bób z pangrattato

{{headerMessage}}
Bób pakowany w woreczki wciąż kusi i kusi, kupuje codziennie w nadziei, że powstanie z niego kolejne smaczne danie. Bób z pangrattato to jedno z moich ulubionych letnich dań z wykorzystaniem tego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj się przemogłam i pomimo gorącej atmosfery na zewnątrz ugotowałam bób. Kupiłam kilogram i musiałam go przerobić, żeby nie zepsuł się. Jako, że jestem ogromną miłośniczką bobu zarówno w sezonie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodatek świeżego bobu. Właśnie zaczął się na niego sezon, więc grzechem byłoby nie korzystać. Bób lubię podawać z pangrattato, czyli czymś w rodzaju bułki tartej, ale z dodatkiem np. czosnku i ziół. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron i czerstwy chleb, czy to nie dziwne połączenie? Jeśli podsmażyć chleb na oliwie, doprawić go aromatycznymi ziołami i czosnkiem, podać w towarzystwie słodkiej dyni, parmezanu i makaronu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wypada z obiegu. Przyjdzie i na nią czas. Na blacie kuchennym leży kolejna paczka bobu, bo podczas wizyty w warzywniaku po raz znów nie mogę się jej oprzeć. Po wieeeeelu porcjach gotowanego bobu z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj jest wyjątkowo piękny dzień. Nie ma to nic wspólnego z pogodą, mimo, że słońce powróciło dziś po małym urlopie. Jeszcze nie zdradzę Wam dlaczego, ale w między czasie chętnie podzielę się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jagody: a więc maślane jagodzianki albo jagodzianki mojej mamci.I jeszcze pierogi! Maliny: krajanka owsiana z malinami albo tarta z malinami i białą czekoladą z kruszonkąowsianą. Pomidory: obłędna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tych zielonych fasolkach zakochałam się na dobre niespełna rok temu, zawsze jakoś nie było mi do bobu po drodze na targowisku. Ostatecznie kulinarne eksperymenty wymusiły na mnie sięgnięcie po te Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, risotto i książka pełna słońca Już jutro... Słonecznych! :) Babka (prawie) tiramisu :) Marzec(8) Kiełki – chia (szałwia hiszpańska) Kiełki, kiełkownice i początki (?) sklerozy Książkowo, z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szparagowy 2012 otwarty! Już są! :) Pokrzywy, risotto i książka pełna słońca Już jutro... Słonecznych! :) Babka (prawie) tiramisu :) Marzec(8) Kiełki – chia (szałwia hiszpańska) Kiełki, kiełkownice i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Focaccia barese Jesiennie Panzanella, czyli włoski sposób na czerstwy chleb Pappa al pomodoro, czyli włoska ‘pomidorówka’ z toskańskim rodowodem Melon doskonały Piąta Pora Roku i sałatka na Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 150

0
{{headerMessage}}
czyli szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji Ciasteczkowy ‘przypominacz’ Listopad(9) Rozrzewająca zupa soczewicowa z dynią Farma dyniowa pod Krakowem - ogłoszenie Risotto z kasztanami i pieczoną Zobacz więcej