boczek pieczony w niskiej temperaturze

Jeśli lubicie mięso, to jestem niemal pewna, że zakochacie się w mojej kolejnej mięsnej propozycji. Boczek pieczony w niskiej temperaturze, bo o nim mowa, to prawdziwa petarda. Bardzo aromatyczny, Zobacz więcej
Boczek rolowany, odpowiednio zapeklowany i pieczony w niskiej temperaturze, to wymarzona domowa wędlina. Przygotowany z tego przepisu wychodzi naprawdę bardzo aromatyczny, miękki i soczysty. Doskonały Zobacz więcej
Jest niezwykle delikatny i soczysty, dosłownie rozpływa się w ustach. Połączyłam w tym przepisie sposób na boczek, który wyniosłam z domu oraz metodę długiego pieczenia. Po spróbowaniu tego boczku, Zobacz więcej
, osuszyć, natrzeć przyprawami i odstawić w chłodne miejsce na jeden dzień. Boczek mocno zwinąć i obwiązać nitką. Ułożyć na blasze do pieczenia, posmarować tłuszczem ( smalec, olej) i wstawić do Zobacz więcej
kawałek boczku ze skórą (około 1,5 kg), 2 łyżki miodu gryczanego, 3 łyżki sosu sojowego Kikkoman, 5 ząbków czosnku, 1 chili, Boczek umyć, osuszyć. Skórę naciąć w kratkę. Położyć mięso na zimnej, Zobacz więcej
SKŁADNIKI 5 małych piersi z kurczaka 3 pomidory liść sałaty 10 plasterków wędzonego boczku 3 łyzki oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz WYKONANIE Piersi umyć , osuszyć, w poprzek naciąć głęboko, by Zobacz więcej
składniki oprócz soli i smalcu i wyrabiaj 3 minuty na najniższej prędkości, a następnie kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Dodaj smalec i sól i wyrabiaj kolejne 3 minuty na średniej prędkości. Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg boczku surowego marynata: 2 łyżki oleju 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżeczki majeranku 1,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1,5 łyżeczki pieprzu 0,5łyżeczki czerwonej Zobacz więcej
gotujzw
gotujzw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Wojciechem
Grzanki z rillettes

Grzanki z rillettes 104

0
Rillettes jest to forma smarowidła kanapkowego z mięsem zwanego we Francji dżemem ze świni. Mięso jest pieczone długo w niskiej temperaturze i rozdrobnione na pojedyncze włókna. Przygotowanie nie jest Zobacz więcej
i przestudzić. W ciepłej marynacie rozpuścić sól peklową. Schłodzić do temperatury pokojowej. Mięso umyć, włożyć do ostudzonej marynaty i szczelnie zamknąć. Przechowywać 5-6 dni w niskiej Zobacz więcej
niskiej temperaturze, powoduje, że mięso staje się mięciutkie i kruche, sos dodaje wyrazu, oryginalnego smaku. I z pewnością zakróluje w Boże Narodzenie na naszym stole. Będę powracać do tego Zobacz więcej
Flammkuchen pochodzi z Alzacji w północno-wschodniej Francji i jest bardzo prostym daniem wiejskim. Było wypiekane w piecach w bardzo wysokich temperaturach i to pozostało do dzisiaj – niech nikogo Zobacz więcej
Ciekawa sałatka, która będzie dobra na kolację lub do zabrania do pracy. Połączenie buraka z kozim serem to klasyk, który smakuje wybornie. Tym razem u mnie jest na roszponce z dodatkiem roladek z Zobacz więcej
Jeśli lubicie fasolę po bretońsku to po bostońsku zapewne przypadnie Wam do gustu :) Jest delikatna w smaku, odrobinę słodka i ostra. Nie ma przy niej zbyt dużo pracy, wszystkie składniki wkładamy do Zobacz więcej
z solanki pieczona w niskiej temperaturze , ale szynkowar znowu wraca do łask. Ostatnio zrobiłam szynkę gotowaną z szynkowara w jednym kawałku, a już mam ochotę na domową wędlinę z udek kurczaka z Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Kanapkowy schab curry

Kanapkowy schab curry 120

2
Kanapkowy schab curry Kolejna bardzo fajna kombinacja wędlinki i pysznych przypraw . Tym razem troszkę w stylu Indyjskim , z przyprawą curry . Taki schab pozostaje soczysty , dzięki długim parzeniu w Zobacz więcej
Schab faszerowany mięsem mielonym o paprykowym smaku. Całość otulona wędzonym boczkiem, który dodaje aromat i zachowuje soczystość schabu. Pieczony jest w niskiej temperaturze, co sprawia, że Zobacz więcej
Boczek pieczony w pięciu smakach Ten przepis znalazłam w Chińskiej książce kucharskiej. Boczek wyszedł bardzo dobry, zupełnie inny w smaku od tego do którego przywykliśmy, oczywiście to kwestia Zobacz więcej
pokrojone w kawałki: cebulę, boczek, ogórek, chleb. Zwijamy ściśle i układamy ciasno w garnku tak jak gołąbki. Zrazów nie musimy wcześniej obsmażać na patelni. Nie musimy spinać wykałaczkami, czy Zobacz więcej