boef

{{headerMessage}}
m.in. właśnie boef Strogonow. Składniki i przygotowanie: 0,5 kg wołowiny 150 g suszonych grzybów 2 cebule szklanka bulionu wołowego 3-4 ogórki kiszone łyżka mąki kilka łyżek kwaśniej śmietany sól Zobacz więcej
kulinarny fotoblog
kulinarny fotoblog Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarny fotoblog
Boef Strogonow

Boef Strogonow 2105

1
{{headerMessage}}
Zawsze mi się wydawało, że Strogonow to trudne danie. Okazało się jednak inaczej. Od tego debiutu Strogonow częściej będzie się pojawiał u mnie w domu. Nazwa tej potrawy wywodzi się od nazwiska Zobacz więcej
Pikku Ish
Pikku Ish Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Natalii
Boef bourguignon

Boef bourguignon 52

0
{{headerMessage}}
W ramachkoprodukcjiz Panem M. powstała wołowina po burgundzku, która ów Pan M. znalazł w dodatkukulinarnymGazety Wyborczej "Place lizać". Proporcje zmniejszyliśmy dla 4 porcji, ale i tak wyszło jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Swietna obiadowa propozycja :) Dla 4-6 osob: 600 g marchwi 6 cebul 1 zabek czosnku 600 g miesa wolowego na gulasz 150 g boczku 150 g smietany creme fraiche 3 lyzki masla 2 lyzki przecieru pomidorowego Zobacz więcej
Cytryna Malina
Cytryna Malina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna Malina
Boeuf Stroganow na oko

Boeuf Stroganow na oko 118

0
{{headerMessage}}
odrobina papryki mielonej ostrej olej Wołowinę obrać z tłuszczu, umyć i wytrzeć w ręcznik papierowy. Pokroić na cieniutkie paseczki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć wołowinę (w razie potrzeby Zobacz więcej
{{headerMessage}}
beouf bourguignon. Nie zawiodłam się ani na przepisie, ani na smaku. Uważam tę potrawę za genialną, doskonałą. Już samo jej przygotowywanie jest wielką frajdą i nie nastręcza żadnych problemów. Z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boef Stroganow to nic innego jak gulasz z wołowiny, z cebulą, pieczarkami, śmietaną i przecierem pomidorowym. W niektórych przepisach można spotkać dodatek ogórków kiszonych lub konserwowych. Nazwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
były z domowymi frytkami i sałatą. Reszta spróbowała doskonałego królika i francuskiej klasyki boef bourginion. Miało być jedno danie, a skończyło się nawet na zamówieniu deseru. Tutaj pierwszy i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, tłuczone ziemniaki, co kto lubi :) Boef Bourgignon Składniki na cztery porcje: 60 g boczku ze skórą pokrojonego w kostkę (skóra w całości) oliwa z oliwek 650 g wołowiny pokrojonej w kostkę ( o boku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będzie na obiad. Gulasz ma niezwykły, głęboki smak. Cała butelka czerwonego wina mogłaby wydawać się zbyt dużą ilością, ale uwierzcie mi, smak jest wyważony i efekt końcowy jest warty czekania. Boef Zobacz więcej
{{headerMessage}}
; Zdrowo") jako wegetariańską alternatywę dla sławnegoboef bourguignon, wołowiny po burgundzku. Wołowinę zamienili na buraki, dodali mięsiste duże pieczarki i soczewicę, otrzymując pyszny, treściwy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Są dania, do których chętniewracamy, ba nawet nam tęskno za nimi. Gdy nadchodzi jesień lubimy robić nasze sprawdzone przepisy na potrawy mięsne. Bez wątpienia nie ma jesieni bez Boef Bourgignon, Zobacz więcej