bób ricotta

malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Bób, ricotta, mięta

Bób, ricotta, mięta 135

0
Z bobem byłam bardzo długo na bakier. Zupełnie nie rozumiałam,, dlaczego „dorośli” domownicy tak wyczekiwali na pierwsze, zielone strąki, a potem byli w stanie – zupełnie jakby od niechcenia drugim , Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
Szałwia, ricotta i bób.

Szałwia, ricotta i bób. 110

0
się. *** Szałwia, ricotta i bób. + makaron. Minimum pracy, maksimum smaku i jakości. Fenomenalne połączenie. To chyba retro smak. Bób już na wykończeniu, więc trzeba go dojeść. Ja lubię najbardziej Zobacz więcej
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pozostawiając kilka łyżek wody z makaronu. Na patelni roztopić masło, dodać pokrojony na plasterki czosnek i podsmażyć przez minutę na małym ogniu. Pod Zobacz więcej
Ricotta to niezwykle delikatny w smaku, lekki serek. Idealnie sprawdza się jako dodatek do delikatnych dań. Jego dodatkową zaletą jest fakt, że w porównaniu z takim mascarpone, kalorii ma tyle co nic Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
ricotta z bobem i tymiankiem

ricotta z bobem i tymiankiem 28

2
Jakie to proste, a jakie pyszne! Szybkie letnie śniadanie, gotowe w 5-8 minut! Składniki: 500 g ricotty garść bobu oliwa sok z cytryny listki tymianku sól, pieprz grzanka Ugotujcie bób w osolonej Zobacz więcej
Czy jest ktoś, kto nie lubi bobu? Chyba jeszcze z nikim takim się nie spotkałam... Bób niedługo się skończy, dlatego warto z niego korzystać! Dziś przygotowałam go z makaronem, serkiem ricotta oraz Zobacz więcej
Czy jest ktoś, kto nie lubi bobu? Chyba jeszcze z nikim takim się nie spotkałam... Bób niedługo się skończy, dlatego warto z niego korzystać! Dziś przygotowałam go z makaronem, serkiem ricotta oraz Zobacz więcej
Sezon na bób w pełni. Warto więc zaopatrzyć się w woreczek (sic!) bobu. Nie mam pojęcia kto wpadł na pomysł zaparzania witamin w foliowym worku, ale powinien zostać skazany na dożywotnie łuskanie Zobacz więcej
Makaron z ricottą i bobem Kolejny pomysł na proste szybkie danie, tym razem z wykorzystaniem makaronu, bobu i ricotty. Talerz kolorowych warzyw z makronem fusilli, okraszony kremowym serkiem na pewno Zobacz więcej
Jest mi ciężko wyobrazić sobie lżejszą i zdrowszą wersję klasycznych meksykańskich quesadilli. Zwykle wykorzystują one tony sera i smażonego mięsa oraz warzyw, same też bywają często smażone na Zobacz więcej
Bób najczęściej przygotowuję w najprostszej postaci – ugotowane zielone fasolki z odrobiną soli lub masła stanowią doskonałą przekąskę. Warzywo ma jednak znacznie większypotencjał kulinarny i sprawdza Zobacz więcej
Połączenie bobu oraz ricotty sprawdziło się nie raz (między innymi w TEJtarcie). Tym razem dodałam do niego chrupiącą szynkę serrano co wzbogaciło konsystencję oraz smak i tak oto powstał bardzo Zobacz więcej
Makaron z ricottą, suszonymi pomidorami i bobem Dzisiaj proponuję szybkie w wykonaniu danie z makaronu z ricottą i pomidorami suszonymi. Tak szybkie, że zdążycie je jeszcze przygotować na późny obiad Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przedstawiam Wam pyszne pierogi zbobem zdodatkiem boczku iricotty. Oryginalny farsz nadał nie powtarzalny smak, któryidealnie pasuje dopierogów. Naobiad przygotowałam Zobacz więcej
Druga propozycja wrześniowej pierogarni -pierogi z ricottą,szpinakiem i bobem. Ciasto :2 szkl.mąki,3/4 szkl ciepłej wody ,1 jajko,1 łyżeczka soli,1 łyżka oleju -z podanych składników zagnieść gładkie Zobacz więcej
mąki 1 jajko 1 łyżeczka soli 3/4 szklanki wody 1 łyżka oleju Składniki na farsz: 2 szklanki ugotowanego, obranego i rozgniecionego praską bobu 200 ml blanszowanego na parze szpinaku dokładnie Zobacz więcej
Ravioli to bardziej znana i lubiana potrawa kuchni włoskiej, te pyszne pierożki doskonale smakują nadziane letnimi warzywami połączonymi z serem ricotta. Ten włoski smak idealnie pasuje do letniej Zobacz więcej
Nawet nie wiem jak powinnam zacząć. Z ogromną rezerwą podchodziłam do tego przepisu Jamiego Olivera. Lubię bób i ricottę, ale miętę tylko w mohito. Połączenie smaków kusiło mnie, ale na wszelki Zobacz więcej
mamy pierwszy dzień lata! Składniki na 4 porcje: 300 g makaronu ze szpinakiem - u mnie LeSpeciali Tagliatelle agli spinaci firmy Arrighi 250 g ricotty duża cukinia dwie, trzy garści ugotowanego Zobacz więcej
Ckliwie żegnając się z sezonem szparagowym, rozpoczynam lato i sięgam po bób.Najczęściej jem gotowany bób w całości, ze skórką, doprawiony oliwą, czosnkiem, dużą ilością natki pietruszki;najlepiej mi Zobacz więcej