boczek faszerowany kapustą kiszoną

do lodówki (mój leżakował sobie godzinę, ale może spokojnie dłużej). Wąskim nożem drążymy w schabie kieszeń, po czym faszerujemy go śliwkami zawiniętymi w plasterkach boczku. Następnie wkładamy mięso Zobacz więcej
do lodówki (mój leżakował sobie godzinę, ale może spokojnie dłużej). Wąskim nożem drążymy w schabie kieszeń, po czym faszerujemy go śliwkami zawiniętymi w plasterkach boczku. Następnie wkładamy mięso Zobacz więcej
Ptysie nadziewane sałatką Francuskie spiralki Paluchy z oliwkami Trójkolorowa rolada z łososiem Serowe krakersy z pastą awokado Muffinki pełnoziarniste z boczkiem i kapustą kiszoną Knysze z cebulą Zobacz więcej
Aldi
Aldi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Psoty Psotki
Pożegnanie z truskawką

Pożegnanie z truskawką 74

0
W tym sezonie truskawki towarzyszą nam prawie każdego dnia. Zachwycamy się nimi, rozkoszujemy, upajamy... Na straganach nadal jest ich dużo, jednak z każdym dniem będzie coraz mniej. Ich czas Zobacz więcej
BROKUŁOWA SAŁATKA JARZYNOWA SAŁATKA KRABOWA SAŁATKA RYBNO - RYŻOWA SAŁATKA RYŻOWA II SAŁATKA ŚLEDZIOWA SAŁATKA Z MAKRELĄ SHOARMA-PRZYPRAWA SOS 1000 ISLANDS SOS POMIDOROWO-DROBIOWY SOS TATARSKI Zobacz więcej
faszerowana pikantnym szpinakiem (04.06.2014)Żurek (04.06.2014)Gotowana słodka marchewka (04.06.2014)Młoda kapusta z marchewką (02.06.2014)Kasza gryczana w sosie pieczarkowym (02.06.2014)Na dobry Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jest Smak
DANIA OBIADOWE

DANIA OBIADOWE 4451

0
Risotto pieczarkowe z boczkiem Zapiekanka z kapusty kiszonej i puree Risotto z łososiem Papryki faszerowane jajkami Kopytka z sosem grzybowym Knedle z pieczarkami i cebulką Gulasz z warzywami Pierś z Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
SAŁATKA Z KAPUSTY KISZONEJ Z OLIWKAMI KOTLETY SCHABOWE Z FIGAMI I ŻURAWINĄ MÓJ DOMOWY TRADYCYJNY BIGOS JAK ZROBIC DOMOWYM SPOSOBEM MARCEPAN SCHAB ZE ŚLIWKMI KAWA TRUFLOWA PASIASTY KOKTAJL CAPUCCINO Zobacz więcej
Pyszne i delikatne ciasto, kremowy (dzięki mleczku kokosowemu) mięsny farsz wzbogacony o orzeźwiającą nutę kiszonej kapusty. Całość okraszona skwarkami z boczku i cebulką. Po prostu pycha! Pierogi z Zobacz więcej
mysweetchilli
mysweetchilli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
my sweet chilli
Kapuśniaczek

Kapuśniaczek 132

0
wtorek, 17 stycznia 2012 Kapuśniaczek Mój mąż lubi gotowane żeberka i z tego względu jak jest już u nas w domu zupa to właśnie taka gotowana na żeberkach. Tym razem padło na kapuśniak z kiszonej Zobacz więcej
ubogie. Opierała się na wyrobach z mąki, ziemniaków, kapusty i grzybów leśnych . Na stole rzadko gościło mięso. Spotkamy w niej pierogi kluseczki, placki ziemniaczane w liściach kapusty, Zobacz więcej
Kapuśniak na boczku wędzonym | KozakGotuje.pl KozakGotuje.pl Blog kulinarny z przepisami Search Wszystkie przepisy Ciasta i desery Pomysły na obiad Kapuśniak na boczku wędzonym Opublikowane 29 Zobacz więcej
Odliczanie czas zacząć! Uwielbiam Święta Bożego Narodzenia ze względu na atmosferę panującą w około, wyczekiwania, unoszące się w kuchni cudowne zapachy (które spotyka się tylko raz w roku), Zobacz więcej
w ciepłym pomieszczeniu na 3-4 dni. Tradycyjnie żurek będzie z boczkiem wędzonym i cebulką, białą kiełbaską, jajkiem i chrzanem. Co roku u Nas gości także biała kiełbasa z kiszoną kapustą. Zestaw Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
do zrazów zawijanych to boczek lub słonina, słupki kiszonego ogórka, ósemki cebuli, musztarda sarepska, czasami czerstwe pieczywo, również grzyby leśne. Rolady mięsne następnie się podsmaża i dusi z Zobacz więcej
Kartacze są jednym z najbardziej popularnych produktów tradycyjnych w województwie podlaskim, popularne są również na Litwie (wówczas pojawiają się jako cepeliny). Niekiedy są one faszerowane nie Zobacz więcej
nadziewane kaszą gryczaną Gołąbki faszerowane kaszą w słodko-kwaśnym sosie Kasza gryczana z warzywami Ciasteczka jaglane na mleczku kokosowym Kaszotto z trzema rodzajami kasz Naleśniki z farszem z Zobacz więcej