Przepis na boczek ricotta

Na pewno każdy z Was robi w sezonie pierogi z botwiną. Tak jak wiele gospodyń, tak wiele przepisów. Lato jest po to by eksperymentować i ja właśnie tak dzisiaj uczyniłam! Pęczek botwiny raz! i wyszły Zobacz więcej
Znakomite,male co nieco na przekaske,moze sie ona wpisac w stale domowe menu--wyborne! Wystarczu troszke czasu i nieco produktow,,a bedziemy zadowolone z naszego malego dania. Zapraszam! Roladki Zobacz więcej
Szybkie danie z włoskiej kuchni , na bazie serka ricotta, ze szczyptą chili, aromatyczne, rozgrzewające i syte, idealne na zimne jesienne dni, gdy zasiądziesz nad talerzem tego aromatycznego Zobacz więcej
Hmmm włoska zapiekanka jako śniadanie, dodatek do obiadu, albo kolacja. Jak zwykle powstawała w duchu coś z niczego :) Składniki: - 2 jajka - 2 łyżki ricotty - 4 pomidorki cherry - 2 łyżki pokrojonego Zobacz więcej
Są takie produkty, które zazwyczaj staram się mieć w lodówce i w spiżarni. W lodówce - jajka, parmezan, trochę wędzonego boczku (zapakowanego próżniowo) i nutellę (ale to nie na temat :)). W spiżarni Zobacz więcej
Kolejny przepis powstały z produktów, które wypatrzyłam w lodówce. Wiele moich przepisów powstaje w ten sposób, bo wykorzystuję to, co mam, żeby za długo nie stało i nie psuło się. Z tym daniem było Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przedstawiam Wam pyszne pierogi zbobem zdodatkiem boczku iricotty. Oryginalny farsz nadał nie powtarzalny smak, któryidealnie pasuje dopierogów. Naobiad przygotowałam Zobacz więcej
Nawet nie miałam świadomości, że o kolejne hasła dopytuje się już od środy. I tak co drugi tydzień! Biedny Maciek, jeszcze będzie miał jakąś traumę z mojego powodu ;) ;) Usłyszawszy obecne, trochę się Zobacz więcej
Czas przygotowania: 80 min. Składniki na formę do tart o średnicy 24 cm Koszt przygotowania: 25,00 zł SKŁADNIKI na kruche ciasto: 300 g mąki pszennej 200 g masła+ 1 łyżka do wysmarowania formy 1/2 Zobacz więcej
Tydzień temu oglądałam odcinek "Kursu gotowania z Gordonem Ramsayem", w którym Gordon prezentował przepisy na szybkie i proste dania. Bardzo mi się spodobały potrawy z makaronem w roli głównej. Zobacz więcej
Gdyby skwarki z boczku nie brudziły tak bardzo kuchni podczas smażenia dodawałabym je chyba do każdego dania :) No dobra, przesada, ale przyznacie sami, że wiele kompozycji zyskuje po dodaniu tych Zobacz więcej
Ależ to był piękny ciepły weekend. Mam nadzieję, że skorzystaliście wszyscy i złapaliście trochę słonka, bo nie wiem jak u Was, ale w Warszawie to dzisiaj już raczej chmury niż słońce, ale jest Zobacz więcej
Kiedy zostałam poproszona o przetestowanie nowego produktu Delecty – Tarty na 1001 sposobów w wersji wytrawnej (o wersji na słodko kiedy indziej ;) ) od razu wiedziałam, jakie warzywo będzie grało Zobacz więcej
Tarta z morelami, boczkiem i ricottą z dodatkiem tymianku to jeden z przepisów, które lubię najbardziej - jest prosty, sezonowy i odrobinę zaskakujący. Połączenie boczku i moreli może wydawać Wam się Zobacz więcej
Kolejna potrawa, której wersji jest tyle, ilu ją gotujących. Mowa o pierogach. Można je przygotować na wiele sposobów a jedynym wspólnym mianownikiem jest ciasto, choć i tu można znaleźć kilka wersji. Zobacz więcej
Nie wiem jak jest u Was ale ja robię zakupy zupełnie nieplanowane. Chodząc po sklepie chciałabym zabrać do domu wszystko, w głowie kłębią mi się przepisy czekające na wypróbowanie a produkty leżące na Zobacz więcej
W dzisiejszych czasach sklepy są pełne przeróżnych typów makaronów. Począwszy od polskiej krajanki używanej do rosołu, przez włoskie muszelki, penne, tagliatelle, spaghetti.., skończywszy na tych Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek + Konkurs Polędwiczka wieprzowa z ricottą zawijana w boczek. Polędwiczka wieprzowa to bardzo smaczna część wieprzowiny, to mięsień wzdłuż grzbietu. U Zobacz więcej
Pierwszy raz w życiu zrobiłam ravioli. Co więcej, pierwszy raz w życiu zrobiłam ciasto na makaron. Nie mam maszynki do makaronu i w zasadzie nie mam potrzeby „bawić” się we własnoręcznie przygotowany Zobacz więcej
Ostatnio przechodzę jakąś fazę miłości do boczku. Od kilku dni chodził też za mną faszerowany kurczak, wiec postanowiłam połączyć te dwie zachcianki w jedną. Tak powstała pierś z kurczaka w boczku ze Zobacz więcej