boczniaki pierogi

Pieczone pierogi z boczniakami Dodane 4 października, 2012 w Dania główne Przepyszne, dietetyczne pierożki na pełnoziarnistym cieście. Przepis pochodzi z programu Rewolucja na talerzu z małymi Zobacz więcej
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
Lubię wszelkie rodzaje pierogów pieczonych w piekarniku. Tym razem przepis na drożdżowe pierożki z farszem z boczniaków, orzechów włoskich i pory. Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki Zobacz więcej
pieprzem i octem balsamicznym. Dusimy ok. 15 minut na mały ogniu, a na koniec dodajemy posiekanąnatkę. Ciasto rozwałkowujemy tak cienko jak się da, nakładamy farsz i lepimy pierogi. Pieczemy w 180 Zobacz więcej
Uwielbiam pierogi, zwłaszcza z mięsem Ale nie cierpię ich lepić… Mogę zrobić ciasto, wałkować je i wycinać, ale lepić nie lubię To zawsze zwalam na mojego Męża, On lubi takie prace nie wymagające Zobacz więcej
Nigdy nie robiłam pierogów. Brakowało mi sprawdzonego, pewnego i łatwego sposobu na ciasto. Wydawało mi się także, że jest to bardzo pracochłonne. Gdy myślałam o pierogach to przed oczami stawał mi Zobacz więcej
We wtorek spotkałam się z Asią i Justyną, tym razem u mnie. Pogadałyśmy, pojadłyśmy, umówiłyśmy się na wspólne zakupy! Odprężyła mnie ta wizyta, chyba musimy widywać się częściej!!! :) A od strony Zobacz więcej
Znowu spotkałyśmy się z Gosią z Mlecznej Krowy, aby wspólnie coś ugotować. Tak po prawdzie, to spotykamy się bardzo często i gotujemy - jednak większość naszych potraw nie trafia na blogi ponieważ Zobacz więcej
Pieczone pierogi z grzybowym farszem. Troszkę innym, ponieważ zamiast tradycyjnych grzybów są boczniaki, dodałam też podsmażaną paprykę i żółty ser. Całość wyszła bardzo smaczna i warta powtórzenia. Zobacz więcej
Alternatywa dla wigilijnych pierogów pełnych kapusty i grzybów suszonych, które są dość ciężkostrawne, a w dawce jakiej serwujemy je sobie podczas Świąt można w jednej z potraw zamienić owe grzybki na Zobacz więcej
Jesienią zawsze przychodzi mój czas na pierogi. Mogą być tradycyjne: z mięsem pozostałym z rosołu, ruskie, z kapustą, ale częściej mam ochotę na jakieś nietypowe, najlepiej warzywne. Farsz z Zobacz więcej
Pieczone pierogi ze szpinakiem, fetą i boczniakami to wegetariańska propozycja na lekki obiad. Miałam szpinak, który zajmował miejsce w zamrażarce, a że wkrótce zaczyna się sezon na świeży – Zobacz więcej
Potrawa ta już trzeci rok gości na naszym wigilijnym stole. Jest świetną alternatywą dla tradycyjnych pierogów 'z wody', albo ciekawą odmianą. Przepis pochodzi z niegdyś nadawanego na TVN Style Zobacz więcej
Pierogi z rewelacyjnym farszem, kiszona kapusta duszona z cydrem, suszone jabłka, śliwki i borowiki oraz świeże boczniaki, którym możecie nadziać także naleśniki, krokiety, paszteciki i takie tam :) Zobacz więcej
lawinę nie do końca spójnych emocji, a te zmobilizowały mnie do intensywniejszego niż zwykle myślenia o potrawach pozbawionych jakiegokolwiek pierwiastka zwierzęcego. Efektem przemyśleń jest danie Zobacz więcej
Dziękuję, że tu zaglądasz. Proszę zostaw komentarz, to bardzo motywuje:) Zobacz więcej
Pierogi ruskie są zdecydowanie moimi ulubionymi. Nie jestem jednak ekspertem w dziedzinie ich lepienia. Udało mi się co prawda ostatnio przygotować rewelacyjne pierogi z boczniakami (nadal jestem w Zobacz więcej
kitchenfest
kitchenfest Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KitchenFest
My Mamysłoiki, a Ty?

My Mamysłoiki, a Ty? 53

0
Czy macie ochotę spróbować jak smakuje nasz Vege Smalec? A może wolelibyście przetestować bezmięsny pasztet z selera lub pierogi z boczniakami i cieciorką? A może po prostu chcielibyście pogadać o Zobacz więcej
na patelnię i smażyć aż odparuje cały płyn. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i odstawić do wystudzenia. Następnie dodać jajko i bułkę tartą i wymieszać . Mąkę wsypać do miski, dodać sól i olej, Zobacz więcej