boćwina a la szparagi

Wydaje mi się, żezaczęła się wiosna. Pogoda jest taka, jaka była: raz słońce, raz deszcz. Aletrawa się zieleni, kwitną kwiaty, anawet magnolie. Wkomunalnym ogrodzie, naktóry patrzę przez okno zsalonu, Zobacz więcej
, od zupy zwanej pulte, będącej właściwie owsianką z mąki gotowanej w osolonej wodzie, z dodatkiem jakichkolwiek dostępnych dla ówczesnego kucharza warzyw, takich jak soczewica, kapusta, cebula, Zobacz więcej
ugotowaną zieleniną, ziołami i serem feta. W zależności od składu nadzienia, a przede wszystkim od kształtu ciasta, otrzymujemy hortopitę, spanakopitę lub kalitsounię. Z zieleniny można przygotować Zobacz więcej
paleo (bez glutenu). Cook it Lean Mięsne babeczki z kremem z dyni BARBELL KITCHEN #152 Rollsy Zdrowie, paleo Domowa nutella JOANNA HAŚNIK Hashimoto Apetyt na Życie Pieczony boczek Alpacasquare Jak Zobacz więcej
(10) Szparagi - sałatka na poniedziałek Zakwas i razowy orkiszowiec Książkowo - Paul Hollywood Wegańskie burgery z ciecierzycą i kaszą jaglaną Ryba z orzechową ‘panierką’ i puree z batatów Morele i Zobacz więcej
Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) kapusta Ciemny żytni chleb śląski Szparagowe pesto Lekki Zobacz więcej
i truskawki (deserowo) Orkiszowiec na zakwasie, półrazowy Z czerwcowego archiwum - czarny bez Z czerwcowego archiwum – rabarbar i truskawki (przetwory) Maj(9) Sałatka, na pocieszenie ;) Wiosenna (?) Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Szczęśliwego! :)

Szczęśliwego! :) 139

0
‘Smakując Grecję’, czyli miód, oliwki i ośmiornice (i nie tylko! ;)) Czerwiec(3) ‘Zupa’ czereśniowa z czerwonym winem (czyli deser dla dorosłych) Wytrawny keks z łososiem i kozim serem Zupa z Zobacz więcej