blachę 40x40

ułożyć ciasto na blasze (40x20) Drugą połowę rozwałkować na szer ok. 40x40 cm. Całość wysmarować dokładnie budyniem, rozprowadzić równomiernie. Na budyniu rozsmarować przetarte jagody. Ciasto zwinąć Zobacz więcej
na 180 stopni. Blachę o wymiarach 40x40 smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Wyjmujemy z zamrażarki większą część ciasta i ścieramy na tarce na dno formy, lekko przyklepując ciasto. Zobacz więcej
Podane składniki są na duża blachę, taką jaka jest załączana do każdego piekarnika ok. 40x40 cm - wystarczy dla 5 osób. Ciasto wychodzi średnio grube i zawsze jest bardzo pulchne i chrupiące. Ciasto: Zobacz więcej
się ciasta do stolnicy. Przenieść placek do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Resztę ciasta rozwałkować na prostokąt o rozmiarze ok. 40x40 cm, wysmarować serkiem i posypać równomiernie malinami. Zobacz więcej
. Ciasto styropian z malinami Składniki- ciasto (na blaszkę o wymiarach 40x40 cm): 550 g mąki pszennej 250 g masła 82 % 60 g drobnego cukru 6 świeżychżółtek 3 czubate łyżki kwaśnej śmietany 1 płaska Zobacz więcej
pomiaru temp. wewnątrz wędzarni, coby za często nie chodzić: Izolacja termiczna 3cm. Płyty z wełny, kominkowej z folią alu, spoiny zabezpieczone folią samoprzylepną aluminiową: Na to blacha z Zobacz więcej
kleiste. Wyłożyć je na dość duży (40x40 cm) kawałek papieru do pieczenia i przykryć drugim arkuszem tej samej wielkości. Ciasto rozwałkować pomiędzy arkuszami papieru na grubość 3 mm. Włożyć je (wraz Zobacz więcej