boćwina a la szparagi

kuchennykodeks
kuchennykodeks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchenny kodeks
Ciastko à la twix

Ciastko à la twix 53

Ciastko à la twixJak sama nazwa mówi dzisiaj uraczę Was pysznym ciasteczkiem, który wyglądem i smakiem bardzo przypomina popularnego batonika Twix. Inna nazwa z jaką możecie się spotkać, to ciasto Zobacz więcej
Kuchnia u Poli
Kuchnia u Poli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Poli
Kurczak a`la KFC

Kurczak a`la KFC 824

Kurczak a`la KFC Skrzydełka i stripsy a`la KFC są idealnie chrupiące, smakiem bardzo zbliżone, a nawet identyczne można rzec, do tych podawanych w fast food`owej restauracji. Podane w towarzystwie Zobacz więcej
yeschef.blog
yeschef.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
yeschef
Naleśniki à la „Zabaglione”

Naleśniki à la „Zabaglione” 18

Wariacja na temat włoskiego deseru. Proste, szybkie i… słodkie:) Porcje: 1 Czas: 25 min Trudność: łatwe Koszt: niski Co potrzebujemy Składniki: Naleśniki (przepis tutaj) 4 żółtka cukier 4/5 truskawek Zobacz więcej
Kuchnia włoska to zdecydowanie mój typ jeśli chodzi o gotowanie. Nie oznacza to jednak, że klasycznych przepisów nie można modyfikować. Tradycyjna parmigiana była dla mnie za mało sycąca i w ten Zobacz więcej
Naleśniki a la snikers - NALEŚNIKI/PLACUSZKI - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Naleśniki a la snikers (13.06.2017)Kolorowa sałatka z Zobacz więcej
Kuchnia włoska to zdecydowanie mój typ jeśli chodzi o gotowanie. Nie oznacza to jednak, że klasycznych przepisów nie można modyfikować. Tradycyjna parmigiana była dla mnie za mało sycąca i w ten Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Cappuccino à la rosé

Cappuccino à la rosé 12

Cappuccino à la rosé - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Jestem bardzo zaskoczona smakiem tych cukierków.To niesamowite ,że z tak prostego warzywa jak ziemniak ,można wyczarować coś tak pysznego i niebiańskiego jak marcepan.Moja znajoma była pewna że to Zobacz więcej
przemyslaw.ignaszewski
przemyslaw.ignaszewski Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VEGENERAT BIEGOWY
PASTA A`LA SMALEC

PASTA A`LA SMALEC 106

Zdarza się raz na jakiś czas, że zasiadam do kompa i gdy próbuję skleić jakiś wstęp do przepisu, w mojej głowie panuje chaos. Czuję pod skórą szalejące pomysły, ale ich niesprecyzowane ruchy nie mogą Zobacz więcej
konstancja.wojewodzka
konstancja.wojewodzka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchcik
Kuleczki a la Rafaello

Kuleczki a la Rafaello 78

Robiłam Rafaello z fasoli białej, które niezbyt przypadło mi do gustu. Babeczki fasolowe, ciasto owszem. W kuleczkach z fasoli brakowało mi tego smaku kokosa. Smak tych kuleczek bardzo mocno Zobacz więcej
Dzisiaj nuta orientu w tradycyjnej odsłonie, czyli polskie paszteciki w papierze ryżowym. Eksperymentów w mojej kuchni nie ma końca. Każdy dzień przynosi nowe inspiracje, a głowa pełna pomysłów. Zobacz więcej
Kuleczki a la Bounty - DESERY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kuleczki a la Bounty (08.03.2017)Pikantna sałatka z zielonego ogórka Zobacz więcej
xmeeteatlovex
xmeeteatlovex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
meet.eat.love
Naleśniki a la Gundel

Naleśniki a la Gundel 20

Składniki (na 20 sztuk): CIASTO 400g mąki 600ml mleka 400ml wody gazowanej 3 całe jajka szczypta soli olej do smażenia NADZIENIE ORZECHOWE 400 g siekanych orzechów 100g rodzynek 500ml mleka 300g cukru Zobacz więcej
tasyfa
tasyfa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperymenty kuchenne...
Szparagi a la Tata

Szparagi a la Tata 83

Wiele jest przepisów na szparagi. W tym roku obiecałam sobie, że przejrzę chociaż połowę tego co mam zapisane na temat tego warzywa. Część z tego na pewno wypróbuję, ale zaczynam od sprawdzonego Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
langosze à la szczodraki

langosze à la szczodraki 81

Z dniem Trzech Króli wiąże się z Polsce i w innych krajach wiele obyczajów i tradycyjnych potraw. We Francji piecze się z ciasta francuskiego i nadziewa masą migdałową mini galettes des Rois. W Zobacz więcej
Witajcie! Pogoda zdumiewa! Pierwszy raz od ok. pięciu lat widzę tyle śniegu za oknem, a on cały czas mocno sypie i z tego co mi się wydaje- nie zamierza przestać. Kilka/kilkanaście lat temu taka Zobacz więcej
Coś się u mnie makaronowo zrobiło ostatnio. Średnio co drugi dzień robię coś na bazie różnych rodzajów makaronów, raviolis, pierożków. Może to ten chłód, który nagle zaczął się pojawiać porankami i Zobacz więcej
Karolina
Karolina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zmysły w kuchni
Boćwina

Boćwina 1603

Boćwina, burak liściowy, mangold, kapusta rzymska, burak szpinakowy - pod takimi nazwami możecie znać to warzywo. Znacie? Lubicie? Liście na zdjęciu pochodzą z mojego ogródka. Zerwałam boćwinę, a Zobacz więcej
Wiosna to czas szparagów. Białe czy zielone, są świetne w każdej postaci – w zupie, risotto, w sosie holenderskim, czy tak jak dzisiaj jako przystawka z sosem jajeczno-maślanym. Mmmm… Spring is the Zobacz więcej
anytsujx
anytsujx Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje ciacho
Torcik a la Ikea

Torcik a la Ikea 3554

Kochani, dziś przedstawiam Wam przepis, który ostatnio stał się hitem w moim domu. Mój Mąż jest zachwycony, jego smakiem …. ,,kiedyś to lubczyk miał działanie magiczne ;)”, dziś wystarczy przepyszny Zobacz więcej