blanszowanie grzybów kurek

precelia
precelia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyspasmaku.blog.pl
Mrożenie kurek

Mrożenie kurek 7568

1
Bardzo lubię kurki dlatego staram się trochę na zimę zamrozić.Aby to zrobić należy je dobrze oczyścić, opłukać unikając długiego kontaktu z wodą, aby nie namiękły. Duże grzyby można od razu podzielić Zobacz więcej
Mowa o sosie z grzybów leśnych; tym razem miałam maślaczki i kurki. Sos jest świetny jako dodatek do klusek, placków ziemniaczanych czy z cukinii, do ziemniaków, frytek, itp. 30 dag świeżych grzybów Zobacz więcej
Po lasach chodzić lubię ale grzybów nie znajduje. za to mąż mojej siostry jest w tym expertem. Dzięki siostrze , która wszystkich grzybków nie zjadła mam i ja. Pieczone ziemniaczki z kurkami składniki Zobacz więcej
Sezon na grzyby wciąż trwa. Oto przepis z użyciem pysznych, aromatycznych kurek. Sos na bazie tych grzybów jest doskonałym dodatkiem do prostych kotlecików z kaszy gryczanej. Składniki: - 200g kaszy Zobacz więcej
Pyszna, sezonowa przystawka. Delikatne kurki w śmietanowym sosie ... są dla mnie zawsze zwiastunem, że : jest lato! Ten delikatny grzybek nie potrzebuje jakiejś wyjątkowej oprawy. W śmietanowym sosie, Zobacz więcej
elzunia
elzunia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie w Irlandii
Sos kurkowy

Sos kurkowy 497

2
Już jakiś czas temu robiłam ten sos, ale brakowało mi czasu żeby go wystawić.Dzisiaj nadrabiam zaległości. Przepis podejrzałam na tej stronce. 500 g kurek 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 5 łyżek masła 2 Zobacz więcej
W lesie sporo kurek, zachęcamy więc do jedzenia ich nie tylko na obiad, ale i na śniadanie. Nie musimy ograniczać się do jajecznicy z kurkami, która jest zresztą przepyszna. Możemy zrobić pyszny Zobacz więcej
Kurki- chyba moje ulubione grzyby. Kojarzą mi się z wakacjami. Pierwszy raz jadłam je w takiej postaci i nie zawiodłam się. Tarta była niesamowita, lekka a zarazem sycąca. Jako ciekawostkę i radę mogę Zobacz więcej
Nie wiem jak Wy ale ja jestem miłośniczką kurek. W tym roku mamy ich mało bo susza nie sprzyja grzybom i jest ich wyjątkowo mało. W poprzednich latach robiłam sobie zapasy na zimę z kurek. Lekko je Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Kurka w kurkach ;)

Kurka w kurkach ;) 1485

2
I znowu kurki :) Strasznie mi posmakowały te grzyby, no ale nic dziwnego, skoro powszechnie są uważane za jedne z najsmaczniejszych. Wprawdzie nie zrywam się o świcie i nie biegam po lesie w ich Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Proponuję Wam kolejne menu na kolację. Poprzednie możecie zobaczyć TUTAJ. Tym razem będzie (chyba) nieco prościej, lecz rownie smacznie. W menu znalazły się: -roladki z bakłażana z Zobacz więcej
Dania z grzybów, zupy, sosy grzybowe, przetwory z grzybówsą klasycznym elementem kuchni polskiej. A sos kurkowy,podobnie jaksos z borowików, jest moim zdaniem najsmaczniejszy ibardzo wykwintny, Zobacz więcej
Składniki: górka cielęca z kością 1 duży por garść rukoli garść kurek 1 papryczka chilli 1 szalotka 1-2 cytryny 100 g masla pocietego na kawalki ocet balsamiczny, ocet winny biały koperek, natka Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Makaron z kurkami

Makaron z kurkami 173

0
Rewelacyjny przepis na błyskawiczny makaron z kurkami. Idealnie doprawione grzyby, wspaniały sos śmietanowy i tagliatelle al dente. Nieziemski sos kurkowy zawdzięcza swój smak jednemu składnikowi – Zobacz więcej
Lato to sezon na pyszne, soczyste owoce, smaczne i pełne witamin warzywa oraz aromatyczne grzyby. Pieprznik jadalny, zwany potocznie kurką możemy obecnie dostać na każdym bazarze czy nawet w marketach Zobacz więcej
aua
aua Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodAua
THE CURE

THE CURE 54

0
*** Pożegnanie sezonu na świeże grzyby - u mnie koronacja kurek. W najbliższym czasie będziemy smakować aromatyczne Zobacz więcej
ilość i mieć 2-3 obiady z głowy. Moim zdaniem ten ryż z kurkami po odgrzaniu kolejnego dnia smakuje jeszcze lepiej. A ma to swoje ogromne plusy dla osób, które podobnie jak ja są zapracowane i mimo Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Kitchen
Fizoły

Fizoły 45

1
leśnych grzybów ( około 200g) u mnie były kurki około 40 dkg dobrej wędzonki (boczek, dobra szynka z tłuszczykiem, wiejska kiełbasa) 3 szklanki płynu (bulion warzywny lub zwykła woda) szklanka Zobacz więcej
mysza
mysza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenna Wyspa Smaków
Kiszone gąski

Kiszone gąski 1101

1
wyjatkowo delikatnym grzybowym smaku. Biją na głowę rydze, kurki i opieńki. A nawet borowiki. Owocniki do kiszenia powinny byc świeże, zdrowe, najlepiej młode. Bez śladów penetracji przez ślimaki i Zobacz więcej
Kurki zapiekane z wołowiną oraz pomarańczowymi ziemniakami z dodatkiem tymianku i czosnku Święta Trójca, czyli kurki, tymianek i czosnek - aromatyczne jesienne połączenie grzybów i przypraw. Jesteście Zobacz więcej