bochenkowe

ZOBACZ TAKŻE:

Daktylownia
Daktylownia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daktylownia.pl
vegan pulled chicken

vegan pulled chicken 33

0
{{headerMessage}}
Do zrobienia vegan pulled chicken wykorzystałam owoc drzewa bochenkowego – jackfruit. Kupicie go w sklepach wegańskich, z kuchnią indyjską, albo w tych gdzie w ofercie są produkty spożywcze z całego Zobacz więcej
Daktylownia
Daktylownia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
daktylownia.pl
wegan pulled chicken

wegan pulled chicken 19

0
{{headerMessage}}
Do zrobienia wegan pulled chicken wykorzystałam owoc drzewa bochenkowego – jackfruit. Kupicie go w sklepach wegańskich, z kuchnią indyjską, albo w tych gdzie w ofercie są produkty spożywcze z całego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
", foremkowe, nie bochenkowe. "Wyrastamy" przez 20 minut w 40C. Po czym wkładamy do formy i odstawiamy, pod ściereczką, w ciepłe miejsce na jakieś 4 godziny (wierzch smarujemy wodą). Pieczemy 70' w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-raising) 1 lyzeczka sody 3/4 szklanki kwasnej smietany 1 lyzka mleka 1 szklanka zgniecionego na papke banana Rozgrzej piekarnik do 180stC. Posmaruj odrobina tluszczu i wyloz papierem do pieczenia Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Chleb orkiszowy na słodko

Chleb orkiszowy na słodko 50

0
{{headerMessage}}
odstaw w ciepłe miejsce na noc. Rano dodaj do ciasta pozostałą mąkę i zagnieć. Włóż masę do wysypanej otrębami prostokątnej formy o długości 20 cm. Przykryj ściereczkę i odstaw w ciepłe miejsce Zobacz więcej
Wiewi00ra
Wiewi00ra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiedźmienie
Chleb sobótkowy

Chleb sobótkowy 46

0
{{headerMessage}}
zagniatamy i wyrabiamy ciasto. Dolewamy tyle wody ile potrzeba, ciasto ma być dość "lepkie", foremkowe, nie bochenkowe. "Wyrastamy" przez 20 minut w 40C. Po czym wkładamy do formy, smarujemy po Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Chleb słonecznikowy

Chleb słonecznikowy 563

0
{{headerMessage}}
planuję zakupów w piekarni. Nic nie dorówna własnemu, pachnącemu, świeżo upieczonemu, domowemu bochenkowi:) Składniki: 200ml kilkudniowego, aktywnego zakwasu (przepis na zakwas kliknij tutaj) 400g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Efektowne podłużne czerwone ziarna ryżu dodają egzotyczną nutkę naszemu domowemu bochenkowi. Aby wzbogacić jego walory żywieniowe, zawiera również spora ilość płatków pszennych. Składniki na jeden Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sztukę i na poleciałam 10 km z drugim bananem na twarzy. Mój zamrażalnik pęka od nich w szwach i muszę trochę miejsca zrobić na letnie owoce ;P Jeżeli czyta to taki głuptas jak ja, który unika Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na zakwasie. Ogórki nadały bochenkowi nietuzinkowego smaku Chleb z ogórkami kiszonymi na zakwasie Autor:Tosia Czas przygotowania: 4 hours 30 mins Czas pieczenia: 40 mins Calkowity czas: 5 hours 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przyznaję się - chyba wpadłam w wir pieczenia ciasteczek ;) Korzystając z kolejnego dnia 'normalnych' temperatur na zewnątrz znowu uruchomiłam piekarnik, co zresztą dodatkowo przydało się też Zobacz więcej
mania179
mania179 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodkie Inspiracje
Chleb owsiany z miodem

Chleb owsiany z miodem 26

3
{{headerMessage}}
przygotowany chlebek na 40-60 min. w ciepłym miejscu. Piekarnik nagrzać do 180 st. C. Wstawić chlebek, piec ok. 40-50 min. Wyjąć z foremki i pozwolić bochenkowi ostygnąć, np. na kratce. Smacznego :) Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Chleb Codzienny

Chleb Codzienny 788

1
{{headerMessage}}
tę zaletę, że działa jak klej i pozwala też posypać chleb ziarnami. Później zostaje już tylko piekarnik. Piekę ten chleb około 45 - 50 minut w 200 stopniach. * Po wyjęciu z piekarnik spryskuję Zobacz więcej
bezlaktozy
bezlaktozy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bezlaktozy
CHLEBEK FASOLOWY

CHLEBEK FASOLOWY 294

0
{{headerMessage}}
). Chlebek w piekarniku nie będzie już rósł. Smacznego! Smak: ciekawy - fasola jest mało identyfikowalna, a gałka muszkatołowa znakomicie zabija posmak sody i proszku do pieczenia. Konsystencja: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
powiem, że pomysł powizięłam stąd. Cechy upieczonego chleba: Bochenkowy Na zakwasie Lekki Kwaskowaty z lekkim posmakiem ricotty. Składniki: Zaczyn (przygotowany wieczorem poprzedniego dnia): 150 g. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lubię pokroić ją w kostkę i dodać na przykład do risotto. Lub zrobić z niej puree i dodać je do chleba. Bo nie dość, że dodaje bochenkowi naturalnej słodyczy, to jeszcze dzięki niej uzyskamy piękny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkąd wyhodowałam zakwas nieustannie eksperymentuję. Gdyby ktoś przejrzał historię w mojej przeglądarce, znalazłby w większości strony ze wskazówkami dotyczącymi pieczenia chleba :P Jestem tak Zobacz więcej
Nieśka
Nieśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mówią weki
Dwa chleby Wielkanocne

Dwa chleby Wielkanocne 101

0
{{headerMessage}}
ferworze przygotowań do Wielkanocnego śniadania nie zdążyłam zrobić zdjęć całemu bochenkowi, a chleb podzieliłam między dwa domy, na zdjęciach widzicie tylko kromeczki, które zostawiłam sobie razem z Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
niebo na talerzu
Polski chleb na zakwasie

Polski chleb na zakwasie 133

0
{{headerMessage}}
do tej pory. Kto nie ma, niech nastawia zakwas ( tu przepis ) i nie dajmy się chemii dosypywanej w niektórych piekarniach. Bochenek chleba pieczony w piekarniku nie wychodzi mi tak wysoki jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego momentu zagniataj jeszcze kilka minut. Uformuj z ciasta okrągły bochenek i ułóż go na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Przykryj bochenek materiałową szmatką i odstaw blachę w ciepłe Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: