boczek pieczony w niskiej temperaturze

Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Boczek rolowany, odpowiednio zapeklowany i pieczony w niskiej temperaturze, to wymarzona domowa wędlina. Przygotowany z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo aromatyczny, miękki i soczysty. Doskonały Zobacz więcej
Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach. Połączyłam w tym przepisie sposób na boczek, który wyniosłam z domu oraz metodę długiego pieczenia. Po spróbowaniu tego boczku, Zobacz więcej
2 kg boczku surowego, 1 główka czosnku – ja użyłam czosnek wędzony, 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego, 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczki gorczycy, 4 listki Zobacz więcej
kawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę. Położyć mięso na zimnej, Zobacz więcej
SKŁADNIKI 5 małych piersi z kurczaka 3 pomidory liść sałaty 10 plasterków wędzonego boczku 3 łyzki oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz WYKONANIE Piersi umyć , osuszyć, w poprzek naciąć głęboko, by Zobacz więcej
składniki oprócz soli i smalcu i wyrabiaj 3 minuty na najniższej prędkości, a następnie kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Dodaj smalec i sól i wyrabiaj kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Zobacz więcej
i wkładamy do lodówki na parę godzin. Mięso układamy w naczyniu na niewielkiej ilości oleju ipieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym: najpierw 15 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Grzanki z rillettes

Grzanki z rillettes 101

0
Rillettes jest to forma smarowidła kanapkowego z mięsem zwanego we Francji dżemem ze świni. Mięso jest pieczone długo w niskiej temperaturze i rozdrobnione na pojedyncze włókna. Przygotowanie nie jest Zobacz więcej
Na święta przygotowuję własną szynkę, karkówkę, boczek lub schab. I mam na mięso dwa patent. Pierwszy - smaruję mięso solą peklową i zostawiał w lodówce na minimum 24 godziny, następnie płuczę i Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon, czyli wołowina po burguncku. Jest to tradycyjna francuska potrawa, najczęściej podawana na Święta Bożego Narodzenia. Pochodzi ona jak nazwa wskazuje z regionu Burgundia. Mogę śmiało Zobacz więcej
Flammkuchen pochodzi z Alzacji w północno-wschodniej Francji i jest bardzo prostym daniem wiejskim. Było wypiekane w piecach w bardzo wysokich temperaturach i to pozostało do dzisiaj – niech nikogo Zobacz więcej
Ciekawa sałatka, która będzie dobra na kolację lub do zabrania do pracy. Połączenie buraka z kozim serem to klasyk, który smakuje wybornie. Tym razem u mnie jest na roszponce z dodatkiem roladek z Zobacz więcej
Jeśli lubicie fasolę po bretońsku to po bostońsku zapewne przypadnie Wam do gustu :) Jest delikatna w smaku, odrobinę słodka i ostra. Nie ma przy niej zbyt dużo pracy, wszystkie składniki wkładamy do Zobacz więcej
Dawno nie miałam dla Was nowego przepisu na wędlinę z szynkowara i przyznaję bez bicia, że po prostu długo żadnej nie ugotowałam. Nie oznacza to jednak, że przerzuciłam się na kupne wędliny. Nadal Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Kanapkowy schab curry

Kanapkowy schab curry 112

2
Kanapkowy schab curry Kolejna bardzo fajna kombinacja wędlinki i pysznych przypraw . Tym razem troszkę w stylu Indyjskim , z przyprawą curry . Taki schab pozostaje soczysty , dzięki długim parzeniu w Zobacz więcej
Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej
Nie wiem, czy wiecie, ale nazwa "hamburger" pochodzi od niemieckiego Hamburga. Pod koniec XVIII wieku steki z solonej, siekanej wołowiny, często z dodatkiem cebuli i bułki tartej (nazywane "stekiem w Zobacz więcej