blogerzy ze śląska

Wczoraj miałam okazję uczestniczyć pierwszy raz w spotkaniu integracyjnym blogerów kulinarnych organizowanym na Śląsku. Odbyło się ono w katowickim bar&bistro Cyferblat. Organizatorem spotkania Zobacz więcej
Fooding blogerów małopolsko-śląskich - żółta kolorystyka jedzenia i potraw Fooding - grupa ludzi znajomych i nieznajomych spotyka się w jednym miejscu, jedni gotują, jedni już upiekli, ale wszyscy są Zobacz więcej
W końcu można się przyznać, śląscy blogerzy szykują swój magazyn. Premiera za kilka dni, ale już zapraszam na fanpage! Moja mama jest naprawdę najlepsza na świecie :) Pierogi z jagodami jej autorstwa Zobacz więcej
Post niestety opóźniony o dwa dni, bo miałam dużo na głowie, ale to nie zmienia mojej radości, że w końcu pojawił sie pierwszy numer naszego e-magazynu kulinarnego. Bardzo się cieszę, że miałam i będę Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
5 urodziny bloga

5 urodziny bloga 38

0
tylko napiszę, że cieszę się, że do mnie zaglądacie. cieszę się, że dzięki blogowi poznałam wiele fantastycznych osób, i że w tym roku nastąpił nieoczekiwany zwrot akcji i powstał magazyn śląskich Zobacz więcej
Święcelnik to dawna śląska i obecnie trochę zapomniana potrawa wielkanocna. Pochodzi z regionu Wodzisławia. Inny bardzo go niego podobny to popularny murzin. Jest to ciasto drożdżowe, właściwie taki Zobacz więcej
W mojej głowie od jakiegoś czasu kiełkuje pomysł na coś więcej niż tylko blog, dokładniej mówiąc na magazyn internetowy. Lektura pięknego COOLmagui pysznego Apetytu, czyli magazynów tworzonych przez Zobacz więcej
Kilka dni temu rozpoczął się sezon na wiśnie. W tym roku to będzie istne szaleństwo, ponieważ jest masa świetnych przepisów do wypróbowania. Wiśnie zostały jednym z bohaterów lipcowo-sierpniowego Zobacz więcej
Post nieco spóźniony ale nie ma się co tłumaczyć brakiem czasu tylko od razu zabiorę się do rzeczy. "Kocioł" to magazyn blogerów dolnośląskich, w którym znajdziecie nie tylko mnóstwo przepisów z Zobacz więcej
z Panią Barbarą Jakimowicz-Klein – matką definicji kuchni dolnośląskiej oraz stworzyć okładkę. Obu tym tematom poświęcę niebawem dodatkowe wpisy, ponieważ były to dla mnie bardzo ciekawe wydarzenia i Zobacz więcej
blogów, które Twoim zdaniem zasługują na wyróżnienie; - poinformować o tym nominowanych;- ujawnić 7 faktów o sobie;- podziękować blogerowi, dzięki któremu otrzymało się nominację (u niego na blogu);- Zobacz więcej
Wczoraj ( tj. 31 sierpnia) wybraliśmy się do Opola na opolski festiwal smaków. Na opolskim rynku stanęły kramy i stoiska z przysmakami regionalnych kuchni. Opolscy blogerzy przygotowali dla gości Zobacz więcej
jakimś blogu, bo zwyczajnie nie wiem. Nie mówię wcale, że jest to złe, absolutnie! Fajnie jest poznawać nowe smaki, przygotowywać wyszukane potrawy, inspirować się np.kuchnią wietnamską tylko... Zobacz więcej
Smoothies z dziesiejszego postu powstały na potrzeby nowej kulinarnej inicjatywy blogerów z Dolnego Śląska. Całkiem niedawno wydaliśmy pierwszy numer magazynu Kocioł http://magazynkociol.pl/. Zobacz więcej
W ten weekend Gosia dała nam luz blues.... Zróbcie śniadanie jakie chcecie! No to wiadomo... frittata! Moja tym razem ze szparagami, wczorajszą grillowaną śląską kiełbasą i soslankowym wędzonym Zobacz więcej
Co prawda do świąt jeszcze jeszcze trochę czasu jest ale my blogerzy czasami żyjemy wg innych kalendarzy :) I czasami robimy coś dużo wcześniej. Równie dobrze mogę wpis wrzucić przed samymi świętami, Zobacz więcej
Dziękuję za wyróżnienie mojego bloga http://studenckiekulinaria.blogspot.com Krótko o zasadach zabawy: Wyróżniony bloger odpowiada na 11 pytań zadanych przez osobę, która blog wyróżniła. Sam również Zobacz więcej
patison w kuchni
patison w kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
patison w kuchni
Żurek mój.

Żurek mój. 43

0
No i złamałam się... Powiedziałam sobie, że nie będę robić "świątecznych" postów. Zwłaszcza, że pogoda jest raczej antywielkanocna. Jednak przeglądając posty innych blogerek/ blogerów, dostałam Zobacz więcej
owoce przynajmniej ponakłuwać, aby zbyt mocno nie popękały w czasie gotowania. Ten oraz inne smakowite przepisy z wykorzystaniem wiśni znajdziecie w szóstym numerze Magazynu Kocioł, który Zobacz więcej