Przepis na boczek ricotta

Ostatnio przechodzę jakąś fazę miłości do boczku. Od kilku dni chodził też za mną faszerowany kurczak, wiec postanowiłam połączyć te dwie zachcianki w jedną. Tak powstała pierś z kurczaka w boczku ze Zobacz więcej
Nie wiem jak jest u Was ale ja robię zakupy zupełnie nieplanowane. Chodząc po sklepie chciałabym zabrać do domu wszystko, w głowie kłębią mi się przepisy czekające na wypróbowanie a produkty leżące na Zobacz więcej
Tarta z morelami, boczkiem i ricottą z dodatkiem tymianku to jeden z przepisów, które lubię najbardziej - jest prosty, sezonowy i odrobinę zaskakujący. Połączenie boczku i moreli może wydawać Wam się Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przedstawiam Wam pyszne pierogi zbobem zdodatkiem boczku iricotty. Oryginalny farsz nadał nie powtarzalny smak, któryidealnie pasuje dopierogów. Naobiad przygotowałam Zobacz więcej
Znakomite,male co nieco na przekaske,moze sie ona wpisac w stale domowe menu--wyborne! Wystarczu troszke czasu i nieco produktow,,a bedziemy zadowolone z naszego malego dania. Zapraszam! Roladki Zobacz więcej
Na pewno każdy z Was robi w sezonie pierogi z botwiną. Tak jak wiele gospodyń, tak wiele przepisów. Lato jest po to by eksperymentować i ja właśnie tak dzisiaj uczyniłam! Pęczek botwiny raz! i wyszły Zobacz więcej
Kolejna potrawa, której wersji jest tyle, ilu ją gotujących. Mowa o pierogach. Można je przygotować na wiele sposobów a jedynym wspólnym mianownikiem jest ciasto, choć i tu można znaleźć kilka wersji. Zobacz więcej
Ależ to był piękny ciepły weekend. Mam nadzieję, że skorzystaliście wszyscy i złapaliście trochę słonka, bo nie wiem jak u Was, ale w Warszawie to dzisiaj już raczej chmury niż słońce, ale jest Zobacz więcej
Szybkie danie z włoskiej kuchni , na bazie serka ricotta, ze szczyptą chili, aromatyczne, rozgrzewające i syte, idealne na zimne jesienne dni, gdy zasiądziesz nad talerzem tego aromatycznego Zobacz więcej
Są takie produkty, które zazwyczaj staram się mieć w lodówce i w spiżarni. W lodówce - jajka, parmezan, trochę wędzonego boczku (zapakowanego próżniowo) i nutellę (ale to nie na temat :)). W spiżarni Zobacz więcej
Hmmm włoska zapiekanka jako śniadanie, dodatek do obiadu, albo kolacja. Jak zwykle powstawała w duchu coś z niczego :) Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki ricotty - 4 pomidorki cherry - 2 łyżki pokrojonego Zobacz więcej
Tydzień temu oglądałam odcinek "Kursu gotowania z Gordonem Ramsayem", w którym Gordon prezentował przepisy na szybkie i proste dania. Bardzo mi się spodobały potrawy z makaronem w roli głównej. Zobacz więcej
Kiedy zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu Delecty – Tarty na 1001 sposobów w wersji wytrawnej (o wersji na słodko kiedy indziej ;) ) od razu wiedziałam, jakie warzywo będzie grało Zobacz więcej
Nawet nie miałam świadomości, że o kolejne hasła dopytuje się już od środy. I tak co drugi tydzień! Biedny Maciek, jeszcze będzie miał jakąś traumę z mojego powodu ;) ;) Usłyszawszy obecne, trochę się Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek + Konkurs Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek. Polędwiczka wieprzowa to bardzo smaczna część wieprzowiny, to mięsień wzdłuż grzbietu. U Zobacz więcej
Gdyby skwarki z boczku nie brudziły tak bardzo kuchni podczas smażenia dodawałabym je chyba do każdego dania :) No dobra, przesada, ale przyznacie sami, że wiele kompozycji zyskuje po dodaniu tych Zobacz więcej
Pierwszy raz w życiu zrobiłam ravioli. Co więcej, pierwszy raz w życiu zrobiłam ciasto na makaron. Nie mam maszynki do makaronu i w zasadzie nie mam potrzeby „bawić” się we własnoręcznie przygotowany Zobacz więcej
Czas przygotowania: 80 min. Składniki na formę do tart o średnicy 24 cm Koszt przygotowania: 25,00 zł SKŁADNIKI na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła+ 1 łyżka do wysmarowania formy 1/2 Zobacz więcej
Kolejny przepis powstały z produktów, które wypatrzyłam w lodówce. Wiele moich przepisów powstaje w ten sposób, bo wykorzystuję to, co mam, żeby za długo nie stało i nie psuło się. Z tym daniem było Zobacz więcej
W dzisiejszych czasach sklepy są pełne przeróżnych typów makaronów. Począwszy od polskiej krajanki używanej do rosołu, przez włoskie muszelki, penne, tagliatelle, spaghetti.., skończywszy na tych Zobacz więcej