boczek confit

{{headerMessage}}
ilością tymianku. Dobór mięs jest duży, ale ważne żeby była wieprzowina (boczek, słonina, karkówka, kiełbasa np. polska, biała, frankfurteki) oraz confit z gęsi, kaczki. Stosuje się też jagnięcinę. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nią dwa przepisy. Możemy w nim zobaczyć jak powstaje danie główne, którym jest Confit z kurczaka, rozmarynowane ziemniaki i duszona soczewica oraz przystawkę czyliprzegrzebki z kapustą boczkiem i Zobacz więcej
Małgorzata B.
Małgorzata B. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Life Of Cooking
Trzy Znaki Smaku

Trzy Znaki Smaku 106

0
{{headerMessage}}
, która została przygotowana dla nas przez kucharzy,na bazie produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG i GTS. Źródło ARR. Potrawy jakie mieliśmy możliwość spróbować to:bakłażan z jabłkiem grójeckim w sosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
MRiRW oraz autor książek kulinarnych pan Andrzej Fiedoruk. Nad całą stroną kulinarną czuwał sam Grzegorz Łapanowski. Ja niestety z przyczyn niezależnych ode mnie dotarłam do grupy dopiero na kolację Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na konfiturę z łososia. Właściwie jest to confit, poprawną wymową powinno być “kąfii” lub jakoś tak, dla nas to swojska konfitura. Na szczęście ignorancja potrafi wyjść na dobre, bo skoro można Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyszła, ale nie zdąrzyłam sfotografować. Farsz zrobiłam z plastrów boczku świeżego, suszonych śliwek, szalotek i likieru śliwkowego. Dusiłam ją pod przykryciem, doprawiając bulionem z kury i śliwkami Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 778

0
{{headerMessage}}
ze skórą z solą, majerankiem i pieprzem – coś jak tatar, doskonale nadaje się do pieczywa uda gęsie confit roladki z wątróbki gęsiej marynowanej w słodkim winie w boczku pierś z gęsi smażona z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gęsie marynowane w Maderze, zawinięte w boczek i usmażone smażona marynowana w wódce pierś z gęsi, z czerwoną cebulą, chilli, imbirem, żółtą papryką i melonem czernina bez krwi, na wywarze z gęsiny z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się tatar. Pyszny tatar. Pełen drobno posiekanych dodatków, świeży, doprawiony, poezja.Póki co to będzie mój faworyt w mieście. Krem z natki pietruszki z boczkiem confit, kremowym jajkiem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Konfitowanie (słowo pochodzi z języka francuskiego confiti oznacza“konserwowanie”) to metoda utrwalania żywności wymyślona wieki temu przez Francuzów. Konfitowanie wykorzystywano głównie do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Udko kaczki confit, sos wiśniowy z anyżem, czerwonym winem i goździkami z babą ziemniaczaną Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Katarzyna Owca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Confit z kurczaka i Cassoulet – styczniowe wyzwanie DaringCooks Styczniowe wyzwanie Daring Cooks, confit z kaczki lub kurczaka i wykorzystanie go w cassoulet, jest pomysłem Jenni prowadzącej bloga The Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Drodzy Durszlakowicze i Zmiksowani!! Odwaliliście kawał dobrej roboty - 66 wpisów na durszlak.pl i 31 wpisy na zmiksowani.pl w 30 dni - brawo!! Poniżej wszystkie wpisy z durszlak.pl :) Wpisy ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, policzek, móżdżek, ozorek i wątróbka). Ed Red zachwycił mnie najlepszymi stekami w Krakowie i fenomenalnymi podrobami. Musicie ich spróbować! Fab Fusion– sorbet z mango zanurzony w wermucie z Zobacz więcej
Kalejdoskop Renaty
Kalejdoskop Renaty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kalejdoskop Renaty
250 lat kanapki

250 lat kanapki 141

0
{{headerMessage}}
zmiksowane na grubo w blenderze, sól i pieprz do smaku. Egg salad, bacon & arugula sandwich wykonany jest: z jajecznicą(jajecznica z musztardą, sól i pieprz do smaku), ketchup, sałata i smażony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiejsza sałatka inspirowana jest sałatką liońską jednak zdecydowanie odbiega od jej klasycznego kształtu. Wzbogaciliśmy ją o karmelizowany por, marchewkę i cebulę. Poza dressingiem Zobacz więcej
wkuchniwieczorem
wkuchniwieczorem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w kuchni wieczorem
Cassoulet

Cassoulet 121

0
{{headerMessage}}
na potrawę jest całkiem ciekawy i godny zapamiętania. Coś podobnego możemy przygotować wykorzystując resztki z mięs i warzyw z rosołu. Dodajmy do nich fasolę oraz podsmażoną kiełbaskę i boczek, a Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pora na cassoulet

Pora na cassoulet 95

0
{{headerMessage}}
pochodzi prawdopodobnie z Castelnaudary. Można wyróżnić trzy wersje tej potrawy w zależności od mięsnych składników: receptura z Castelnaudary zawiera oprócz fasoli wyłącznie wieprzowinę, ta z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Byłem bardzo ciekawy, czy zainwestowane pieniądze i czas się zwrócą. Odpowiedź ? – tak ! Przystawka – wątróbka kacza, czekolada, demi-glace, boczek, agrest Na początek – mocne uderzenie. Mus z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się zepsuło. Mój cassoulet został podany z bagietką i confit z kaczki. Do smaku nie mogę przyczepić. Daniebyłosmaczne, zarówno kaczka jak i fasola były miękkie, a mięso soczyste. Jednak stosunek Zobacz więcej