boczek confit

ilością tymianku. Dobór mięs jest duży, ale ważne żeby była wieprzowina (boczek, słonina, karkówka, kiełbasa np. polska, biała, frankfurteki) oraz confit z gęsi, kaczki. Stosuje się też jagnięcinę. Zobacz więcej
nią dwa przepisy. Możemy w nim zobaczyć jak powstaje danie główne, którym jest Confit z kurczaka, rozmarynowane ziemniaki i duszona soczewica oraz przystawkę czyliprzegrzebki z kapustą boczkiem i Zobacz więcej
, która została przygotowana dla nas przez kucharzy,na bazie produktów z oznaczeniami ChNP, ChOG i GTS. Źródło ARR. Potrawy jakie mieliśmy możliwość spróbować to:bakłażan z jabłkiem grójeckim w sosie Zobacz więcej
grójeckiego z chlebem prądnickim i serem korycińskim (Joanna Jakubiuk) – przepyszna Jesiotr na musie z jabłek łąckich inspirowany przepisem z XVIIIw (Maciej Nowicki), Boczek ze świni złotnickiej Zobacz więcej
Czas na konfiturę z łososia. Właściwie jest to confit, poprawną wymową powinno być “kąfii” lub jakoś tak, dla nas to swojska konfitura. Na szczęście ignorancja potrafi wyjść na dobre, bo skoro można Zobacz więcej
wyszła, ale nie zdąrzyłam sfotografować. Farsz zrobiłam z plastrów boczku świeżego, suszonych śliwek, szalotek i likieru śliwkowego. Dusiłam ją pod przykryciem, doprawiając bulionem z kury i śliwkami Zobacz więcej
Grace
Grace Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Grace w kuchni
Czas na gęsinę!

Czas na gęsinę! 722

0
ze skórą z solą, majerankiem i pieprzem – coś jak tatar, doskonale nadaje się do pieczywa uda gęsie confit roladki z wątróbki gęsiej marynowanej w słodkim winie w boczku pierś z gęsi smażona z Zobacz więcej
gęsie marynowane w Maderze, zawinięte w boczek i usmażone smażona marynowana w wódce pierś z gęsi, z czerwoną cebulą, chilli, imbirem, żółtą papryką i melonem czernina bez krwi, na wywarze z gęsiny z Zobacz więcej
się tatar. Pyszny tatar. Pełen drobno posiekanych dodatków, świeży, doprawiony, poezja.Póki co to będzie mój faworyt w mieście. Krem z natki pietruszki z boczkiem confit, kremowym jajkiem i Zobacz więcej
Konfitowanie (słowo pochodzi z języka francuskiego confiti oznacza“konserwowanie”) to metoda utrwalania żywności wymyślona wieki temu przez Francuzów. Konfitowanie wykorzystywano głównie do Zobacz więcej
Udko kaczki confit, sos wiśniowy z anyżem, czerwonym winem i goździkami z babą ziemniaczaną Przepis i przygotowanie –Andrzej Andrzejczak Pogromcy Meatów Dla –FriscoiMagda Asystentka: Katarzyna Owca Zobacz więcej
Confit z kurczaka i Cassoulet – styczniowe wyzwanie DaringCooks Styczniowe wyzwanie Daring Cooks, confit z kaczki lub kurczaka i wykorzystanie go w cassoulet, jest pomysłem Jenni prowadzącej bloga The Zobacz więcej
Drodzy Durszlakowicze i Zmiksowani!! Odwaliliście kawał dobrej roboty - 66 wpisów na durszlak.pl i 31 wpisy na zmiksowani.pl w 30 dni - brawo!! Poniżej wszystkie wpisy z durszlak.pl :) Wpisy ze Zobacz więcej
, policzek, móżdżek, ozorek i wątróbka). Ed Red zachwycił mnie najlepszymi stekami w Krakowie i fenomenalnymi podrobami. Musicie ich spróbować! Fab Fusion– sorbet z mango zanurzony w wermucie z Zobacz więcej
zmiksowane na grubo w blenderze, sól i pieprz do smaku. Egg salad, bacon & arugula sandwich wykonany jest: z jajecznicą(jajecznica z musztardą, sól i pieprz do smaku), ketchup, sałata i smażony Zobacz więcej
Dzisiejsza sałatka inspirowana jest sałatką liońską jednak zdecydowanie odbiega od jej klasycznego kształtu. Wzbogaciliśmy ją o karmelizowany por, marchewkę i cebulę. Poza dressingiem Zobacz więcej
wkuchniwieczorem
wkuchniwieczorem Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w kuchni wieczorem
Cassoulet

Cassoulet 102

0
na potrawę jest całkiem ciekawy i godny zapamiętania. Coś podobnego możemy przygotować wykorzystując resztki z mięs i warzyw z rosołu. Dodajmy do nich fasolę oraz podsmażoną kiełbaskę i boczek, a Zobacz więcej
pochodzi prawdopodobnie z Castelnaudary. Można wyróżnić trzy wersje tej potrawy w zależności od mięsnych składników: receptura z Castelnaudary zawiera oprócz fasoli wyłącznie wieprzowinę, ta z Zobacz więcej
. Byłem bardzo ciekawy, czy zainwestowane pieniądze i czas się zwrócą. Odpowiedź ? – tak ! Przystawka – wątróbka kacza, czekolada, demi-glace, boczek, agrest Na początek – mocne uderzenie. Mus z Zobacz więcej
się zepsuło. Mój cassoulet został podany z bagietką i confit z kaczki. Do smaku nie mogę przyczepić. Daniebyłosmaczne, zarówno kaczka jak i fasola były miękkie, a mięso soczyste. Jednak stosunek Zobacz więcej