blaty

moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Ciasto toffi na miodowych blatach

Ciasto toffi na miodowych blatach 399

0
{{headerMessage}}
Idealna porcja słodyczy do popołudniowej kawy. Pyszne nieskomplikowane ciasto. Blaty miodowe przełożone kremem z bitej śmietany. Wierzch cudownie słodki i chrupiący za przyczyna karmelu i orzechów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
masy serowej. Ubić śmietanę na sztywno,dodać do masy twarogowej. Na końcu dodajemy przygotowane owoce i delikatnie mieszamy. Gdy masa serowa zacznie tężeć wylewamy ją do tortownicy wyłożonej naszym Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Mrozimy domowe blaty do pizzy

Mrozimy domowe blaty do pizzy 164

0
{{headerMessage}}
do własnych potrzeb i zamrażarki. Gotowe blaty do pizzy, mrożone czy świeże, które można kupić, nie spełniały moich oczekiwań! Zrobiłam ciasto do pizzy biorąc: 1kg mąki, specjalnej do pizzy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Marmurowe blaty bardzo łatwo wchłaniają brud, dlatego nie należy stawiań na nich szklanek czy filiżanek bez podstawki. Zabrudzenia z marmuru powinno się szybko usuwać. Plamy z kawy, herbaty oraz wina Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto pieczemy 30-40 minut na 170-180 Blat pieczemy 25-35 minut na 170-180 Nie jemy na ciepło! Ciasto jest pyszne - wilgotne i mięciutkie. Ma wyraźny czekoladowy aromat i smak. Aż dziw bierze, że to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta już za nami, co nie znaczy że idealnych śniadań musi być koniec tym bardziej gdy nabyło się oto taki piękny blat :-) nie mogłam się oprzeć by nałożyć go na stół i zwyczajnie podać na nim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Photo credit: ChalonHandmade / Foter / CC BY Urządzanie kuchni podobnie jak i pokoi wiąże się z ciągłym podejmowaniem decyzji i dopasowywaniem kolejnych elementów do swoich potrzeb oraz odpowiedniego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten przepis ma więcej lat niż ja. To przepis mojej mamy. Taki biszkopt piekę kiedy potrzebuję spód pod sernik na zimno lub piekę sobie cienkie blaty to tortu. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu Olo z nosidełka przeniósł się na blat kuchenny. To obecnie jego ulubiona miejscówka, co bardzo mi odpowiada, bo mam go pod ręką i mogę zająć się gotowaniem. W tej konfiguracji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie dużo z Was zastanawia się jak zrobić tort idealny. Wszystko zaczyna się od pieczenia blatów. Kluczową sprawą jest oczywiście dobry, sprawdzony przepis, ale zanim pokroicie Wasz idealny, pięknie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pewnie dużo z Was zastanawia się jak zrobić tort idealny. Wszystko zaczyna się od pieczenia blatów. Kluczową sprawą jest oczywiście dobry, sprawdzony przepis, ale zanim pokroicie Wasz idealny, pięknie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak jak mówiłam, na blogu będę publikować jak na razie tylko wtedy, kiedy mi się zachce, a że ostatnio zrobiłam całkiem pyszną szarlotkę, to wstawiam ją i tutaj. To półkruche, delikatne blaty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
niepotrzebnie. Ten przepis na biszkopt jest naprawdę wspaniały i korzystam z niego od dawna, zrobiłam już nie jeden tort z biszkoptem z tego przepisu. Biszkopt ten jest mocno czekoladowy, a po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyszedł taki dzień, w którym doszłam do wniosku, że mój fotograficzny blat, jakkolwiek piękny, nie może być tłem do wszystkich moich zdjęć i muszę wzbogacić kolekcję “desek”. Oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bloger też człowiek – jeść musi! Spotkanie przy kuchennym blacie | M&M cooking Instant Search Follow Me HOME Lifestyle Przepisy Współpraca Dania główne Makarony owoce morza Przekąski koktajle Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drewniany blat kuchenny Drewniany blat w kuchni ? – to jedno z bardzo często pojawiających się pytań u wszystkich którzy planują nową kuchnię lub przerabiają już istniejącą. Sama zadawałam sobie to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warsztaty: Kuchnia Gruzińska. Czyli podróże palcem po blacie. Trawka Cytrynowa | O jedzeniu ze smakiem Strona główna Indeks przepisów O nas Kontakt Warsztaty: Kuchnia Gruzińska. Czyli podróże palcem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(zmiksowany domowy dżem z czarnej porzeczki) 100 ml śmietanki kremówki 30% Serek, kremówkę cukier puder zmiksowałam. Miksowałam do czasu uzyskania konsystencji kremu, dodałam mus porzeczkowy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjny murzynek to prawdziwa klasyka gatunku. Piekł, lub chociaż próbował, go już chyba każdy. Ciasto jest wilgotne, lekkie i mocno czekoladowe. Będzie świetną bazą do tortu lub samodzielnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Tort kilka miesięcy temu przygotowałam z okazji urodzin mojej kochanej siostrzyczki :* W czeluściach mojego laptopa znalazłam zdjęcia i wtedy przypomniałam sobie, że na blogu nie ma tego przepisu... Zobacz więcej