boef

Po okresie wojen napoleońskich na kulturę rosyjską zaczęły wpływać obyczaje francuskie – poczynając od mody, a na kulinariach kończąc. Fascynacja francuską sztuką kulinarną udzieliła się Carowi Zobacz więcej
kulinarny fotoblog
kulinarny fotoblog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny fotoblog
Boef Strogonow

Boef Strogonow 2150

Zawsze mi się wydawało, że Strogonow to trudne danie. Okazało się jednak inaczej. Od tego debiutu Strogonow częściej będzie się pojawiał u mnie w domu. Nazwa tej potrawy wywodzi się od nazwiska Zobacz więcej
Pikku Ish
Pikku Ish Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Notatnik Natalii
Boef bourguignon

Boef bourguignon 53

W ramachkoprodukcjiz Panem M. powstała wołowina po burgundzku, która ów Pan M. znalazł w dodatkukulinarnymGazety Wyborczej "Place lizać". Proporcje zmniejszyliśmy dla 4 porcji, ale i tak wyszło jak Zobacz więcej
Swietna obiadowa propozycja :) Dla 4-6 osob: 600 g marchwi 6 cebul 1 zabek czosnku 600 g miesa wolowego na gulasz 150 g boczku 150 g smietany creme fraiche 3 lyzki masla 2 lyzki przecieru pomidorowego Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 1127

Zrobienie dobrego Buef Strogonow to sztuka, pomimo że danie nie jest trudne w przygotowaniu. Moją tajemnicę stanowią składniki, spotykane w niewielu przepisach, ale genialne uzupełniające smak tego Zobacz więcej
Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow) | Kulinarne pyszności Molki O mnie Kategorie Dania główne Drugie dania Przekąski Desery Zupy Dania fit Wyroby domowe Przepisy świąteczne Kontakt/Współpraca Media o nas Zobacz więcej
Obsession
Obsession Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne odkrycia
Boeuf strogonow

Boeuf strogonow 17586

Uwielbiam takie zupy, do przygotowania potrzeba jedynie patelni i jednego garnka, a smak genialny :)) Składniki na ok. 3-4 l zupy: 500 g mięsa gulaszowego 2 cebule 2 papryki np. czerwona i zielona 500 Zobacz więcej
Boeuf bourguignon bez wołowiny to taki mały żart, ale niezwykle smakowity. To wykwintne, świąteczne danie dla wegetarian. To namiastka klasycznego francuskiego dania, wołowiny po burgundzku, ale kto Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje pasje
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 14932

Lubicie Strogonowa? Ja uwielbiam :) Nazwa tej potrawy pochodzi z połączenia słów boeuf (franc) "wołowina" oraz nazwiskarosyjskiego dyplomaty hrabiego Pawła Strogonowa. Dzisiejsza propozycja to moja Zobacz więcej
Nadszedł czas zmierzyć się z klasyką. Co ciekawe pierwsza wołowina po „strogonowski z musztardą” pojawiła się jako przepis w „Prezencie młodej gospodyni” z 1871 jako obtoczone w mące i podsmażane Zobacz więcej
malwinkanr1
malwinkanr1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nakryty Stoliczek
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 11334

Boeuf Strogonow to danie kuchni rosyjskiej, bardzo popularne w Polsce. Do jego przygotowania tradycyjnie używa się polędwicy wołowej. Powstają też dania typu a’la Boeuf Strogonow, z wykorzystaniem Zobacz więcej
Zbliżają się chłodne dni, proponuję ugotować coś pożywnego. Strogonow jest świetnym daniem jednogarnkowym, które możemy urozmaicać na wiele sposobów. Dodałam do niego pieczarki, gdyż strogonow sam w Zobacz więcej
nastusia81
nastusia81 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rozkosze podniebienia
BOEUF STROGONOW

BOEUF STROGONOW 7088

Dawno nie zaglądałam na mojego bloga. Powód prozaiczny, a zarazem fantastyczny. W moim brzuszku zamieszkał mały Ktoś:))), który jak na razie skutecznie trzyma mnie z dala od kuchni. Wszelkie zapachy Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak na Wspak
Boeuf Stroganow (Strogonow)

Boeuf Stroganow (Strogonow) 268

Boeuf Stroganow (Strogonow). Tę potrawę znają wszyscy. Jeśli jej nie próbowali, to o niej słyszeli. Oryginalna nazwa tego dania to Boeuf Stroganow – od nazwiska rosyjskiego generała Stroganowa, ale w Zobacz więcej
Okiem Liska
Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Boeuf strogonow

Boeuf strogonow 6601

Dzisiaj zapraszam na mój Boeuf strogonow...LISEK Składniki: 1/2 kg. polędwicy wołowej, 300 g pieczarek, 3 cebule, 3 kiszone ogórki, 1/2 słoika ( 250ml) marynowanej papryki, 4 łyżki koncentratu Zobacz więcej
Cytryna Malina
Cytryna Malina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cytryna Malina
Boeuf Stroganow na oko

Boeuf Stroganow na oko 121

Nie wiem za bardzo do jakiego rodzaju dań przypisać Boeuf Stroganow. Wiem, że niektórzy przygotowują go jako potrawka do klusek śląskich, kładzonych czy ziemniaków. Ja jednak wolę te wersję rzadszą, Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 7503

Na rozpoczęcie akcji Kuchni rosyjskiej przygotowaliśmy arcyrosyjskie danie - Boeuf Strogonow. Ten wspaniały gulasz miał zostać przygotowany po raz pierwszy w 1815 r. przez nadwornego kucharza cara Zobacz więcej
primavera77
primavera77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z Kuchni Do Kuchni
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 6063

Dzisiaj zaczął u mnie padać śnieg , więc pojedziemy sobie do Rosji. Przyrządzając jedną z flagowych potraw , przeniesiemy się tam wszyscy. Boeuf Strogonow jest jedną z potraw kuchni rosyjskiej, która Zobacz więcej
Sorymina
Sorymina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sloiki napelniane marzeniami
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 4700

Boeuf Strogonow Dzisiejsza potrawe dosc ciezko jest mi opisac. Nie chce Was zameczac jakimis historycznymi detalami, ale tez nie bardzo wiem co o niej powiedziec. Wiec powiem tylko, ze dzis powieje Zobacz więcej
ewaa.muczynska
ewaa.muczynska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dobra Zmiana
Boeuf Strogonow z pieczarkami

Boeuf Strogonow z pieczarkami 1447

Wołowina w formie gulaszowej. Rozgrzewająca i pyszna. Świetnie komponuje się z ogórkami kiszonymi i świeżym pieczywem. Składniki (2 porcje): polędwica wołowa – ok. 200 g, cebula – 1 średnia, świeże Zobacz więcej