boef

m.in. właśnie boef Strogonow. Składniki i przygotowanie: 0,5 kg wołowiny 150 g suszonych grzybów 2 cebule szklanka bulionu wołowego 3-4 ogórki kiszone łyżka mąki kilka łyżek kwaśniej śmietany sól Zobacz więcej
Zawsze mi się wydawało, że Strogonow to trudne danie. Okazało się jednak inaczej. Od tego debiutu Strogonow częściej będzie się pojawiał u mnie w domu. Nazwa tej potrawy wywodzi się od nazwiska Zobacz więcej
Pikku Ish
Pikku Ish Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Natalii
Boef bourguignon

Boef bourguignon 52

0
W ramachkoprodukcjiz Panem M. powstała wołowina po burgundzku, która ów Pan M. znalazł w dodatkukulinarnymGazety Wyborczej "Place lizać". Proporcje zmniejszyliśmy dla 4 porcji, ale i tak wyszło jak Zobacz więcej
Swietna obiadowa propozycja :) Dla 4-6 osob: 600 g marchwi 6 cebul 1 zabek czosnku 600 g miesa wolowego na gulasz 150 g boczku 150 g smietany creme fraiche 3 lyzki masla 2 lyzki przecieru pomidorowego Zobacz więcej
Nie wiem za bardzo do jakiego rodzaju dań przypisać Boeuf Stroganow. Wiem, że niektórzy przygotowują go jako potrawka do klusek śląskich, kładzonych czy ziemniaków. Ja jednak wolę te wersję rzadszą, Zobacz więcej
beouf bourguignon. Nie zawiodłam się ani na przepisie, ani na smaku. Uważam tę potrawę za genialną, doskonałą. Już samo jej przygotowywanie jest wielką frajdą i nie nastręcza żadnych problemów. Z Zobacz więcej
Boef Stroganow to nic innego jak gulasz z wołowiny, z cebulą, pieczarkami, śmietaną i przecierem pomidorowym. W niektórych przepisach można spotkać dodatek ogórków kiszonych lub konserwowych. Nazwa Zobacz więcej
mi się wszystko sfotografować) najsmaczniejsze okazało się foie gras. Pyszne, delikatne z dodatkiem malin, kaszanki i tostów francuskich okazało się po prostu doskonałe. Gdy kumpel polecił mi tę Zobacz więcej
, tłuczone ziemniaki, co kto lubi :) Boef Bourgignon Składniki na cztery porcje: 60 g boczku ze skórą pokrojonego w kostkę (skóra w całości) oliwa z oliwek 650 g wołowiny pokrojonej w kostkę ( o boku Zobacz więcej
będzie na obiad. Gulasz ma niezwykły, głęboki smak. Cała butelka czerwonego wina mogłaby wydawać się zbyt dużą ilością, ale uwierzcie mi, smak jest wyważony i efekt końcowy jest warty czekania. Boef Zobacz więcej
; Zdrowo") jako wegetariańską alternatywę dla sławnegoboef bourguignon, wołowiny po burgundzku. Wołowinę zamienili na buraki, dodali mięsiste duże pieczarki i soczewicę, otrzymując pyszny, treściwy Zobacz więcej
Są dania, do których chętniewracamy, ba nawet nam tęskno za nimi. Gdy nadchodzi jesień lubimy robić nasze sprawdzone przepisy na potrawy mięsne. Bez wątpienia nie ma jesieni bez Boef Bourgignon, Zobacz więcej