bogracz węgierski

KobietaGotuje
KobietaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kobieta Gotuje
Węgierski Bogracz

Węgierski Bogracz 878

1
{{headerMessage}}
Bogracz, inaczej zupa gulaszowa to danie węgierskie pyszne i sycące. Z podanych składników wyjdzie spora porcja, duży garnek, który zapewni Wam obiad na więcej niż jeden dzień. Idealne danie na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonała węgierska rozgrzewająca zupa na jesienne dni. Najlepiejsmakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki połączą się ze sobą. Składniki: 1 kg wołowina (udziec, dolna część, łata ) 3 cebule 6 Zobacz więcej
nagash40K
nagash40K Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poradnik Smaku
Bogracz węgierski

Bogracz węgierski 263

0
{{headerMessage}}
Bogracz węgierski – Poradnik Smaku Strona główna Przepisy Pieczenie Kotlety Sałatki Zupy Napoje Dipy i sosy Kasza Makarony Naleśniki Panierowane warzywa Potrawki Przetwory Surówki Śniadania Sosy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bogracz jest to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często jednak mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bogracsgulyas- tak w języku węgierskim nazywa się ta potrawa. Oznacza to "gulasz w kociołku", jednak dla mnie to zdecydowanie zostanie zupą. I to jaką! Dużo aromatycznych przypraw, energetyczny kolor Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" . Ja recepturę trochę zmodyfikowałam. Zrobiłam bogracz w wersji gulaszu a nie zupy. Pominęłam ziemniaki oraz makaron. Podałam go z plackami ziemniaczanymi.Składniki:75 dag wołowiny 6 szklanek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
węgierska pasta paprykowa sól, pieprz olej Na kluseczki: 3 jajka 7 płaskich łyżek mąki Pokrojoną w kostkę wołowinę podsmażyć na oleju. Posiekaną cebulę zrumienić, połączyć z mięsem, dodać przecier Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bogracz ( z węgierskiegobogrács ) to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. W Polsce przyjęło się , że tym mianem nazywamy zupe gulaszową, która najczęściej jest w takim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na swoją wersję węgierskiego bogracza. Z pewnością jest mocno zmodyfikowany i daleki od oryginału, ale mojej rodzinie bardzo smakuje :) Bogracz to rodzaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na swoją wersję węgierskiego bogracza. Z pewnością jest mocno zmodyfikowany i daleki od oryginału, ale mojej rodzinie bardzo smakuje :) Bogracz to rodzaj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś przedstawiam Wam moją wersję węgierskiej zupy gulaszowej-tym razem gotowanej w domu-ale latem "zaproszę: Was na prawdziwy Bogracz, czyli pikantną zupę gotowaną w kociołku (bogracz) gotowaną nad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz w stylu węgierskim idealny do przygotowania wiosenną lub jesienną porą. Potrawa bardzo rozgrzewająca i sycąca. W sam raz na chłodne wieczory. W lecie oczywiście także można gotować gulasz na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Czosnek obieramy i siekamy. Csipetke robimy mieszając dokładnie z mąką pozostałe składniki, i zacieramy w rękach drobne kluseczki lub robimy cienki wałeczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszne, syte i niecodzienne danie. Składniki: 1 kg mięsa wołowego (extra antrykot lub pieczeń), pokrojonego w kostkę 2 łyżki smalcu (użyłam domowego) 1 cebula, pokrojona w paski 5 ziemniaków, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowinę kroimy drobno i w garnku najlepiej stalowym smażymy ją na oleju około 5 - 10 min. Zalewamy mięso 2 l. wody , przykrywamy i gotujemy do miękkości (trwa to około półtorej godziny) Obraną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 500 g wołowiny bądź wieprzowiny - 50 g boczku - 2 duże cebule - 2 papryki (zielona, czerwona) - 1 duży pomidor - 3 marchewki - 500 g ziemniaków - 2 ząbki czosnku - przyprawy (1 łyżka Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Bogracz

Bogracz 3044

8
{{headerMessage}}
Kuchnia węgierska obfituje w potrawy zawierające paprykę. To właśnie ona nadaje daniomsmaku, aromatu i pikantności. Jedną z takich potrawjest bogracz,... zobacz › Zobacz więcej
My Blueberry Corner
My Blueberry Corner Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Blueberry Corner
Bogracz

Bogracz 1160

1
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Z czym kojarzy się nam kuchnia węgierska? Oczywiście z papryką! Pieczoną, duszoną, smażoną, suszoną wędzoną, kiszoną… itd. „Madziarskie”paprykowe smaki … Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Bogracz z jelenia

Bogracz z jelenia 52

0
{{headerMessage}}
Bogracz węg. bogrács – rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana. Dziś przepis na Zobacz więcej