bogracz węgierski

WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Bogracz

Bogracz 2154

Bogracz to typowe danie jednogarnkowe, chociaż nazwa ta nie do końca jest właściwa. Bogracz to kociołek, w którym danie przygotowuje się nad ogniskiem, ale to danie właśnie pod taką nazwą się Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Bogracz

Bogracz 1712

Bogracz w wykonaniu mojego męża:) Dostał dużo pochwał, więc chwalę i ja:) Pyszna sycąca zupka, czy nawet danie jednogarnkowe. Składniki na ok 10 porcji 1,2 łopatki / 3 czerwone papryki / 3 puszki Zobacz więcej
Doskonała węgierska rozgrzewająca zupa na jesienne dni. Najlepiejsmakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki połączą się ze sobą. Składniki: 1 kg wołowina (udziec, dolna część, łata ) 3 cebule 6 Zobacz więcej
KobietaGotuje
KobietaGotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kobieta Gotuje
Węgierski Bogracz

Węgierski Bogracz 920

Bogracz, inaczej zupa gulaszowa to danie węgierskie pyszne i sycące. Z podanych składników wyjdzie spora porcja, duży garnek, który zapewni Wam obiad na więcej niż jeden dzień. Idealne danie na Zobacz więcej
nagash40K
nagash40K Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poradnik Smaku
Bogracz węgierski

Bogracz węgierski 298

Bogracz węgierski – Poradnik Smaku Strona główna Przepisy Pieczenie Kotlety Sałatki Zupy Napoje Dipy i sosy Kasza Makarony Naleśniki Panierowane warzywa Potrawki Przetwory Surówki Śniadania Sosy Zobacz więcej
Jak zrobić bogracz? To pytanie jakieś 25 lat temu moja Mama zadawała znajomym kucharzom, a to dlatego, że bogracz był jedną z nielicznych potraw, którą ze smakiem zjadałam w szkolnej stołówce i Zobacz więcej
Składniki (na 1 porcję) - 2 łyżeczki oleju rzepakowego (ok. 10 g), - cebula (ok.70 g), - mięso z szynki wieprzowej (ok. 150 g), - ząbek czosnku, - pół papryki czerwonej (ok. 75 g), - łyżeczka Zobacz więcej
wrotka_online
wrotka_online Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co w książce kulinarnej ukryte
Bogracz

Bogracz 6949

Bogracz to smakowita zupa gulaszowa rodem z Węgier. Ci, którzy nie lubią bardzo ostrych zup radzę, aby zrezygnowali z dodania do zupy czuszki. Sama ostra papryka w proszku i pieprz wystarczą, aby Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moj dzień
Gulasz z cukinii ala bogracz

Gulasz z cukinii ala bogracz 360

Czas cukiniobrania uważam za otwarty ! Co roku nie mogę się doczekać cukinii, mam w 100% ekologiczne, bo swoje :) te kupne smakują już inaczej. Dzisiaj gulasz, przygotowany na sposób bogracza z tych Zobacz więcej
oldfork
oldfork Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
oldfork
Bogracz

Bogracz 4182

Bogracz to rodzaj kociołka do gotowania nad ogniskiem. Nazwą tą określa się również rodzaj gęstej zupy gulaszowej. Składniki: 80 dag mięsa od szynki 30 dag selera 30 dag marchewki 30 dag pietruszki 30 Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na gulasz węgierski według mojego mistrza. Pana Macieja Kuronia wspominałam tutaj wiele razy. Jego książka, z imienną dedykacją dla mnie jest najważniejszą w mojej kulinarnej Zobacz więcej
SePichce
SePichce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SePichce.pl
Bogracz

Bogracz 3930

by Witold Wildner | | Bogracz ... prosty w przygotowaniu i doskonale rozgrzewający :) Składniki: - 0,5 kg mięsa wieprzowego ( szynka, łopatka ) lub wołowego ( wersja de luxe ) - 3 duże ziemniaki - 3 Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ALBA
Bogracz

Bogracz 4579

Bogracz „Bogracz to niewątpliwie potrawa wywodząca się z kuchni węgierskiej, powinien być więc dobrze doprawiony. Jest to potrawa jednogarnkowa, bardzo sycąca. Przygotowanie bograczu z podanych Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Proste potrawy
Bogracz węgierski z kluseczkami

Bogracz węgierski z kluseczkami 1436

Wołowinę kroimy drobno i w garnku najlepiej stalowym smażymy ją na oleju około 5 - 10 min. Zalewamy mięso 2 l. wody , przykrywamy i gotujemy do miękkości (trwa to około półtorej godziny) Obraną Zobacz więcej
Węgierski gulasz wołowy - z kwaśną śmietaną Węgrzy są zakochani bez pamięci w papryce. Do większości węgierskich potraw narodowych dodawana jest papryczka - czy ostra, czy też łagodna. Papryka na Zobacz więcej
Słodka Strona
Słodka Strona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Słodka Strona
Gulasz Węgierski

Gulasz Węgierski 943

Gulasz to narodowe węgierskie danie składające się głównie z mięsa, cebuli oraz papryki. Gulasz węgierski to smakowita, pożywna potrawa, którą możemy podawać jako samodzielne danie z pieczywem lub np. Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Bogracz

Bogracz 3595

Kuchnia węgierska obfituje w potrawy zawierające paprykę. To właśnie ona nadaje daniomsmaku, aromatu i pikantności. Jedną z takich potrawjest bogracz,... zobacz › Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Bogracz

Bogracz 2423

Bogracz... Soczyste i kruche mięso wołowe. Cebula, marchewka, pietruszka i kolorowe papryki. Całość zatopiona w intensywnie paprykowym sosie. Smacznego! Składniki: 600 g mięsa wołowego, gulaszowego Zobacz więcej
ilka_86
ilka_86 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Uwielbiam gotować!
Bogracz

Bogracz 2222

Bogracz to węgierska zupa gulaszowa przygotowywana w żeliwnymkociołku (bogracs)nad paleniskiem.Potrawę można ugotować również na kuchence. Bogracz powinien być gęsty jak gulasz i dośćpikantny. Podaje Zobacz więcej
Mało kto wie, że bogracz to tak naprawdę rodzaj kociołka, w którym przygotowuje się potrawy nad ogniskiem. W Polsce przyjęło się, że bogracz to pyszna zupa gulaszowa, z mięsa wołowego. Królowa Zobacz więcej