boeuf bourguignon

{{headerMessage}}
Klasyka kuchnii francuskiej Boeuf bourguignon potrzebujemy: - ok. 700 g wołowiny (chudej, bez tłuszczu) - 300 g boczku - 500g pieczarek - kawałek obranego selera - 2 marchewki - butelka wina (użyłam Zobacz więcej
ruda
ruda Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Absolutnie apetyczne!
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 214

3
{{headerMessage}}
tłumaczyć się, że takie było założenie. ;) Galareta odpadła w przedbiegach, by w końcu w wyścigu zwyciężył wołowy gulasz na winie. Ta wołowina bardzo mnie kusiła. Moja wersja Boeuf Bourguignon nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boeuf Bourguignon czyli wołowina po burgundzku, to klasyk kuchni francuskiej i moim zdaniem jedna z najsmaczniejszych potraw przyrządzanych z wołowiny. Czerwone wino (powinno być to rodem z Burgundii, Zobacz więcej
BibliaSmakow
BibliaSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Biblia Smaków
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 86

0
{{headerMessage}}
gulaszu, przygotowanie go zajmuje trochę czasu alenaprawdę warto go poświęcić. Doskonały pomysł naniedzielny lub świąteczny obiad. Składniki: 800g dobrej wołowiny (udziec, krzyżowa, rostbef, może być Zobacz więcej
MamaBartka
MamaBartka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja Kuchnia
boeuf bourguignon

boeuf bourguignon 57

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj przed Wami kolejna odsłona wspólnego - warszawsko-jabłonowsko-monachijskiego gotowania. Tym razem na tapecie danie zdecydowanie zimowe, jednogarnkowe, aromatyczne i przepyszne. Razem gotowały: Zobacz więcej
przysmakikarolki
przysmakikarolki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Karolki
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 72

0
{{headerMessage}}
ml czerwonego wina wytrawnego* 2 cebule 1 duża marchew 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek 300 ml bulionu wołowego 3 łyżki oleju Kujawskiego tłoczonego na zimno 2 goździki 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka Zobacz więcej
Agamisu
Agamisu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agamisu
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 24

1
{{headerMessage}}
Boeuf bourguignon czyli wołowina po burgundzku to klasyka kuchni francuskiej. Idealne, miękkie, rozpływające się w ustach mięso i wielowymiarowy smak, to coś co kochają moi domownicy. Danie jest tak Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 46

0
{{headerMessage}}
Słyszeliście oboeuf bourguignon? To francuskie danie znamy m.in. dzięki Julii Child. Dzięki dodatku wina potrawa nabiera wysublimowanego smaku, jest to jednak danie dość łagodne w smaku. Zastanawiacie Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 130

0
{{headerMessage}}
szanujący się gulasz powinien smakować. Boeuf Bourguignon: 800g wołowiny (polędwicy lub ligawy) 500g boczku (nie żadne plasterki tylko duży, ładny kawał świni) 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 kubki Zobacz więcej
Agata gotuje
Agata gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Agata gotuje
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 50

0
{{headerMessage}}
Boeuf bourguignon to francuski klasyk. Wołowina duszona w czerwonym winie z dodatkiem pieczarek i cebulek to danie, w którym najważniejszą przyprawą jest czas. Im dłużej mięso się dusi, tym jest Zobacz więcej
pinkyyy
pinkyyy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka w baletkach
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 40

1
{{headerMessage}}
razem postanowiłam szczególnie uczcić niedzielny obiad (a akurat dzisiaj jesteśmy wszyscy w komplecie ;)) i przygotowałam Boeuf Bourguignon, wspaniały francuski klasyk. Brzmi jak wyzwanie, ale tak Zobacz więcej
ladykitchen
ladykitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Kitchen
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 83

2
{{headerMessage}}
, wymaga też dobrych i niejednokrotnie drogich składników, ale w nagrodę otrzymujemy festiwal smaków. Warto, wierzcie mi warto. Jako, że jestem posiadaczką „Mastering the Art of French Cookin”, będę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Boeuf bourguignon to klasyczna francuska potrawa wywodząca się z regionu Burgundii. Tak samo jak nasz polski bigos jest przygotowywana i doprawiana na tyle sposobów, ile gospodyń ją przygotowuje. W Zobacz więcej
kasia.b
kasia.b Obserwuj blogaObserwujesz bloga
według przepisu
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 62

0
{{headerMessage}}
Boeuf bourguignon Jutro robię sobie jednodniową przerwę od gotowania więc dziś zajęłam się czymś trudniejszym - francuska klasyka czyli boeuf bourguignon według przepisu Julii Child. Składniki: 180 g Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon 100

0
{{headerMessage}}
sos powinien być gesty tak żeby oblepiał wypukłą stronę łyżki, zanurzonej w nim i wyjętej. Boeuf bourguignon podaje się posypując świeżą pietruszką i z dodatkiem świeżej bagietki, ale znam takiego Zobacz więcej
kini1812
kini1812 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummy Lifestyle
Boeuf bourguignon.

Boeuf bourguignon. 107

3
{{headerMessage}}
niej. A jeszcze szczególniej jeśli Cię lubi - polubi Cię 100 razy bardziej, bo zda sobie sprawę, że jej syn/córka jest w dobrych rękach. Zaserwuj boeuf bourguignon swoim przyjaciołom. Zyskasz +100 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ośmielam się pisać wołowiny po burgundzku w tytule bez cudzysłowu, na pewno naraziłoby mnie to na ocenę, czy aby to jest prawdziwy przepis czy też nie? Bo z tą wołowiną to trochę jak z naszym Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepysznik
Francja: Boeuf Bourguignon

Francja: Boeuf Bourguignon 356

0
{{headerMessage}}
. zakochaliśmy się bez reszty, Boeuf Bourguignon. Jest to rodzaj gulaszu pochodzący jak sama nazwa wskazuje z Burgundii, żołądka Francji (dla ciekawskich głową jest oczywiście Paryż, natomiast duszą Zobacz więcej