boczek pieczony w niskiej temperaturze

Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Boczek rolowany, odpowiednio zapeklowany i pieczony w niskiej temperaturze, to wymarzona domowa wędlina. Przygotowany z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo aromatyczny, miękki i soczysty. Doskonały Zobacz więcej
Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach. Połączyłam w tym przepisie sposób na boczek, który wyniosłam z domu oraz metodę długiego pieczenia. Po spróbowaniu tego boczku, Zobacz więcej
, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Boczek mocno zwinąć i obwiązać nitką. Ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować tłuszczem ( smalec, olej) i wstawić do Zobacz więcej
kawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę. Położyć mięso na zimnej, Zobacz więcej
miejsce. Pomidory pokroić w plastry, sałatę opłukać. W każdą kieszeń włożyc liść sałaty, plaster pomidora i boczku. Opiekac na grilu, początkowo w wysokiej temperaturze, nakryć folią aluminiową, piec Zobacz więcej
składniki oprócz soli i smalcu i wyrabiaj 3 minuty na najniższej prędkości, a następnie kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Dodaj smalec i sól i wyrabiaj kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Zobacz więcej
i wkładamy do lodówki na parę godzin. Mięso układamy w naczyniu na niewielkiej ilości oleju ipieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym: najpierw 15 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg Zobacz więcej
Rillettes jest to forma smarowidła kanapkowego z mięsem zwanego we Francji dżemem ze świni. Mięso jest pieczone długo w niskiej temperaturze i rozdrobnione na pojedyncze włókna. Przygotowanie nie jest Zobacz więcej
i przestudzić. W ciepłej marynacie rozpuścić sól peklową. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mięso umyć, włożyć do ostudzonej marynaty i szczelnie zamknąć. Przechowywać 5-6 dni w niskiej Zobacz więcej
niskiej temperaturze, powoduje, że mięso staje się mięciutkie i kruche, sos dodaje wyrazu, oryginalnego smaku. I z pewnością zakróluje w Boże Narodzenie na naszym stole. Będę powracać do tego Zobacz więcej
Flammkuchen pochodzi z Alzacji w północno-wschodniej Francji i jest bardzo prostym daniem wiejskim. Było wypiekane w piecach w bardzo wysokich temperaturach i to pozostało do dzisiaj – niech nikogo Zobacz więcej
Ciekawa sałatka, która będzie dobra na kolację lub do zabrania do pracy. Połączenie buraka z kozim serem to klasyk, który smakuje wybornie. Tym razem u mnie jest na roszponce z dodatkiem roladek z Zobacz więcej
Jeśli lubicie fasolę po bretońsku to po bostońsku zapewne przypadnie Wam do gustu :) Jest delikatna w smaku, odrobinę słodka i ostra. Nie ma przy niej zbyt dużo pracy, wszystkie składniki wkładamy do Zobacz więcej
Dawno nie miałam dla Was nowego przepisu na wędlinę z szynkowara i przyznaję bez bicia, że po prostu długo żadnej nie ugotowałam. Nie oznacza to jednak, że przerzuciłam się na kupne wędliny. Nadal Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Kanapkowy schab curry

Kanapkowy schab curry 100

2
Kanapkowy schab curry Kolejna bardzo fajna kombinacja wędlinki i pysznych przypraw . Tym razem troszkę w stylu Indyjskim , z przyprawą curry . Taki schab pozostaje soczysty , dzięki długim parzeniu w Zobacz więcej
Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że Zobacz więcej
steki hamburskie zyskały popularność wśród przedstawicieli niższych klas społecznych. Prawdziwe rozpowszechnienie się hamburgerów nastąpiło dopiero po wynalezieniu maszynki do mielenia mięsa w XIX Zobacz więcej
steki hamburskie zyskały popularność wśród przedstawicieli niższych klas społecznych. Prawdziwe rozpowszechnienie się hamburgerów nastąpiło dopiero po wynalezieniu maszynki do mielenia mięsa w XIX Zobacz więcej