boczek pieczony zrolowany

zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Boczek pieczony zrolowany

Boczek pieczony zrolowany 39

0
Rozwiń i czytaj przepis : Zobacz więcej
Coś dla wielbicieli mięsa, trochę tłuste jak to boczek, ale za to pyszne! Doskonały na kanapki, to jedna z wędlin, którą można przygotować samodzielnie w domu. Potrzebujesz: 1,5 kg boczku Zobacz więcej
Kuchnia Ani Z.
Kuchnia Ani Z. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ani Z.
Rolada z boczku

Rolada z boczku 266

0
ząbki czosnku, kolendrę, sól, paprykę i troszkę oleju - to wszystko utrzeć w moździerzu. Boczek natrzeć utartymi ziołami, posypać pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Płat boczku zrolować i ciasno Zobacz więcej
peklowanie na 3 kg mięsa 2 l wody 4 łyżki soli 2 łyżki soli peklowej listki laurowe pieprz ziele angielskie czosnek pieprz szczypta chili w płatkach Do peklowania mięso przygotować 3 dni wcześniej . Zobacz więcej
Cienki chudy plaster boczku surowego ok 1 kg bez skóry sól, pieprz pęczek bazylii 2 cebule 4 twarde kwaśne jabłka Boczek umyć, osuszyć i natrzeć sola i pieprzem. Zostawić w lodówce na 12 godzin. Zobacz więcej
Ostatnio w sklepie mięsnym zobaczyłam boczek zrolowany i postanowiłam kupić i wypróbować. Wyszedł bardzo smaczny, a rolada się nie rozwalała. Składniki: boczek surowy (mój kawałek ważył ok 1,5 kg), Zobacz więcej
« pasta tuńczykowa do kanapek półkruche ciasteczka z ... » Rolada boczkowa Nad wszystkie wędliny przedkładam te wyprodukowane w domu, głównie w postaci pieczeni. A nad wszystkie pieczenie - boczek. Zobacz więcej
kasia007
kasia007 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko Słony
Boczek w roladzie

Boczek w roladzie 200

0
Aromatyczny boczek, a zrolowany smakuje jeszcze lepiej. Marynata z miodem i różnymi ziołami, a w środku suszone pomidory i czosnek.Składniki: - boczek o wadze około 1 kg, - pół słoiczka suszonych Zobacz więcej
czosnku * łyżka majeranku * sól , świeżo mielony pieprz, czerwona mielona słodka papryka Przygotowanie : Czosnek przecisnąć przez praskę, Boczek dobrze natrzeć przyprawami. Zrolować , związać i Zobacz więcej
powierzchni. Delikatnie rozbić tłuczkiem. Posypać przyprawami z każdej strony. Następnie na każdy kawałek kłaść po 3-4 plastry boczku i posypać delikatnie pietruszką. Mięso kłaść jedno na drugim, Zobacz więcej
Wszem i wobec wiadomo , że co domowe to lepsze od kupnego :) Ta teoria ;) dotyczy także domowej wędliny . Nie mogłam się oprzeć widokowi ładnemu , chudziutkiemu płatu surowego boczku ....kupiłam , Zobacz więcej
, pieprzem i papryką. Mięsozrolowaćw boczek i zwinąć sznurkiem. Na wierzch położyć gałązki tymianku i wsunąć do piekarnika na 35 minut. Podawać na gorąco, pokrojone w grube plastry z dodatkiem Zobacz więcej
. Wstawić do piekarnika,temp.230 stopni na 30 minut, następnie temp. obniżyć do 190 stopni i piec jeszcze 5 minut. Doskonale smakują z sosem grzybowym. W wersji niepostnej zamiast grzybów ,daję boczek Zobacz więcej
Dziś mięsko na kanapkę. Zrolowany boczuś nadziałam mięskiem mielonym z cebulką. Wędlinka palce lizać. składniki: 1, 5 kg chudego boczku bez skóry 650 g mięsa mielonego z łopatki 1 czerwona cebula 1 Zobacz więcej
mięso, przykryć i wstawić na 2 godz. do lodówki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić i również pokroić w plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć rozmarynem, układać po plasterku Zobacz więcej
Świąteczna pieczeń Nadchodzą wielkimi krokami święta i powoli planujemy już zakupy na świąteczny stół. Lista jest zawsze długa bo i potrzeby duże. Zawsze miałam problem jakie wędliny kupić, aby były Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Boczek pieczony

Boczek pieczony 1082

0
O wszystkim co ważne choć pozornie niepoważne... Boczek pieczony Domowej roboty wędlina jest najlepsza. Nikt mnie nie przekona, że kupiony nawet w najlepszym sklepie pieczony boczek jest lepszy od Zobacz więcej
postanowiłam na te Święta upiec również boczek. W takiej formie - zrolowanyi nafaszerowany marynowanymczosnkiem - piekłam go pierwszy raz. I muszę przyznać, że wyszedł bardzo smaczny i aromatyczny. ok Zobacz więcej
musztardą i chrzanem. Rozłożyć żurawinę, przykryć plastrami boczku i zrolować. Zawiązać sznurkiem do mięs i obsmażyć na oliwie lub maśle klarowanym ze wszystkich stron. Tak przygotowane mięso włożyć Zobacz więcej
Dawno nie było nic drobiowego. Nie dlatego, ze przestaliśmy go jeść, ale dlatego, że mamy swoje ulubione smaki, które ciągle się powtarzają. No i mamy w domu miłośnika nuggetsów z sosem czosnkowym i Zobacz więcej