blanszowanie fenkuł

Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
Blanszowanie

Blanszowanie 1259

Blanszowanie to zabieg kuchenny, o którym słyszało pewnie wielu z Was. Choć jego nazwa może wydawać się trudna i brzmi bardzo dumnie, jest to prosta czynność. Tłumacząc jednym słowem: blanszowanie Zobacz więcej
Bardziej wiosennie już chyba nie można! Króciutko gotowany bób – zielony i chrupiący. Jego smak podkreślają i zaostrzają ziołowy serek, czosnek, mięta, sok z cytryny i ser Pecorino. Pełnia wiosennego Zobacz więcej
Uwielbiam takie kolorowe sałatki: chrupiące warzywa, kurczak i ciekawy w smaku sos. Są zdrowe, pyszne i na pewno zaspokoją głód nawet największego łakomczucha. Dziś polecam Wam proste połączenie Zobacz więcej
goga0908
goga0908 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowy Kącik
Fenkuł w zapiekance

Fenkuł w zapiekance 132

Koper włoski, inaczejfenkuł, dzięki swoimwłaściwościom leczniczymjuż dawno znalazłzastosowaniew medycynie naturalnej. W starożytnej Grecji i Rzymie stosowano go przeciw kolkom, bólom głowy i w Zobacz więcej
Koper włoski jest coraz bardziej popularny w Polsce. Polecamy wypróbowanie. Składniki 2 szt fenkułu pół szklanki martini 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki oliwy sól Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Duszony fenkuł (koper włoski)

Duszony fenkuł (koper włoski) 9513

I kolejny dodatek do dania głównego. Duszony fenkuł ma zaskakujący smak. Składniki: fenkuł oliwa sól Przygotowanie: Pokrójcie koper włoski dość drobno. Duście w rondlu z grubym dnem na oliwie przez Zobacz więcej
Każde święta, gdy byłam dzieckiem kojarzą mi się z dwiema czynnościami: z obieraniem migdałów i z usuwaniem szypułek z rodzynek przed pieczeniem ciasta. Przed uroczystościami czy świętami to było moje Zobacz więcej
Jakieś 2 lata temu odkryłam, że pieczenie warzyw pozwala na wydobycie z nich nowych, dotąd nieznanych mi pokładów smaku. Zwykła marchewka czy burak przestają być zwykłe i zyskują coś nieuchwytnego - Zobacz więcej
veggie
veggie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
veggieola
Zapiekany fenkuł

Zapiekany fenkuł 4324

Dla tych, którzy nie oswoili się jeszcze z tym warzywem, prezentuję kolejne, bardzo łatwe i smaczne danie. Ja już dawno jestem z nim za pan brat i mam w zanadrzu kilka różnych przepisów, które co Zobacz więcej
Tą sałatkę robimy w domu rzadko, tylko od święta. Smakuje wyśmienicie i nadaje się idealnie na niezapowiedziane wizyty gości lub przyjęcia rodzinne. Można ją przygotować wcześniej i przed samym Zobacz więcej
Blanszowaniem nazywamy proces krótkotrwałego poddawania produktu (najczęściej warzyw) działaniu gorącej wody lub pary. Dzięki tej metodzie, nasze warzywa zachowują intensywny kolor, witaminy i smak, Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasia Weganka
PIECZONY FENKUŁ

PIECZONY FENKUŁ 3544

Składniki: fenkuł (koper włoski) curry słodka papryka sól oliwa Wykonanie: Koper kroimy na plastry i układamy w posmarowanym oliwą naczyniu. Obficie posypujemy curry i papryką, dodajemy szczypę Zobacz więcej
Uwielbiam sery pleśniowe. Mam nadzieję, że wy też bo przychodzę z przepisem na danie wykwintne ale również super proste. POTRZEBUJEMY: świeżą polędwiczkę wieprzową sól i pieprz Do sosu: 100g sera Zobacz więcej
IwonaD
IwonaD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Czas na obiad
Fenkuł zapiekany

Fenkuł zapiekany 3267

Fenkuł, zwany też koprem włoskim, to warzywo o dość specyficznym smaku. Kiedy spróbowałam go pierwszy raz nie zrobił na mnie dużego wrażenia. Od tego czasu mineło kilka lat i nic w mojej kuchni nie Zobacz więcej
Danie w 15 minut – Gnocchi z blanszowanymi warzywami | Magiczny Składnik Magiczny składnik Magiczny Składnik Szukaj Menu Close Home Przepisy Magazyn Warsztaty Info youtube tomek@magicznyskladnik.pl Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Fenkuł

Fenkuł 1753

Elżusia
Elżusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wegetariańskie smaki
Fenkuł marynowany

Fenkuł marynowany 1921

Fenkuł czyli koper włoski,bardzo zdrowe warzywo o charakterystycznym smaku.O jego wartościach odżywczych pisałam Tutaj.Jest tam też zamieszczony przepis na fenkuł zapiekany.Niedawno dowiedziałam się Zobacz więcej
Kolejnym nowym warzywem, z którym zetknęłam się w Stanach, jest fenkuł. Organiczny jest bez problemu dostępny przez cały rok. W sprzedaży są bulwy z nacią. W zasadzie do jedzenia nadaje się bulwa. Mam Zobacz więcej
veggie
veggie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
veggieola
Fenkuł – szybko i smacznie

Fenkuł – szybko i smacznie 3134

Moje pierwsze spotkanie z tym warzywem nie należało do udanych. Intetnsywny, specyficzny smak, przypominający anyż, nie przypadł mi do gustu, ale od tamtej pory upłynęło sporo czasu i powoli, powoli, Zobacz więcej
To wspaniałe warzywo o lekko anyżkowym smaku jadłam pierwszy raz w Stanach parę lat temu. Nie wiem dlaczego nie przyrządzam go częściej, zawsze się dziwię:-) Wcześniej koper włoski kojarzył mi się Zobacz więcej