boczek z szynkowaru

Kolejne pyszne mięsko z szynkowaru.Takie urządzenie to naprawdę świetna sprawa ..polecam zakup takiego szynkowaru...a nie pożałujecie..Wiadomo..co swojskie wyroby to najlepsze...tym razem u mnie był Zobacz więcej
Postanowiłam konkurować ze Starym Wielbłądem i przyrządzić coś wreszcie w moim nowym szynkowarze. Na pierwszy ogień poszedł boczek, za którym tak tęskniliśmy w Arabii Saudyjskiej. Była to moja Zobacz więcej
kolejna propozycja z szynkowaru-zrobiłam boczek-wyszedł genialny,a do tego pięknie się kroi,nie rozpada się,nawet jak kroję bardzo cienko,a do tego tłuszczyk jest mięciutki i kremowy-mniam.... Zobacz więcej
Odkąd mamy szynkowar ani razu nie kupiliśmy w sklepie wędliny. Nic nie smakuje tak wspaniale, jak samodzielnie przygotowane prasowanki, szynki, polędwice i boczki. Boczek z szynkowaru stał się jedną z Zobacz więcej
900 g białego boczku na zalewę(zalewy wystarcza na 2 kg mięsa) 2 l wody półszklsoli 1 łyżka solipeklowej listki laurowe ziele angielskie pieprz ziarnisty suszone morele ok 100g Wymieszać składniki Zobacz więcej
JadziaPepin
JadziaPepin Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej kuchni
Boczek z szynkowaru

Boczek z szynkowaru 452

0
Zaprawa do mięsa 1 i 1/2 kg mięsa,lub boczku ,co kto lubi 2-4 ząbki czosnku 1 mała łyżeczka mielonej kolendry 2-3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 płaska łyżka kminku 1 łyżka kopiasta Zobacz więcej
Może nie wygląda najładniej, ale jest pyszna - mielonka wieprzowa z szynkowaru z dużą ilością suszonych grzybów. Zmodyfikowałam przepis znaleziony tutaj. Mielonka z suszonymi grzybami 750 g karkówki Zobacz więcej
Tym razem do szynkowara włożyłam dwa boczki wieprzowe, jeden chudszy, jeden tłuściejszy. Bo nie każdy jak wiadomo lubi chudy boczek :) Zeby więc wszystkim dogodzić, pomieszałam mięsa. Zapraszam Zobacz więcej
Kolejny mój pomysł na wykorzystanie szynkowaru. Do zrobienia wędliny wykorzystałam to urządzenie http://www.tradismak.pl/pl/p/Zestaw-promocyjny-Singiel/373 W szybki sposób z resztek mięsa możemy Zobacz więcej
Pyszne mięsko na kanapki...z szynkowaru...u mnie jak zwykle bez podanej ilości mięsa i przypraw..Ilość mięsa w sumie zależy od pojemności szynkowaru, a dobór przypraw wedle gustu.Ja miałam troszkę za Zobacz więcej
Składniki na jedną porcje do szynkowaru 1,5 kg. 800 g mięsa z łopatki lub karkówki 200 g wołowiny gulaszowej 200 g boczku 15 g peklosoli 400 ml bulionu warzywno-drobiowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Boczek parzony z szynkowara

Boczek parzony z szynkowara 2922

1
Domowej produkcji wędlina znalazła w naszej kuchni swoje stałe miejsce. Szynkowar okazał się bardzo przydatnym narzędziem, a boczek parzony zrobiony z jego udziałem jest przepyszny. Trochę Zobacz więcej
Składniki: 750 g karkówki 500 g surowego boczku bez skóry 3 garście namoczonych grzybów 2 łyżeczki peklosoli 4 ząbki czosnku 4 łyżeczki żelatyny woreczek do szynkowaru 50 ml wody z grzybów Zobacz więcej
Boczek peklowany a'la Captain Greg - szynkowar 1 kg chudego boczku bez skóry Marynata peklująca : 1 litr wody 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki soli peklującej 2 listki laurowe 8 ziaren ziela angielskiego Zobacz więcej
Niedawno zdecydowałam się na zakup szynkowaru i podomowej mielonce z szynkowaruprzyszła pora na wędlinę z kurczaka. Dodałam do niej aromatyczne suszone pomidory z czosnkiem oraz zioła prowansalskie. Zobacz więcej
Domowa kiełbasa paprykowa - szynkowar 900 g łopatki 200 g wędzonego boczku 1 łyżeczka soli peklującej 1 łyżeczka soli 1 1/2 łyżeczki czarnego lub kolorowego pieprzu (w ziarenkach) 2 czubate łyżeczki Zobacz więcej
Kolejny wyrób z szynkowaru Tradismak..tym razem boczek...z dodatkiem przyprawy Szeherezada..szynkowar jest świetnym rozwiązaniem do "produkcji" własnych wyrobów..boczek można przygotować wcześniej z Zobacz więcej
typu gulasz angielski, - kiełbasę szynkową, - a pojutrze będziemy parzyć prasowany boczek w pikantnej posypce. Samo urządzenie nie jest skomplikowane - składa się z mocnej sprężyny dociskowej, Zobacz więcej
Składniki Szynkowar Swojski wyrób 300 g wieprzowiny 300 g wołowiny 200 g surowego boczku lub podgardla 2 średnia cebula, Przyprawa do pasztetu Kociołek smaku bułka 200 g wątróbki (opcjonalnie) 2 jajka Zobacz więcej
szynki wieprzowej 0,2 kg boczku parzonego 1-2 ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki peklosoli 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka gorczycy Szynkę opłukać w zimnej wodzie. Boczek Zobacz więcej