boeuf strogonow z szybkowaru

Polędwica wołowa lub ligawa, opłukana i osuszona i pokrojona w paseczki cebulka pieczarki pokrojone w kostkę bulion wołowy koncentrat pomidorowy musztarda listek laurowy pieprz tymianek troszkę Zobacz więcej
Niejeden Sylwester kojarzy mi się z prezentowanym dzisiaj daniem. Boeuf Stroganow, potocznie zwany w Polsce 'strogonowem', w ostatnią noc roku jadłam nie raz i nie dwa. Nigdy wcześniej jednak nie był Zobacz więcej
Świetna potrawa uwielbiana przez Polaków pochodząca z kuchni rosyjskiej, często podawana na domowych imprezach. Trudno powiedzieć czy przepis, który podaję jest oryginalnym Boeuf Stroganowem. Zobacz więcej
Bardzo popularne u nas danie jednogarnkowe, często jednak przyrządzane w sposób nie mający z tytułowym Stroganowem wiele wspólnego, szczególnie w przypadku owego, nazywanego strogonowem drobiowym. Nie Zobacz więcej