zawijanych, bitek wołowych, czy okrasza się je skwarkami ze słoniny czy Zobacz więcej
Nie wiem jak inaczej nazwać to danie, w moim domu mówiło się na nie właśnie,,bitki", mój Mąż mówił kiedyś ,,zrazy", ale zrazy to zwinięte mięso wołowe z kawałkiem ogórka kiszonegoi paskiem słoniny, Zobacz więcej
- Mamo, jak się robi zrazy zawijane? Tylko w skrócie, bez Dickensa! Choć zasadniczo wszystkożerna, ulubione dania obiadowe z dzieciństwa to były te mięsne – nr jeden to „ciam-ciam”, tj. duszona Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Bitki wołowe w sosie

Bitki wołowe w sosie 211

1
Bitki wołowe w sosie to pomysł na tradycyjny, polski, domowy obiad. Przyznam, że jako dziecko nie przepadałam za bitkami – teraz duszone mięso w aromatycznym sosie to dla mnie coś przepysznego. Te są Zobacz więcej
bitki, ale nie zabraknie pyz z Różyca, wuzetki , flaków, "meduzy", tatara. Znów zaczytuję się w przepisach Lucyny Ćwierczakiewiczowej - jej kuchnię też przetestuję. Zastrzegam, że przepisy mogą Zobacz więcej
> Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby pod każdą postacią Wegetariańskie Sosy i Pasty Zobacz więcej
Magiczny Garnek
Magiczny Garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiczny Garnek
Ryba pieczona

Ryba pieczona 1307

1
> Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Ryby pod każdą postacią Wegetariańskie Sosy i Pasty Zobacz więcej
Pomysły Tureckie Poradnik Przyprawy Zioła i rośliny w domu Najnowsze wpisy Omlet zapiekany z mięsem Rosół królewski Ryba pieczona Jajka zapiekane pod pierzynką Buraki zasmażane Bitki wołowe Orzechowy Zobacz więcej
Jajka zapiekane pod pierzynką Buraki zasmażane Bitki wołowe Orzechowy mix lodów domowych Domowe kopytka ziemniaczane Mocno czekoladowe lody domowe Polewa do ciast z prawdziwej czekolady Papryka w Zobacz więcej
Magiczny Garnek
Magiczny Garnek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magiczny Garnek
Lekki piernik

Lekki piernik 117

2
Ryba pieczona Jajka zapiekane pod pierzynką Buraki zasmażane Bitki wołowe Orzechowy mix lodów domowych Domowe kopytka ziemniaczane Mocno czekoladowe lody domowe Archiwa Sierpień 2015 Lipiec 2015 Zobacz więcej
Figi zapiekane z gorgonzolą Lekki piernik Omlet zapiekany z mięsem Rosół królewski Ryba pieczona Jajka zapiekane pod pierzynką Buraki zasmażane Bitki wołowe Orzechowy mix lodów domowych Domowe Zobacz więcej
Bitki wołowe Orzechowy mix lodów domowych Archiwa Sierpień 2015 Lipiec 2015 Czerwiec 2015 Maj 2015 Luty 2015 Grudzień 2014 Listopad 2014 Copyright 2015 Magiczny Garnek | Powered by WordPress | Wpisy Zobacz więcej
Gryzek&Łyczek
Gryzek&Łyczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gryzek&Łyczek
Autor: mirek

Autor: mirek 31

0
, 2012 by kasia mięsoporchettawędlina 1 comment 0 Facebook Twitter Google + Pinterest kasia previous post wino Lambrusco next post Chino czyli włoska Pepsi Zobacz również Gnocchi z żeberkami GĘŚ po Zobacz więcej
, deska naszego stołu zajęła drugie miejsce, które wybierała Magda Gessler. Zaraz po tym dla niektórych prostym zadaniu, przygotowywaliśmy dwa dania. Jedna grupa rybna druga mięsna. Moja była mięsna i Zobacz więcej
się do lasu). Dzięki suszonym grzybom bitki są cudownie aromatyczne, a długie duszenie sprawia, że mięso rozpływa się w ustach. Dodatek ugotowanej na sypko kaszy gryczanej i kiszonego ogórka - Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Przerwa / break time.

Przerwa / break time. 141

0
@googlemail.com Pozdrawiam i dziękuje za odwiedziny !! Jusia :) Translate Polub mnie na fejsie :) albo na twitterze :) Tweety na temat @JustynaKwil Bloglovin Popularne posty Pieczony pstrąg. Jamie's Zobacz więcej