boeuf à la cuillère

Naleśniki a la snikers - NALEŚNIKI/PLACUSZKI - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Naleśniki a la snikers (13.06.2017)Kolorowa sałatka z Zobacz więcej
Ziemniaki a la hasselback Składniki: 8 ziemniaków 1 cebula ok. 100-150 g zimnego masła 4-5 plasterków sera żółtego sól pęczek szczypiorku Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Ziemniaki obieramy ze Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Pulpo a la gallega

Pulpo a la gallega 11

Pulpo - ikona galisyjskiej kuchni. Najbardziej popularna wersja to puplo a la gallega lub inaczej polbo a feira z papryką i oliwą. W hiszpańskim miasteczku O Carballino w drugą niedzielę sierpnia Zobacz więcej
Tomates à la provençale - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
konstancja.wojewodzka
konstancja.wojewodzka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchcik
Kuleczki a la Rafaello

Kuleczki a la Rafaello 60

Robiłam Rafaello z fasoli białej, które niezbyt przypadło mi do gustu. Babeczki fasolowe, ciasto owszem. W kuleczkach z fasoli brakowało mi tego smaku kokosa. Smak tych kuleczek bardzo mocno Zobacz więcej
Zdarza się raz na jakiś czas, że zasiadam do kompa i gdy próbuję skleić jakiś wstęp do przepisu, w mojej głowie panuje chaos. Czuję pod skórą szalejące pomysły, ale ich niesprecyzowane ruchy nie mogą Zobacz więcej
Beignets à la ricotta - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
Kuleczki a la Bounty - DESERY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kuleczki a la Bounty (08.03.2017)Pikantna sałatka z zielonego ogórka Zobacz więcej
xmeeteatlovex
xmeeteatlovex Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
meet.eat.love
Naleśniki a la Gundel

Naleśniki a la Gundel 10

Składniki (na 20 sztuk): CIASTO 400g mąki 600ml mleka 400ml wody gazowanej 3 całe jajka szczypta soli olej do smażenia NADZIENIE ORZECHOWE 400 g siekanych orzechów 100g rodzynek 500ml mleka 300g cukru Zobacz więcej
700g chudej szynki wieprzowej 500g pieczarek 2 duże cebule 1 surowa czerwona papryka 3 ząbki czosnku koncentrat pomidorowy pomidory w puszcze (całe) natka pietruszki przyprawy: majeranek, ziele Zobacz więcej
Kurczak a la caprese - DANIA Z KURCZAKIEM - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Kurczak a la caprese (09.01.2017)Puree ziemniaczane w Zobacz więcej
Witajcie! Pogoda zdumiewa! Pierwszy raz od ok. pięciu lat widzę tyle śniegu za oknem, a on cały czas mocno sypie i z tego co mi się wydaje- nie zamierza przestać. Kilka/kilkanaście lat temu taka Zobacz więcej
Boeuf a la bourguignonne – wołowina po burgundzku Beverly Leblanc radzi by zgodnie z tradycją podawać wino użyte do gotowania również na stół, do posiłku. Cóż, nie zawsze jest to najlepszy pomysł, Zobacz więcej
Uwarzynie tego dania je łatwiyjsze, niż napisanie łod niego nazwy po francusku, a jak już je rołz1 narychtujecie,2 to potyn bajecie3 co jakiś czas do niego wrołcać. Joł noprzōd sie tym zainteresowōł, Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Śledzie a la matbucha

Śledzie a la matbucha 31

Śledzie a la matbucha to śledzie z pieczoną papryką i kuminem O, to są śledzie w stylu arabskim mocno. Wiem, że tam się generalnie nie jada ryb, ale to takie fusion. Polecam, tyle powiem. Składniki na Zobacz więcej
Kartoflo! Usty Twemi Boże znaczysz chęci, Twa cudność mnie przeraża, twa dobroć mnie nęci. Adam Mickiewicz " Kartofla" Ogłaszam tydzień z ziemniakiem! Uwielbiam to Zobacz więcej
classy-chef
classy-chef Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Classy-Chef
Wołowina "À la Rydberg"

Wołowina "À la Rydberg" 42

Danie to wymyślono w Hotelu Rydberg - pierwszym nowoczesnym hotelu w Sztokholmie, otwartym w 1857 roku - i jemu tez potrawa ta zawdzięcza swoją nazwę . W daniu tym niezwykle ważne jest , aby osobno Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Kotlet a la Pożarski

Kotlet a la Pożarski 172

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego to panierowany kotlet z mięsa kurzego. Potrawa pochodzi z kuchni rosyjskiej i datuje się na XIX wiek. Według podania przyrządził go karczmarz Pożarski, Zobacz więcej
Sama nie wiem jak nazwać to ciacho ;), ale nazwa nie jest najważniejsza... Najważniejszy jest smak :)! A to tu niewątpliwie jest:). Ale ostrzegam - ten deser jest bardzo słodki! ;) Składniki: Spód: * Zobacz więcej
Kocham to danie! Niesamowite jest to, że trudność tego dania nie pozwalała mi się przełamać, by je przyrządzić. Mam już za sobą kilka razy i za każdym jest coraz lepsze, bardziej wykwintne, Zobacz więcej