boćwina a la szparagi

Wydaje mi się, żezaczęła się wiosna. Pogoda jest taka, jaka była: raz słońce, raz deszcz. Aletrawa się zieleni, kwitną kwiaty, anawet magnolie. Wkomunalnym ogrodzie, naktóry patrzę przez okno zsalonu, Zobacz więcej
, od zupy zwanej pulte, będącej właściwie owsianką z mąki gotowanej w osolonej wodzie, z dodatkiem jakichkolwiek dostępnych dla ówczesnego kucharza warzyw, takich jak soczewica, kapusta, cebula, Zobacz więcej
ugotowaną zieleniną, ziołami i serem feta. W zależności od składu nadzienia, a przede wszystkim od kształtu ciasta, otrzymujemy hortopitę, spanakopitę lub kalitsounię. Z zieleniny można przygotować Zobacz więcej
- w małych ilościach Sałata masłowa Sałata lodowa Sałata radicchio Czerwony koral sałata Rukola Oliwki Pasternak Groch Ziemniaki Dynia Dynia konserwowa - 1/4 szklanki, 2,2 uncji Rzodkiewka Czerwona Zobacz więcej
Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) kapusta Ciemny żytni chleb śląski Szparagowe pesto Lekki Zobacz więcej
Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) kapusta Ciemny żytni chleb śląski Szparagowe pesto Lekki Zobacz więcej
i truskawki (deserowo) Orkiszowiec na zakwasie, półrazowy Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 115

0
przypominacz Duńskie bułeczki z kardamonem Wiosenna zupa-krem z sałatą Ciasto na pierogi / ravioli doskonałe (bez jajek) W kulinarnym raju Zielono mi. Koktajl / smoothie i o dietach słów kilka. Zobacz więcej