boćwina a la szparagi

Kuchnia u Poli
Kuchnia u Poli Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Poli
Kurczak a`la KFC

Kurczak a`la KFC 143

Kurczak a`la KFC Skrzydełka i stripsy a`la KFC są idealnie chrupiące, smakiem bardzo zbliżone, a nawet identyczne można rzec, do tych podawanych w fast food`owej restauracji. Podane w towarzystwie Zobacz więcej
Naleśniki a la snikers - NALEŚNIKI/PLACUSZKI - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Naleśniki a la snikers (13.06.2017)Kolorowa sałatka z Zobacz więcej
Kuchnia włoska to zdecydowanie mój typ jeśli chodzi o gotowanie. Nie oznacza to jednak, że klasycznych przepisów nie można modyfikować. Tradycyjna parmigiana była dla mnie za mało sycąca i w ten Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Cappuccino à la rosé

Cappuccino à la rosé 8

Cappuccino à la rosé - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Jestem bardzo zaskoczona smakiem tych cukierków.To niesamowite ,że z tak prostego warzywa jak ziemniak ,można wyczarować coś tak pysznego i niebiańskiego jak marcepan.Moja znajoma była pewna że to Zobacz więcej
Zdarza się raz na jakiś czas, że zasiadam do kompa i gdy próbuję skleić jakiś wstęp do przepisu, w mojej głowie panuje chaos. Czuję pod skórą szalejące pomysły, ale ich niesprecyzowane ruchy nie mogą Zobacz więcej
Kuleczki a la Bounty - DESERY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kuleczki a la Bounty (08.03.2017)Pikantna sałatka z zielonego ogórka Zobacz więcej
konstancja.wojewodzka
konstancja.wojewodzka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchcik
Kuleczki a la Rafaello

Kuleczki a la Rafaello 70

Robiłam Rafaello z fasoli białej, które niezbyt przypadło mi do gustu. Babeczki fasolowe, ciasto owszem. W kuleczkach z fasoli brakowało mi tego smaku kokosa. Smak tych kuleczek bardzo mocno Zobacz więcej
Dzisiaj nuta orientu w tradycyjnej odsłonie, czyli polskie paszteciki w papierze ryżowym. Eksperymentów w mojej kuchni nie ma końca. Każdy dzień przynosi nowe inspiracje, a głowa pełna pomysłów. Zobacz więcej
xmeeteatlovex
xmeeteatlovex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
meet.eat.love
Naleśniki a la Gundel

Naleśniki a la Gundel 14

Składniki (na 20 sztuk): CIASTO 400g mąki 600ml mleka 400ml wody gazowanej 3 całe jajka szczypta soli olej do smażenia NADZIENIE ORZECHOWE 400 g siekanych orzechów 100g rodzynek 500ml mleka 300g cukru Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
langosze à la szczodraki

langosze à la szczodraki 74

Z dniem Trzech Króli wiąże się z Polsce i w innych krajach wiele obyczajów i tradycyjnych potraw. We Francji piecze się z ciasta francuskiego i nadziewa masą migdałową mini galettes des Rois. W Zobacz więcej
Witajcie! Pogoda zdumiewa! Pierwszy raz od ok. pięciu lat widzę tyle śniegu za oknem, a on cały czas mocno sypie i z tego co mi się wydaje- nie zamierza przestać. Kilka/kilkanaście lat temu taka Zobacz więcej
tasyfa
tasyfa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperymenty kuchenne...
Szparagi a la Tata

Szparagi a la Tata 82

Wiele jest przepisów na szparagi. W tym roku obiecałam sobie, że przejrzę chociaż połowę tego co mam zapisane na temat tego warzywa. Część z tego na pewno wypróbuję, ale zaczynam od sprawdzonego Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Biff à la Lindström

Biff à la Lindström 65

Biff à la Lindström to chyba najpopularniejsza w Szwecji mięsna potrawa, zaraz po słynnych klopsikach szwedzkich. Pierwszy raz robiłam podejście do tej potrawy kilka lat temu i wówczas niezbyt Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Śledzie a la matbucha

Śledzie a la matbucha 32

Śledzie a la matbucha to śledzie z pieczoną papryką i kuminem O, to są śledzie w stylu arabskim mocno. Wiem, że tam się generalnie nie jada ryb, ale to takie fusion. Polecam, tyle powiem. Składniki na Zobacz więcej
Kartoflo! Usty Twemi Boże znaczysz chęci, Twa cudność mnie przeraża, twa dobroć mnie nęci. Adam Mickiewicz " Kartofla" Ogłaszam tydzień z ziemniakiem! Uwielbiam to Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Wołowina "À la Rydberg"

Wołowina "À la Rydberg" 43

Danie to wymyślono w Hotelu Rydberg - pierwszym nowoczesnym hotelu w Sztokholmie, otwartym w 1857 roku - i jemu tez potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę . W daniu tym niezwykle ważne jest , aby osobno Zobacz więcej
Coś się u mnie makaronowo zrobiło ostatnio. Średnio co drugi dzień robię coś na bazie różnych rodzajów makaronów, raviolis, pierożków. Może to ten chłód, który nagle zaczął się pojawiać porankami i Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Kotlet a la Pożarski

Kotlet a la Pożarski 232

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego to panierowany kotlet z mięsa kurzego. Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej i datuje się na XIX wiek. Według podania przyrządził go karczmarz Pożarski, Zobacz więcej
Wiosna to czas szparagów. Białe czy zielone, są świetne w każdej postaci – w zupie, risotto, w sosie holenderskim, czy tak jak dzisiaj jako przystawka z sosem jajeczno-maślanym. Mmmm… Spring is the Zobacz więcej