bób z koperkiem

bób sól, pieprz, koperek, masło Gotujemy bób w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy, dodajemy masło, drobno posiekany koperek i pieprz. Zobacz więcej
Bób - są jego wielcy fani (np. moja Mama) oraz wrodzy, którzy nie tkną go (np. mój P.). Ja do bobu podchodzę neutralnie. Zjem, przepadam, ale nie uwielbiam. Najczęściej jem go jako dodatek do obiadu, Zobacz więcej
Torebki z bobem na straganie to znak nadchodzącego lata. Najsmaczniejszy wtedy, gdy najdroższy, czyli właśnie teraz. Bób znano już w Starożytności, pochodzi prawdopodobnie z Bliskiego Wschodu. Zobacz więcej
HomeCooking.pl
HomeCooking.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
HomeCooking.pl
Bób z koperkiem

Bób z koperkiem 184

0
Sezon w pełni i bób do nabycia na każdym bazarku. Pamiętajmy aby zawsze kupować piękny zielony i po poradzie Joanny brązowy ale już przed ugotowaniem o nazwie Karmazyn i przygotowywać gona rożne Zobacz więcej
lutka40
lutka40 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
szczeciniankagotuje
Bób z koperkiem

Bób z koperkiem 252

0
Tysiące pasji i uspokojeń « Szynka wielkanocna pod ... Tortilla z kurczakiem » Bób z koperkiem Przepis pochodzi ze strony:http://www.kuchnia.tv/kuchnia_przepis_0-0-4704_bob-z-koperkiem.html Zrobiłam Zobacz więcej
Mam wątpliwości co do nazywania tego dipu hummusem. Dlaczego? Ponieważ arabskie słowo hummus oznacza ciecierzyca, a nie bób. Z drugiej strony, i ciecierzyca i bób należą do roślin bobowatych, więc są Zobacz więcej
Zazwyczaj jadałam bób taki zwykły - tzn gotowany do miękkości w osolonej wodzie. Aż do czasu, gdy spróbowałam bobu nad morzem. Kupiony na straganie gdzie sprzedaje się gotowaną kukurydzę w kolbach. Zobacz więcej
Pasta bobowo-koperkowa Składniki: ok. 500g bobu (świeżego lub mrożonego) trochę wyciśniętego czosnku (można pominąć) oliwa (ok. 8 łyżek) posiekany koperek Wykonanie: Bób wrzucamy na kilka minut na Zobacz więcej
Sposób zapodany mi przypadkiem przez kuzynkę. To znaczy zapodany sobie na kolację i mnie w ramach przekąski, który to sposób spowodował u mnie otwarcie oczek. Nie powiem żebym była mistrzynią Zobacz więcej
Sezon na bób w pełni, warto z niego korzystać, bo jest bardzo zdrowy ale też bardzo smaczny. Zawiera dużo witamin, ale też białka i błonnika. Tak przygotowany bób może być dodatkiem do obiadu. Bób z Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Bób z fetą i koperkiem

Bób z fetą i koperkiem 38

0
Ostatnio kupiłam bób, chciałam go początkowo zrobić z natką kolendry i kozim serem. Do kolendry zrobiłam podejście numer dwa, no cóż myślę, że było to podejście ostatnie. Nie każdy jest miłośnikiem Zobacz więcej
Kocham sezonową kuchnię:) A teraz właśnie swoje 5 minut ma bób;) Nie żałujemy więc go sobie i jadamy go pod każdą chyba możliwą postacią:) Dzisiaj występuje w roli prostej pasty kanapkowej z dodatkiem Zobacz więcej
Ten przepis znalazłam w lipcowym numerze Kuchni i serdecznie go polecam - choć teraz już trudno dostać świeży bób, zawsze można spróbować z mrożonym:) Danie bardzo smaczne i sycące (dla mnie Zobacz więcej
Witam was po tej dosyć długiej przerwie. Dziś do zaprezentowania Wam mam pyszną zupę z bobem, koperkiem i młodymi ziemniaczkami w rolach głównych:) Mam nadzieje że posmakuje Wam jak i mi posmakowało Zobacz więcej
Jestem bobową maniaczką. Jak przysiądę do kilogramowej porcji, to jestem w stanie zjeść na raz prawie cały. Bób jest dla mnie jednym z wielu smaków lata. Już sam zapach gotujących się fasolek sprawia, Zobacz więcej
wtedy spośród całego bogactwa warzyw i owoców, planując jednocześnie posiłki na najbliższy tydzień. Pomidory na sos i zupę, młode, słodkie marchewki, ogórki do ukiszenia, kalafior, fasolka i bób. Ten Zobacz więcej
Podsmażony bób z wędzonym boczkiem i koperkiem. Pomysł:http://www.makecookingeasier.pl/ Składniki: 250g bobu 150g wędzonego boczku pęczek koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól Wykonanie: Bób Zobacz więcej
Składniki: bób 1/2 kg, masło 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, sól czosnkowa - do smaku bób opłukać i ugotować do miękkości bez soli - nie będzie twardy gdy jest już Zobacz więcej
Bób to letnia, zawsze pożądana przekąska Najczęściej jadamy go ugotowanego, z masełkiem i koperkiem, czy czosnkiem, ale zdarza się, że z bobem robimy sałatki, makarony i inne bardziej treściwe Zobacz więcej