boczek pieczony w niskiej temperaturze

Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Boczek rolowany, odpowiednio zapeklowany i pieczony w niskiej temperaturze, to wymarzona domowa wędlina. Przygotowany z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo aromatyczny, miękki i soczysty. Doskonały Zobacz więcej
Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach. Połączyłam w tym przepisie sposób na boczek, który wyniosłam z domu oraz metodę długiego pieczenia. Po spróbowaniu tego boczku, Zobacz więcej
, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Boczek mocno zwinąć i obwiązać nitką. Ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować tłuszczem ( smalec, olej) i wstawić do Zobacz więcej
kawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę. Położyć mięso na zimnej, Zobacz więcej
miejsce. Pomidory pokroić w plastry, sałatę opłukać. W każdą kieszeń włożyc liść sałaty, plaster pomidora i boczku. Opiekac na grilu, początkowo w wysokiej temperaturze, nakryć folią aluminiową, piec Zobacz więcej
składniki oprócz soli i smalcu i wyrabiaj 3 minuty na najniższej prędkości, a następnie kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Dodaj smalec i sól i wyrabiaj kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Zobacz więcej
i wkładamy do lodówki na parę godzin. Mięso układamy w naczyniu na niewielkiej ilości oleju ipieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym: najpierw 15 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg Zobacz więcej
Rillettes jest to forma smarowidła kanapkowego z mięsem zwanego we Francji dżemem ze świni. Mięso jest pieczone długo w niskiej temperaturze i rozdrobnione na pojedyncze włókna. Przygotowanie nie jest Zobacz więcej
i przestudzić. W ciepłej marynacie rozpuścić sól peklową. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mięso umyć, włożyć do ostudzonej marynaty i szczelnie zamknąć. Przechowywać 5-6 dni w niskiej Zobacz więcej
niskiej temperaturze, powoduje, że mięso staje się mięciutkie i kruche, sos dodaje wyrazu, oryginalnego smaku. I z pewnością zakróluje w Boże Narodzenie na naszym stole. Będę powracać do tego Zobacz więcej
Flammkuchen pochodzi z Alzacji w północno-wschodniej Francji i jest bardzo prostym daniem wiejskim. Było wypiekane w piecach w bardzo wysokich temperaturach i to pozostało do dzisiaj – niech nikogo Zobacz więcej
Ciekawa sałatka, która będzie dobra na kolację lub do zabrania do pracy. Połączenie buraka z kozim serem to klasyk, który smakuje wybornie. Tym razem u mnie jest na roszponce z dodatkiem roladek z Zobacz więcej
Jeśli lubicie fasolę po bretońsku to po bostońsku zapewne przypadnie Wam do gustu :) Jest delikatna w smaku, odrobinę słodka i ostra. Nie ma przy niej zbyt dużo pracy, wszystkie składniki wkładamy do Zobacz więcej
Dawno nie miałam dla Was nowego przepisu na wędlinę z szynkowara i przyznaję bez bicia, że po prostu długo żadnej nie ugotowałam. Nie oznacza to jednak, że przerzuciłam się na kupne wędliny. Nadal Zobacz więcej
Kanapkowy schab curry Kolejna bardzo fajna kombinacja wędlinki i pysznych przypraw . Tym razem troszkę w stylu Indyjskim , z przyprawą curry . Taki schab pozostaje soczysty , dzięki długim parzeniu w Zobacz więcej
Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że Zobacz więcej
steki hamburskie zyskały popularność wśród przedstawicieli niższych klas społecznych. Prawdziwe rozpowszechnienie się hamburgerów nastąpiło dopiero po wynalezieniu maszynki do mielenia mięsa w XIX Zobacz więcej
steki hamburskie zyskały popularność wśród przedstawicieli niższych klas społecznych. Prawdziwe rozpowszechnienie się hamburgerów nastąpiło dopiero po wynalezieniu maszynki do mielenia mięsa w XIX Zobacz więcej