boeuf bourguignon

Klasyka kuchnii francuskiej Boeuf bourguignon potrzebujemy: - ok. 700 g wołowiny (chudej, bez tłuszczu) - 300 g boczku - 500g pieczarek - kawałek obranego selera - 2 marchewki - butelka wina (użyłam Zobacz więcej
ruda
ruda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Absolutnie apetyczne!
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 206

3
tłumaczyć się, że takie było założenie. ;) Galareta odpadła w przedbiegach, by w końcu w wyścigu zwyciężył wołowy gulasz na winie. Ta wołowina bardzo mnie kusiła. Moja wersja Boeuf Bourguignon nie Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon czyli wołowina po burgundzku, to klasyk kuchni francuskiej i moim zdaniem jedna z najsmaczniejszych potraw przyrządzanych z wołowiny. Czerwone wino (powinno być to rodem z Burgundii, Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 78

0
lub bagietki smarujemy lekko czosnkiem ioliwą iwkładamy na3-4 minuty dopiekarnika. Wykładamy natalerz ana towykładamy po2-3 łyżki wołowiny poburgundzku. Polecamy zdobrym czerwonym winem. Smacznego Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
boeuf bourguignon

boeuf bourguignon 54

0
Dzisiaj przed Wami kolejna odsłona wspólnego - warszawsko-jabłonowsko-monachijskiego gotowania. Tym razem na tapecie danie zdecydowanie zimowe, jednogarnkowe, aromatyczne i przepyszne. Razem gotowały: Zobacz więcej
Świąteczny obiad kojarzy się z elegancją. Specjalnie na tę okazję przygotowujemy dania, które według nas są wyjątkowe, odświętne, a ich jedzenie sprawia nam przyjemność. Gdy mieszkałam we Francji Zobacz więcej
Słyszeliście oboeuf bourguignon? To francuskie danie znamy m.in. dzięki Julii Child. Dzięki dodatku wina potrawa nabiera wysublimowanego smaku, jest to jednak danie dość łagodne w smaku. Zastanawiacie Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 112

0
Boeuf Bourguignon Zwieńczeniem weekendu z kuchnią Julii Child jest wołowina długo duszona w winie – Boeuf Bourguignon. Jest to dość pracochłonne danie ale jest tak pyszne, że warto spędzić pół Zobacz więcej
Anna D.
Anna D. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przypraw Mnie
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 75

0
Child oraz...Marka Brzezińskiego. Myślę , że wyszło godnie. Propozycja idealna na ostatni dzień karnawału, albo na Walentynki jeśli ktoś obchodzi. Ja wychodzę z założenia, że w tak "słodki" dzień Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 43

0
Boeuf bourguignon to francuski klasyk. Wołowina duszona w czerwonym winie z dodatkiem pieczarek i cebulek to danie, w którym najważniejszą przyprawą jest czas. Im dłużej mięso się dusi, tym jest Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 39

1
razem postanowiłam szczególnie uczcić niedzielny obiad (a akurat dzisiaj jesteśmy wszyscy w komplecie ;)) i przygotowałam Boeuf Bourguignon, wspaniały francuski klasyk. Brzmi jak wyzwanie, ale tak Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Kitchen
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 70

2
, wymaga też dobrych i niejednokrotnie drogich składników, ale w nagrodę otrzymujemy festiwal smaków. Warto, wierzcie mi warto. Jako, że jestem posiadaczką „Mastering the Art of French Cookin”, będę Zobacz więcej
Boeuf bourguignon to klasyczna francuska potrawa wywodząca się z regionu Burgundii. Tak samo jak nasz polski bigos jest przygotowywana i doprawiana na tyle sposobów, ile gospodyń ją przygotowuje. W Zobacz więcej
kasia.b
kasia.b Obserwuj blogaObserwujesz bloga
według przepisu
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 60

0
Boeuf bourguignon Jutro robię sobie jednodniową przerwę od gotowania więc dziś zajęłam się czymś trudniejszym - francuska klasyka czyli boeuf bourguignon według przepisu Julii Child. Składniki: 180 g Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 100

0
sos powinien być gesty tak żeby oblepiał wypukłą stronę łyżki, zanurzonej w nim i wyjętej. Boeuf bourguignon podaje się posypując świeżą pietruszką i z dodatkiem świeżej bagietki, ale znam takiego Zobacz więcej
kini1812
kini1812 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummy Lifestyle
Boeuf bourguignon.

Boeuf bourguignon. 96

3
niej. A jeszcze szczególniej jeśli Cię lubi - polubi Cię 100 razy bardziej, bo zda sobie sprawę, że jej syn/córka jest w dobrych rękach. Zaserwuj boeuf bourguignon swoim przyjaciołom. Zyskasz +100 Zobacz więcej
zalegających w lodówce i duże ilości podarowanego wina. Nie wiem, czy było to prawdziwe „boeuf bourguignon”, ale na pewno było to danie malownicze i smakowite… Składniki (pożarliśmy z Carewiczem Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepysznik
Francja: Boeuf Bourguignon

Francja: Boeuf Bourguignon 353

0
. zakochaliśmy się bez reszty, Boeuf Bourguignon. Jest to rodzaj gulaszu pochodzący jak sama nazwa wskazuje z Burgundii, żołądka Francji (dla ciekawskich głową jest oczywiście Paryż, natomiast duszą Zobacz więcej