boczek w cebuli

Cebulę faszerowaną można jeść samodzielnie, lub może posłużyć jako dodatek do innych dań (raczej mięsnych). Ten przepis znalazłam kiedyś w książeczce, kupionej kiedyś za kilka złotych w kiosku, z Zobacz więcej
Sama nie wiem, która część quicha jest najlepsza. Masa śmietanowo-jajeczna? Kruche ciasto? Czy te dodatki do masy, które nadają całości indywidualny charakter? Dzisiaj najbardziej klasyczne Zobacz więcej
1 płaska łyżeczka soli 2 łyżki zimnej wody Na nadzienie: 1 papryka czerwona 2 jajka 200 g śmietany 18% 140 g boczku wędzonego 150 g sera żółtego 4 średnie cebule sól pieprz słodka papryka Wykonanie: Zobacz więcej
Składniki: 20 dag boczek surowy bez kości, 4 sztuki cebula, 1 łyżeczka cukier, - do smaku pieprz czarny mielony, - do smaku sól morska cebulę obraną pokroić w talarki i na talerzu posypać cukrem - Zobacz więcej
by Witold Wildner | | Cebula w łupinie z boczkiem ... brzmi dziwnie ale smakuje przednio :) Składniki: - cebula - boczek wędzony - olej Cebulę nacinamy tak by się nie rozleciała. Nacięcia wypełniamy Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny obiadek mięsny, ale pieczenie łopatki zajmuje minimum 1,5 godziny. Zawsze wolę troszkę dłużej potrzymać mięsko w piekarniku aby było mięciutkie a nie twarde jak podeszwa:). Jest Zobacz więcej
Składniki: 1 op ciasta francuskiego 150g boczku wędzonego 2 cebule łyżka oleju 100 g sera żółtego szklanka śmietany 18% 2 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na Zobacz więcej
świeżego boczku 250g pieczarek 1 cebula (duża) Dodatkowo: olej sól, pieprz (użyłam czarnuszki) Cebulę pokroić w półplasterki i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać boczek, a po chwili pokrojone (w Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - udka/ćwiartki z kurczaka wg uznania (ok.1 kg, wychodzą 3 - 4 sztuki), - boczek wędzony (ok.150g), - 1 cebula (ok.100g). MIESZANKA PRZYPRAW - 3/4 łyżeczki soli morskiej, - 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Jakże proste danie, ale z dodatkiem maślanki do picia mamy przepyszny obiad, który satysfakcjonuje nawet takiego mięsożercę, jak mój mąż. Gdy byłam dzieckiem, piliśmy do tego siadłe mleko... Babcia mi Zobacz więcej
Tarta " flammekueche " z boczkiem, cebula i sosem śmitanowym. Ponieważ zawsze wszystko robię na oko więc przepis na to ciasto również taki będzie. Potrzebne będą: • mąka • oliwa • sól • woda • Zobacz więcej
Bardzo lubię takie potrawy, proste i smaczne. Pięknie pachnie i świetnie smakuje. Składniki: Ciasto: 18 dag mąki 10 dag masła jajko szczypta soli 20 dag boczku 2 cebule 5 łyżek śmietany 12 % 10 dag Zobacz więcej
Warkoczyki z boczku to pomysł na obiad a także na grilla. Składniki: -boczek surowy -6-7 średnich cebul na 1,5 kg boczku -kilka ząbków czosnku -przyprawa grillowa i do mięs -przyprawa warzywna -olej Zobacz więcej
Najlepsza propozycja na śniadanie to ciepła jajecznica. W potrawie tej obowiązkowo musi się znaleźć cebula, boczek lub kiełbasa, a w sezonie szczypiorek. To najzwyklejsza i najczęściej przygotowywana Zobacz więcej
Jeśli zjecie takie śniadanie z dwóch jajek gwarantuje, że nie będzie Wam się chciało jeść do popołudnia. Mega energetyczna porcja i bardzo smaczna. Jednocześnie nie ma tu nic zaskakującego ani żadnych Zobacz więcej
Aby wzbogacić smak schabu moja fantazja spoczęła na wędzonym boczku i cebuli Efekt tego dzieła był wyśmienity. Polecam, warto wypróbować SKŁADNIKI 2 kg schabu 300 g boczku wędzonego surowego 2 cebule Zobacz więcej
Widok ukochanej osoby, głaszczącej lśniące futro kota. Dziecko, które przestaje płakać, bo zupełnie niespodziewanie dostało balonik. Znane na pamięć dźwięki, usłyszane w radiu. Słodki zapach świeżo Zobacz więcej
Przyszła pora na cebulę, że duży jej zapas miałam, więc tartę przygotowałam. Nadzienie cebulowe, z dodatkiem wędzonego boczku to idealne połączenie, od czasu do czasu można se pozwolić na taki Zobacz więcej
Pyrczok z boczkiem i cebulą Hej w dzisiejszym dniu zrobimy wielkopolska potrawę regionalna- pyrczok z boczkiem i cebulą. Przepis jest bardzo prosty i każdy sobie poradzi w przygotowaniu pyrczoka. Zobacz więcej
dkg. boczku 2 cebule 200 ml. śmietanki 30 % łyżka mąki łyżka tartego parmezanu sól,pieprz tymianek świeży lub suszony łyżka masła Wykonanie tarta: Miękkie masło kroimy w kostkę i ugniatamy z mąką Zobacz więcej