boczek confit

{{headerMessage}}
ilością tymianku. Dobór mięs jest duży, ale ważne żeby była wieprzowina (boczek, słonina, karkówka, kiełbasa np. polska, biała, frankfurteki) oraz confit z gęsi, kaczki. Stosuje się też jagnięcinę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nią dwa przepisy. Możemy w nim zobaczyć jak powstaje danie główne, którym jest Confit z kurczaka, rozmarynowane ziemniaki i duszona soczewica oraz przystawkę czyliprzegrzebki z kapustą boczkiem i Zobacz więcej
Małgorzata B.
Małgorzata B. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Life Of Cooking
Trzy Znaki Smaku

Trzy Znaki Smaku 106

0
{{headerMessage}}
, która została przygotowana dla nas przez kucharzy,na bazie produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG i GTS. Źródło ARR. Potrawy jakie mieliśmy możliwość spróbować to:bakłażan z jabłkiem grójeckim w sosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grójeckiego z chlebem prądnickim i serem korycińskim (Joanna Jakubiuk) – przepyszna Jesiotr na musie z jabłek łąckich inspirowany przepisem z XVIIIw (Maciej Nowicki), Boczek ze świni złotnickiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na konfiturę z łososia. Właściwie jest to confit, poprawną wymową powinno być “kąfii” lub jakoś tak, dla nas to swojska konfitura. Na szczęście ignorancja potrafi wyjść na dobre, bo skoro można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
alkoholi zostaliśmy przy jednym: Staropolski miód Pitny!!!! uwielbiamy! Taki aperitiw trwa około godziny i po nim przechodzi się już do stołu. Na przystawkę podałam klasykę mojego stołu: zupę krem z Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 786

0
{{headerMessage}}
– mi najbardziej smakowała gęś na sposób orientalny z melonem i papryką. Myślę też, że to już czas, żeby samej we własnej kuchni zmierzyć się z tym ptakiem :) Oto, czego miałyśmy okazję spróbować (i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możliwość uczestniczyć. Odbyły się one w uroczym dworku-restauracji Krasnodwórw Warszawie. Prowadził je koordynator akcji i szef kuchni restauracji Bulaj w Sopocie Artur Moroz. Od niego dowiedziałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przestronny „ogródek”. Kuchnia jest pyszna. Niebanalna, nawet jeżeli tak Wam się wyda po przestudiowaniu menu. Tatar z polędwicy wołowej aromatyzowany dymem wiśniowym, 29 zł Mam króla tatarów! Samo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konfitowanie (słowo pochodzi z języka francuskiego confiti oznacza“konserwowanie”) to metoda utrwalania żywności wymyślona wieki temu przez Francuzów. Konfitowanie wykorzystywano głównie do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udko kaczki confit, sos wiśniowy z anyżem, czerwonym winem i goździkami z babą ziemniaczaną Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Katarzyna Owca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit z kurczaka i Cassoulet – styczniowe wyzwanie DaringCooks Styczniowe wyzwanie Daring Cooks, confit z kaczki lub kurczaka i wykorzystanie go w cassoulet, jest pomysłem Jenni prowadzącej bloga The Zobacz więcej
{{headerMessage}}
| blog: Prawo do gotowania z pasją Pizza z boczkiem i pieczarkami autorka: Bernadetta | blog: Prawo do gotowania z pasją Włoska pizza z pieczarkami autorka: gosai | blog: kawa-z-pianka Pizza z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, policzek, móżdżek, ozorek i wątróbka). Ed Red zachwycił mnie najlepszymi stekami w Krakowie i fenomenalnymi podrobami. Musicie ich spróbować! Fab Fusion– sorbet z mango zanurzony w wermucie z Zobacz więcej
Kalejdoskop Renaty
Kalejdoskop Renaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kalejdoskop Renaty
250 lat kanapki

250 lat kanapki 141

0
{{headerMessage}}
zmiksowane na grubo w blenderze, sól i pieprz do smaku. Egg salad, bacon & arugula sandwich wykonany jest: z jajecznicą(jajecznica z musztardą, sól i pieprz do smaku), ketchup, sałata i smażony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejsza sałatka inspirowana jest sałatką liońską jednak zdecydowanie odbiega od jej klasycznego kształtu. Wzbogaciliśmy ją o karmelizowany por, marchewkę i cebulę. Poza dressingiem Zobacz więcej
wkuchniwieczorem
wkuchniwieczorem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w kuchni wieczorem
Cassoulet

Cassoulet 121

0
{{headerMessage}}
fasolę przesypać do durszlaka. W 5 litrowym garnku lub większym gotować golonkę przez 2 godziny. Ma łatwo odchodzić od kości. Wyjąć ją z wody i porwać na kawałki na jeden kęs, a skórę pokroić (ja Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pora na cassoulet

Pora na cassoulet 95

0
{{headerMessage}}
pochodzi prawdopodobnie z Castelnaudary. Można wyróżnić trzy wersje tej potrawy w zależności od mięsnych składników: receptura z Castelnaudary zawiera oprócz fasoli wyłącznie wieprzowinę, ta z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Byłem bardzo ciekawy, czy zainwestowane pieniądze i czas się zwrócą. Odpowiedź ? – tak ! Przystawka – wątróbka kacza, czekolada, demi-glace, boczek, agrest Na początek – mocne uderzenie. Mus z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się zepsuło. Mój cassoulet został podany z bagietką i confit z kaczki. Do smaku nie mogę przyczepić. Daniebyłosmaczne, zarówno kaczka jak i fasola były miękkie, a mięso soczyste. Jednak stosunek Zobacz więcej