Przepis na blaty

moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Ciasto toffi na miodowych blatach

Ciasto toffi na miodowych blatach 426

Idealna porcja słodyczy do popołudniowej kawy. Pyszne nieskomplikowane ciasto. Blaty miodowe przełożone kremem z bitej śmietany. Wierzch cudownie słodki i chrupiący za przyczyna karmelu i orzechów Zobacz więcej
~Justyna
~Justyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Relaxtime.pl
Blat kuchenny – jaki wybrać?

Blat kuchenny – jaki wybrać? 66

W moich poradnikach dotyczących kuchni zabrakło bardzo istotnego elementu: mianowicie artykułu o blacie kuchennym. Nie wiem dlaczego go przeoczyłam, może dlatego, że pisałam wam już o moim drewnianym Zobacz więcej
Marmurowe blaty bardzo łatwo wchłaniają brud, dlatego nie należy stawiań na nich szklanek czy filiżanek bez podstawki. Zabrudzenia z marmuru powinno się szybko usuwać. Plamy z kawy, herbaty oraz wina Zobacz więcej
Święta już za nami, co nie znaczy że idealnych śniadań musi być koniec tym bardziej gdy nabyło się oto taki piękny blat :-) nie mogłam się oprzeć by nałożyć go na stół i zwyczajnie podać na nim Zobacz więcej
AniaGotuje.pl
AniaGotuje.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
AniaGotuje
Jak zrobić blaty bezowe do tortu

Jak zrobić blaty bezowe do tortu 203

Przedstawiam idealny i wielokrotnie sprawdzony przepis na dwa spody bezowe pod tort. Blaty mają około 22 cm średnicy. Jeśli chcesz wykonać mniejsze a wyższe blaty, wystarczy, że zmniejszysz ich Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Mrozimy domowe blaty do pizzy

Mrozimy domowe blaty do pizzy 166

Lubicie pizzę? Ja bardzo. Od czasu do czasu można sobie wyczyścić lodówkę:) Myślałam, co zrobić, żeby się nie narobić. Mam na myśli ciasto, które dobrze jest mieć pod ręką:) Pierwsza moja próba z Zobacz więcej
Składniki na 7 muffinek Puszka fasoli dowolnego koloru 3 jajka 1/2 szklanki mleka w proszku granulowanego, odtłuszczonego 0,08% tłuszczu na 100g 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu, bez dodatku Zobacz więcej
Pewnie dużo z Was zastanawia się jak zrobić tort idealny. Wszystko zaczyna się od pieczenia blatów. Kluczową sprawą jest oczywiście dobry, sprawdzony przepis, ale zanim pokroicie Wasz idealny, pięknie Zobacz więcej
Pewnie dużo z Was zastanawia się jak zrobić tort idealny. Wszystko zaczyna się od pieczenia blatów. Kluczową sprawą jest oczywiście dobry, sprawdzony przepis, ale zanim pokroicie Wasz idealny, pięknie Zobacz więcej
Sernik owocowy. Składniki : Spód : 8 dkg cukru 3 dkg mąki pszennej 3 dkg mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 dkg margaryny ( roztopionej ) 2 jajka 5 dkg orzechów laskowych ( Zobacz więcej
Drewniany blat kuchenny Drewniany blat w kuchni ? – to jedno z bardzo często pojawiających się pytań u wszystkich którzy planują nową kuchnię lub przerabiają już istniejącą. Sama zadawałam sobie to Zobacz więcej
Jak konserwować drewniany blat kuchenny?? To pytanie słyszę od was naprawdę często i dlatego postanowiłam wyjść mu na przeciw. Nie wiem czy wiecie ale najpopularniejszym wpisem na blogu jest: Zobacz więcej
aaasikkk
aaasikkk Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Grunt to przepis!
Idealne blaty naleśnikowe

Idealne blaty naleśnikowe 59

Sprawdzony, rodzinny przepis - czyli siła tradycji! Naleśniki nauczyłam się smażyć od Rodzicielki dawno, dawno temu. Swoją przygodę naleśnikową zaczynałam od tradycyjnego, rodzinnego przepisu, którego Zobacz więcej
Ten przepis ma więcej lat niż ja. To przepis mojej mamy. Taki biszkopt piekę kiedy potrzebuję spód pod sernik na zimno lub piekę sobie cienkie blaty to tortu. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby nie Zobacz więcej
Przyszedł taki dzień, w którym doszłam do wniosku, że mój fotograficzny blat, jakkolwiek piękny, nie może być tłem do wszystkich moich zdjęć i muszę wzbogacić kolekcję “desek”. Oczywiście Zobacz więcej
Tak jak mówiłam, na blogu będę publikować jak na razie tylko wtedy, kiedy mi się zachce, a że ostatnio zrobiłam całkiem pyszną szarlotkę, to wstawiam ją i tutaj. To półkruche, delikatne blaty Zobacz więcej
Tradycyjny murzynek to prawdziwa klasyka gatunku. Piekł, lub chociaż próbował, go już chyba każdy. Ciasto jest wilgotne, lekkie i mocno czekoladowe. Będzie świetną bazą do tortu lub samodzielnym Zobacz więcej
"Tort kilka miesięcy temu przygotowałam z okazji urodzin mojej kochanej siostrzyczki :* W czeluściach mojego laptopa znalazłam zdjęcia i wtedy przypomniałam sobie, że na blogu nie ma tego przepisu... Zobacz więcej
Jakiś czas temu Olo z nosidełka przeniósł się na blat kuchenny. To obecnie jego ulubiona miejscówka, co bardzo mi odpowiada, bo mam go pod ręką i mogę zająć się gotowaniem. W tej konfiguracji Zobacz więcej